Τσέλσι - Εβερτον 1-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Τσέλσι - Εβερτον 1-0

bet365

Η Τσέλσι είχε πολλά προβλήματα κόντρα στην εξαιρετική Εβερτον όμως με γκολ του captain Τζον Τέρι στο 93' πήρε νίκη τίτλου στο Λονδίνο (1-0).

Η ομάδα του Μουρίνιο έκανε στο πρώτο μέρος ένα από τα χειρότερα φετινά ματς της σε όλες τις διοργανώσεις, όμως το τέλος τη βρήκε να πανηγυρίζει έξαλλα! Οι Μπλε είχα πολλά προβλήματα, όμως στην επανάληψη έβγαλαν ενέργεια και στο 93' πήραν τεράστια νίκη. Μία νίκη από αυτές που λες τίτλου. Η Τσέλσι έκαμψε την αντίσταση μίας από τις καλύτερες ομάδες στην Premier League, η οποία όμως έμεινε σε κάποιες καλές ευκαιρίες και -με ματς περισσότερα- είναι στο +4 από Αρσεναλ και +6 από Μάντσεστερ Σίτι.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Εβερτον άρχισε να δείχνει ότι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Το πολύ καλό σουτ του Οσμαν (12') και το τελείωμα του Μιραλάς (17') δεν έκαναν τη ζημιά όμως τα Ζαχαρωτά είχαν πάρει τη μάχη του κέντρου (48%-52%) με πολύ πάθος σε όλες τις μονομαχίες. Η Τσέλσι περιορίστηκε στη φάση του 37' στην οποία ο Ετό γύρισε μέσα στην περιοχή όμως το πλασέ του με το αριστερό απέκρουσε ο πολύ σταθερός Χάουαρντ.

Στο δεύτερο μέρος οι φάσεις ήταν πιο πολλές. Ο Χάουαρντ είπε «όχι» σε σουτ του Λάμπαρντ (50), ο Οσμαν έκανε πολύ καλό σουτ το οποίο κόντραρε στον Μιραλάς και ανάγκασε τον Τσεχ σε δύσκολη επέμβαση (58') και στο 61' οι Μπλε άγγιξαν το γκολ όμως ο Αμερικάνος κίπερ απέκρουσε το σουτ του Αζάρ και το βολέ του Ιβάνοβιτς (61').

Η Εβερτον διατήρησε το κέντρο μέχρι την πρώτη ώρα αγώνα, όμως στη συνέχεια η Τσέλσι έβγαλε ενέργεια και ο Μουρίνιο πέρασε στο ματς τον Τόρες και λίγα λεπτά μετά έβγαλε τον Ετό. Ο Ισπανός γέμισε περισσότερο το κουτί των φιλοξενούμενων και αφού ο Ραμίρες είχε πολύ καλό σουτ μόλις άουτ (90'), η στιγμή της Τσέλσι ήταν στο 93' με πρωταγωνιστές τους δύο ιστορικούς αρχηγούς. Ο Λάμπαρντ εκτέλεσε το φάουλ και ο Τέρι με προβολή νίκησε τον ανίκητο Χάουαρντ για να δώσει στους Λονδρέζους ένα ακόμα βήμα προς τον τίτλο...

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Λάμπαρντ, Γουίλιαν (62' Τόρες), Μάτιτς, Αζάρ, Οσκαρ (46' Ραμίρες), Ετό (69' Σούρλε).

Εβερτον (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Χάουαρντ, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Ντιστέν, Πιένααρ (80' ΜακΓκίντι), Μπάρι, Οσμαν (63' Μπάρκλεϊ), Κόλμαν, ΜακΚάρθι, Μιραλάς (75' Ντεουλοφέου), Νέισμιθ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα