Τότεναμ – Εβερτον 1-0

Γιώργος Καραμάνος
Τότεναμ – Εβερτον 1-0

bet365

Η Τότεναμ νίκησε 1-0 την Εβερτον, την προσπέρασε, βρέθηκε σε ευρωπαϊκή τροχιά και στο -3 από την τετράδα.

Σύμφωνα με τους Αγγλους, αυτή ήταν η σημαντικότερη αναμέτρηση τους μετά τον Απρίλιο του 185. Τότε που η Εβερτον είχε περάσει από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», αφήνοντας 2η την Τότεναμ, για να κατακτήσει στο φινάλε το πρωτάθλημα. Εκτοτε ουδέποτε είχαν κοντραριστεί για τόσο υψηλούς στόχους όπως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και η ευρωπαϊκή έξοδος γενικότερα. Αυτή τη φορά πάντως νικητές ήταν οι γηπεδούχοι που χάρη σε μία εξαιρετική... σεντερφορίσια ενέργεια του Αντεμπαγιόρ, επικράτησαν 1-0, προσπέρασαν την αντίπαλο τους (+2) και πλησίασαν στο -3 από το σεντόνι.

Το παιχνίδι δεν ήταν τόσο καλό και δεν είχε τον χαρακτηριστικό αγγλικό ρυθμό. Οι δύο αντίπαλοι είχαν αλληλοεξουδετερωθεί και οι φάσεις στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έλεγξαν το παιχνίδι στο Α' μέρος και απαίλησαν κυρίως με μακρινά σουτ, με καλύτερο εκεινο του Οσμαν στο 3', που ανάγκασε τον Γιορίς στην απόκρουση του αγώνα. Στην επανάληψη η Τότεναμ ανέβασε την απόδοση της και στο 65' σκόραρε, όταν μετά τη βαθιά μπαλιά του Γουόκερ, ο Αντεμπαγιόρ κατέβασε υπέροχα τη μπάλα μέσα από δύο αμυντικούς και σούταρε με τη μία στη δεξιά γωνία.

Αυτό ήταν το έκτο γκολ σε 10 ματς πρωταθλήματος για τον – παραγκωνισμένο από τον Αντρέ Βίλα-Μπόας- επιθετικό των Σπιρουνιών που από τότε που ανέλαβε ο Τιμ Σέργουν, παίζει και τον δικαιώνει. Το παράδοξο βέβαια ήταν πως σκόραρε το πρώτο του εντός έδρας! Το εν λόγω γκολ με βάση τα στατιστικά των Λονδρέζων, σήμαινε πολύ απλά πως δεν θα έχαναν, καθώς δεν το έχουν κάνει ποτέ φέτος όταν το βάζουν πρώτοι. Το τέλος βρήκε την Τότεναμ να επικρατεί των Ζαχαρωτών μόλις για δεύτερη φορά στις 14 τελευταίες αναμετρήσεις τους και τον Σέργουντ να υπερηφανεύεται για το εξαιρετικό δικό του ρεκόρ (6-2-1) σε εννέα αγώνες.

Τότεναμ: Γιορίς, Ντόουσον, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Γουόκερ, Μπενταλέμπ, Ντεμπελέ, Παουλίνιο (68' Καπού), Λένον (85' Ντεφόε), Ερικσεν (59' Τάουνσεντ), Αντεμπαγιόρ

Εβερτον: Χάουαρντ, Ντεστέν, Γιαγκέλκα, Κόλεμαν, Μπέινς, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Νέισμιθ (73' Ντεουλοφέου), Οσμαν (73' ΜακΓκίντι), Πίενααρ (64' Μπάρκλεϊ), Μιραλάς

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα