«Τέλος εποχής στο Ολντ Τράφορντ»

«Τέλος εποχής στο Ολντ Τράφορντ»

Θάνος Σαρρής
«Τέλος εποχής στο Ολντ Τράφορντ»

bet365

Η νέα ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Τσέλσι σχολιάστηκε από τα αγγλικά ΜΜΕ. Διαβάστε στο gazzetta.gr κάποιες χαρακτηριστικές αναφορές!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φάνηκε για μια ακόμα φορά κατώτερη των περιστάσεων και η ήττα με 3-1 από την Τσέλσι την φέρνει 14 βαθμούς μακριά από την κορυφή και έξι από τις θέσεις που οδηγούν στοΤσάμπιονς Λιγκ. Οι προσεγγίσεις των σχολιαστών από την Αγγλία ποικίλουν. Διαβάστε μερικές χαρακτηριστικές...

O Πίτερ Σπένσερ, αρθρογράφος της Manchester Evening Post, έχει στο κείμενό του τίτλο «Είναι ώρα να δράσεις, Μόγιες» και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Ντέιβιντ Μόγιες, ο προπονητής της Γιουνάιτεντ που βρίσκεται ολοένα και περισσότερο σε εμπόλεμη κατάσταση, άκουσε άλλο ένα "καμπανάκι"», ενώ τονίζει ότι ο ημιτελικός του Λιγκ Καπ με τη Σάντερλαντ στο Ολντ Τράφορντ πλέον αποκτά τεράστια σημασία, αφού «Ο τίτλος της Πρέμιερ Λιγκ πλέον έχει απομακρυνθεί για την ασταθή, χαμηλών επιδόσεων ομάδα και από τη στιγμή που έχει ήδη τεθεί εκτός FA Cup, της απομένουν μόνο το Capital One Cup και το Τσάμπιονς Λιγκ». Όσον αφορά το τι πρέπει να κάνει ο τεχνικός της Γιουνάτεντ απαντά λακωνικά: «Να σταματήσει να αμφιταλαντεύεται».

Ο Πολ Χέιγουαρντ από την Telegraph κάνει λόγο για: «Τέλος εποχής και όχι μεταβατική περίοδο στο Ολντ Τράφορντ», τονίζοντας ότι: «Μπορεί κανείς να συζητά όσο θέλει για την ικανότητα του Ντέιβιντ Μόγιες, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα πρέπει να ξαναχτιστεί ολόκληρη», ενώ προς το τέλος του κειμένου του αναφέρει: «Η κουβέντα για τον Μόγιες είναι υποκειμενική. Η συζήτηση για τους παίκτες όχι».

Ο Ντόμινικ Φάιφιλνντ, αρθρογράφος στον Guardian, εντοπίζει και έναν ακόμα πρόβλημα: «αφού ο Σαμουέλ Ετό ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του, οι παίκτες της Γιουνάιτεντ είχαν ένα στοιχειωμένο βλέμμα. Δεν υπήρχε ο θυμός ή η ντροπή των χρόνων του Σερ Άλεξ». Καταλήγοντας γράφει: «Το να νικάς τη Γιουνάιτεντ αυτή την περίοδο δεν είναι και επίδειξη δύναμης. Και ο Μόγιες θα ανατριχιάζει από αυτή την πραγματικότητα».

Ο Σαμ Γουάλας του Independent αναφέρει: «Οι Πρωταθλητές Αγγλίες έχουν γίνει ο φτωχός συγγενής στην οικογένεια της Πρέμιερ Λιγκ. Συνεχώς απογοητεύουν τους εαυτούς τους στις μεγάλες ευκαιρίες... Οι αντίπαλοί τους ίσως ένιωθαν οίκτο αν δεν ήταν τόσο απασχολημένοι με το να τους νικήσουν», ενώ συνεχίζει στο ίδιο ύφος το σκληρό του κείμενο μέχρι το τέλος!

Από την πλευρά του, ο Ολιβερ Χολτ από τη Mirror ξεκαθαρίζει ότι το κρίσιμο σημείο για τον Μόγιες δεν έχει έρθει ακόμα. Θα είναι του χρόνου τέτοια εποχή, όταν θα έχει την ευκαιρία να αγοράσει παίκτες το καλοκαίρι και να βάλει τη δική του σφραγίδα στο σύλλογο. «Η λογική απάντηση θα είναι αυτή την περίοδο την επόμενη χρονιά, όταν ο Μόγιες θα έχει το χρόνο για να διώξει τη σκιά του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον», αναφέρει χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι ο Σκωτσέζος είναι πιθανόν να κριθεί νωρίτερα, κυρίως αν η Γιουνάιτεντ τερματίσει εκτός τετράδας.

Ο Μάρτιν Σάμουελ της Daily Mail χρησιμοποιεί το παράδειγμα του Λέιτον Μπέινς για να δείξει την κατρακύλα της Γιουνάιτεντ. Θεωρεί ότι ακόμα κι αν οι «Κόκκινη Διάβολοι» επιστρέψουν με δυνατή πρόταση προς την Έβερτον για την απόκτησή του, εκείνος συνειδητά μπορεί να επιλέξει την ανανέωση του συμβολαίου του, αφού «Ενώ στην Έβερτον όλα είναι τακτοποιημένα, τα σχέδια της Γιουνάιτεντ είναι σε σχετικό αναβρασμό. Κανείς δεν ξέρει πως θα δείχνει η ομάδα την επόμενη χρονιά, αν θα διαθέτει τον Ρούνεϊ η πως κάποια αλλαγή θα επηρεάσει το σύλλογο, αν αποτύχει να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά από το 1995».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα