Σάντερλαντ - Σαουθάμπτον 2-2

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Σάντερλαντ - Σαουθάμπτον 2-2

bet365

Ο... Άγιος Μανόνε την κράτησε όρθια και η Σάντερλαντ επέστρεψε από την... κόλαση του 0-2 για να πάρει τον βαθμό από την Σαουθάμπτον (2-2).

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο η Σαουθάμπτον είχε ανακοινώσει την πρόσληψη του Ποκετίνο. Στα «γενέθλια» του Αργεντίνου, οι παίκτες του μπήκαν δυνατά, τα έκαναν όλα σωστά, προηγήθηκαν 2-0, όμως ανεξήγητα και μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες, έπαθαν… μπλακ άουτ και έδωσαν την ευκαιρία στη Σάντερλαντ να επιστρέψει στο ματς. Οι γηπεδούχοι ήταν «άφαντοι» στο πρώτο μέρος, σκόραραν δύο γκολ με τα μοναδικά τους σουτ εντός εστίας και πίεσαν στο τέλος για τη νίκη, όμως το τελικό 2-2, που σαφώς αφήνει πιο ικανοποιημένη τη Σάντερλαντ, κρίνεται σε γενικές γραμμές δίκαιο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ για τους «Αγίους». Μόλις στο 4’ φάνηκε ότι το απόγευμα θα είναι πολύ δύσκολο για τους παίκτες του Πογέ, που έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο στην άμυνα. Οι αμυντικοί των γηπεδούχων δεν μπορούσαν με τίποτα να διώξουν και η μπάλα κατέληξε στο Ροντρίγκες, που κατέβασε πολύ ωραία και με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1. Αυτό, μάλιστα, ήταν το 6ο του γκολ εκτός έδρας στα τελευταία 7 ματς!

Η συνέχεια βρήκε τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν. Ροντρίγκες (17’, 29’) και Λάμπερτ (21’) έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ στο 18’ μετά από γύρισμα του Σόου, η μπάλ κόντραρε στον Τζόνσον, για να σωθεί ο Μανόνε από το δεξί κάθετο δοκάρι του! Όλα έδειχναν ότι το 2ο γκολ για την Σαουθάμπτον ήταν απλά θέμα χρόνου και στο 31’ ήρθε, όταν μετά από κόρνερ του Ντέιβις ο Λόβρεν με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-2!

Εντελώς ανέλπιστα, όμως οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν άμεσα στο ματς. Μετά από πάσα του Τζόνσον, ο Μπορίνι κατέβασε στην περιοχή και παρά την προσπάθεια του Μπόρουτς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2! Το παιχνίδι στη συνέχεια κύλησε με τους παίκτες του Ποκετίνο να είναι πιο προσεκτική και τον Μανόνε να βγάζει δύσκολα το φάουλ του Λάμπερτ στο 45+2’.

Η επανάληψη ξεκίνησε ακόμη καλύτερα για τους φιλοξενούμενους, που ήταν εκπληκτικοί στην αντεπίθεση. Οι «Άγιοι» σπατάλησαν πάρα πολλές ευκαιρίες και στο τέλος τιμωρήθηκαν. Ο Μανόνε κράτησε όρθια την Σάντερλαντ, αποκρούοντας ή μπλοκάροντας τα σουτ των Σνάιντερλεν (49’), Τσέιμπερς (55’) και Λαλάνα (56’) και την κεφαλιά του Λόβρεν (59’), ενώ τα σουτ των Σόου (60’) και Ροντρίγκες (61’) πέρασαν λίγο άουτ!

Κάπου εκεί, όμως, άρχισε το… μπλακ άουτ. Στο 64’ ο Μπορίνι σκόραρε, όμως σωστά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ, όμως στο 71’ το γκολ του Τζόνσον μέτρησε και το 2-2 ήταν γεγονός. Ο Άγγλος βρέθηκε στην περιοχή, ο Σόου αποφάσισε να τον μαρκάρει με τα… μάτια και ο Μπόρουτς δεν μπόρεσε να βγάλει το δυνατό του σουτ για ένα πανέμορφο τέρμα! Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα, πίεσαν, όμως ο Μπόρουτς έβγαλε αρχικά το σουτ του Γκάρντερ (75’) και στη συνέχεια εκείνο του Φλέτσερ (76’) από κοντά και του Τζόνσον (82’). Τίποτα, όμως, δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με την Σάντερλαντ να επιστρέφει από την… κόλαση για να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό.

Σάντερλαντ (Γκουστάβο Πογέτ): Μανόνε, Μάρκος Αλόνσο, Μπράουν, Ο' Σι, Μπάρντσλεϊ, Κάτερμολ (62' Γκάρντνερ), Κι, Λάρσον (63' Κόλμπακ), Τζόνσον, Μπορίνι, Άλτιντορ (72' Φλέτσερ)

Σαουθάμπτον (Μαουρίσιο Ποκετίκο): Μπόρουτς, Τσέιμπερς, Φόντε, Λόβρεν (88' Γιοσίντα), Σόου, Κορκ, Σνάιντερλεν, Λαλάνα (74' Ραμίρες - 87' Γουόρντ Πρόουζ), Ντέιβις, Ροντρίγκες, Λάμπερτ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα