Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1 (vid)

Γιώργος Κοντογεώργης
Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1 (vid)

bet365

Η επιλογή του Μουρίνιο να βάλει βασικό τον Ετό έκρινε το ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ. Ο Καμερουνέζος με ιστορικό χατ τρικ χάρισε τεράστια νίκη (3-1) στους Μπλε.

Ο συνήθως βασικός Φερνάντο Τόρες έμεινε στον πάγκο και ο Σαμουέλ Ετό πήρε φανέλα βασικού για το ντέρμπι κόντρα στους Κόκκινους Διαβόλους. Η Special έμπνευση έκρινε 100% την εξέλιξη του ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αφού ο Αφρικανός με τρία γκολ (17', 45', 49') μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία μία εξαιρετικά δύσκολη αναμέτρηση για τους Μπλε, που συνεχίζουν την πορεία τους στην Premier League δείχνοντας μέταλλο πρωταθλητή. Πολλά ρεκόρ έσπασε ο Ετό με αυτή την επίδοση, σε τραγική κατάσταση η Γιουνάιτεντ, της οποία οι παίκτες προσπάθησαν στο τέλος του ματς να κόψουν τη μπάλα σε Αζάρ, Κέιχιλ, με τον Βίντιτς να βλέπει απευθείας κόκκινη για δολοφονικό μαρκάρισμα. Ξανά γκολ ως αλλαγή ο Τσιτσαρίτο Ερνάντες, πολύ καλός ο Γιανουζάι που ήταν ο καλύτερος των φιλοξενούμενων, ντεμπούτο στη νέα εποχή για Μάτιτς. «Μόγιες θέλουμε να μείνεις» φώναζαν οι οπαδοί των Μπλε.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο παρέμεινε αήττητος εντός έδρας στην Premier League, στην οποία έφτασε τις 100 νίκες και έγινε ο πιο γρήγορος ever που το κάνει...

Η Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα του ματς και εκτός από την καλή ευκαιρία που έχασε στο 2' με τον Γιανγκ (απέκρουσε ο Τσεχ) είχε κίνηση, κυκλοφορία και έδειχνε να είναι το αφεντικό κόντρα σε μία Τσέλσι που είχε περιοριστεί στο να απομακρύνει τη μπάλα. Αυτή που είχε την ουσία όμως ήταν η ομάδα του Μουρίνιο, ο οποίος ένιωσε απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του στη θέση του επιθετικού. Στο 17' ο Ετό ξεφορτώθηκε με ωραία προσποίηση τον Τζόουνς και έκανε το αριστερό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κάρικ και υψώθηκε για να νικηθεί ο Ντε Χέα (1-0).

Από το σημείο αυτό και μετά η Τσέλσι έκανε το αγαπημένο της παιχνίδι. Εδωσε χώρο σε μία Γιουνάιτεντ που είχε σαν πηγή κινδύνου μόνο τον Γιανουζάι και προσπαθούσε στην κόντρα να εκμεταλλευτεί τα γκάζια των Οσκαρ, Αζάρ, Γουίλιαν, Ετό. Στο 38' χάθηκε η μεγαλύτερη φάση για την ομάδα του Μόγιες. Ο Γιανουζάι έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Τέρι, ο Γουέλμπεκ βρέθηκε φάτσα με τον Τσεχ, όμως ο κίπερ των Μπλε μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια!

Στο 42' οι Λονδρέζοι απάντησαν με σούπερ φάση. Ο Αζάρ έκανε όμορφη ενέργεια και έδωσε στον Ετό, ο Καμερουνέζος έκανε τη σέντρα αλλά ο Οσκαρ με γυριστό από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ, όμως το δεύτερο γκολ της Τσέλσι έμελλε να έρθει πριν το ημίχρονο. Ο Ραμίρες άνοιξε στα δεξιά στον Κέιχιλ, ο Αγγλος στόπερ έκανε συρτή σέντρα και ο Ετό ξεχασμένος στη μικρή περιοχή δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Ντε Χέα (2-0).

Το ντέρμπι έπαψε να είναι ντέρμπι οριστικά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στο 49', μετά το κόρνερ του Γουίλιαν, ο Κέιχιλ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ντε Χέα απέκρουσε και ο Ετό έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία γράφοντας το 3-0.

Ο Καμερουνέζος έγινε ο πρώτος παίκτης της Τσέλσι που πετυχαίνει χατ τρικ σε βάρος της Γιουνάιτεντ και μόλις ο τέταρτος που το κάνει επί εποχής Premier League μετά τους Λουκάκου, Κάουτ, Μπέντλεϊ.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε εκεί. Το ψυχολογικό πλήγμα ήταν εμφανές μέσα στο γήπεδο με τους της Γιουνάιτεντ να χάνουν και την κατοχή που είχαν στο πρώτο μέρος και να μην έχουν ούτε διάθεση να απειλήσουν. Επιπλέον, στο 51' αποχώρησε τραυματίας ο Εβρά. Στο 78' οι Κόκκινοι Διάβολοι σουλούπωσαν λίγο την εικόνα τους με το γκολ του Ερνάντες από κοντά μετά από σουτ του Τζόουνς (3-1), με τον Μεξικάνο να συνεχίζει την δυνατή παράδοση των γκολ ερχόμενος από τον πάγκο.

Στα τελευταία λεπτά οι της Γιουνάιτεντ είχαν εντελώς αντισυναδελφική συμπεριφορά αφού με το ματς να έχει κριθεί και σε σημεία που δεν παιζόταν κάτι σημαντικό ο Βίντιτς «σκότωσε» τον Αζάρ και είδε απευθείας κόκκινη και ο Ράφαελ επιχείρησε να κάνει το ίδιο στον Κέιχιλ και είδε μόνο κίτρινη. Η νέα ήττα της ομάδας του Μόγιες την φέρνει στο -14 από την κορυφή (Αρσεναλ) και το -6 από την 4η θέση (Λίβερπουλ, Τότεναμ).

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Οσκαρ (68' Μίκελ), Γουίλιαν (86' Μάτιτς), Αζάρ, Ετό (79' Τόρες).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Εβανς, Βίντιτς, Ράφαελ, Εβρά (51' Σμόλινγκ), Τζόουνς, Κάρικ, Γιανουζάι, Βαλένσια, Γιανγκ (56' Ερνάντες), Γουέλμπεκ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα