Ντέρμπι Κάουντι-Τσέλσι 0-2

Ντέρμπι Κάουντι-Τσέλσι 0-2

Γιώργος Καραμάνος
Ντέρμπι Κάουντι-Τσέλσι 0-2

bet365

Αν και ζορίστηκε λίγο, η Τσέλσι πέρασε νικηφόρα (2-0) από την έδρα της Ντέρμπι και βρέθηκε στην επόμενη φάση του FA Cup.

Παραμονή του αγώνα ο Ζοσέ Μουρίνιο έλεγε πως θα ήταν δύσκολη η επίσκεψη στο «Μπέιζμπολ Γκράουντ». Τελικά το εμπόδιο της Ντέρμπι Κάουντι ξεπεράστηκε με το 2-0 υπέρ της Τσέλσι, η οποία όμως ζορίστηκε από τη μαζική άμυνα των γηπεδούχων που είχαν στήσει ανθρώπινο τείχος μπροστά από την περιοχή τους. Τέλος καλό όλα καλά όμως για τους Μπλε που βρέθηκαν στον 4ο γύρο του FA Cup, στο οποίο παραδοσιακά πηγαίνουν καλά (7 κατακτήσεις).

Στο Α' μέρος οι Λονδρέζοι ναι μεν είχαν τη μπάλα, αλλά δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν άμεσα ούτε μία φορά, κάτι που συνέβη μόνο στο 45, όταν το σουτ του Ραμίρες σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν μία στημένη φάση για να λύσουν τα προβλήματα τους. Ο Γουίλιαν εκτέλεσε το φάουλ (66') και ο Ομπι-Μίκελ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 71' ο Οσκαρ καθάρισε την πρόκριση με δυνατό σουτ, έχοντας και τη βοήθεια του αντίπαλου τερματοφύλακα που το... έπνιξε. Στο 77' και το 78' ο Τόρες σπατάλησε δύο ευκαιρίες να σκοράρει, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές λίγο πριν το φινάλε.

* Στην επόμενη φάση (25-26 Γενάρη) η Τσέλσι θα υποδεχτεί τη Στόουκ.

Ντέρμπι Κάουντι: Γκραντ, Γουίσντομ, Φόρσαίθ, Γιούστας (70' Μπένετ), Κίν, Μπάξτον, Χιους, Χέντρικ, Μάρτιν, Γουόρντ (69' Σέιμον), Ντόουκινς (83' Μπέιλι)

Τσέλσι: Σβάρτσερ, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ, Αθπιλικουέτα, Ομπι-Μίκελ, Εσιέν (55' Αζάρ), Ραμίρες, Οσκαρ (87' Μπέικερ), Γουίλιαν, Ετό (64' Τόρες).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα