Αρσεναλ-Κάρντιφ 2-0

Γιώργος Καραμάνος
Αρσεναλ-Κάρντιφ 2-0

bet365

Με γκολ στο 88’ και στις καθυστερήσεις η Αρσεναλ νίκησε την Κάρντιφ (2-0) και μπήκε ως 1η και στο νέο έτος. Ανάσα για Φούλαμ, ήττα για Νιούκαστλ.

Το ξεκίνημα του 2014 βρήκε την Αρσεναλ πληγωμένη από τις τέσσερις απουσίες βασικών της (Οζίλ, Γκιμπς, Ράμσεϊ, Ζιρού). Ακόμα και έτσι όμως, έστω και εάν χρειάστηκε να συγκεντρώσει όλα τα ψυχικά αποθέματα της, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατάφερε στο φινάλε να φτάσει στην τεράστια νίκη επί της Κάρντιφ (2-0) και όχι απλά να γλύψει τις πληγές της, αλλά να ξεκινήσει και στη νέα χρονιά, όπως ακριβώς έκλεισε και την προηγούμενη: ως πρωτοπόρος στην Πρέμιερλιγκ.

Για τη νίκη καθάρισε η «χρυσή» αλλαγή του Αλσατού κόουτς, ο Νίκλας Μπέντνερ που από κοντινή απόσταση στο 88’ λύτρωσε τους Λονδρέζους κόντρα σε μία μαχητική αντίπαλο που έπαιζε υπό το βλέμμα του εν δυνάμει προπονητή της, Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ. Λίγο αργότερα, στο 92’. Ο Θίο Γουόλκοτ ήρθε να σφραγίσει το «τρίποντο» που όπως και εκείνο στο γήπεδο της Νιούκαστλ αποδεικνύουν πως οι φετινοί Κανονιέρηδες ακόμα και όταν δεν παίζουν τόσο καλά, μπορούν να παίρνουν το αποτέλεσμα, συστατικό που δείχνει ότι αναμφίβολα είναι φτιαγμένοι από το σκληρό μέταλλο του πρωταθλητισμού.

Οι γηπεδούχοι δεν ξεκίνησαν καλά, αλλά σταδιακά ανέβαζαν ταχύτητα όσο περνούσε η ώρα, με τους Γουόλκοτ, Καθόρλα να είναι εκείνοι που περισσότερο απειλούσαν. Ωστόσο, μετά το 60’ και τις αλλαγές του Βενγκέρ η ομάδα πήρε περισσότερη ώθηση, αλλά οι προσπάθειες των Λονδρέζων σταματούσαν είτε στον εξαιρετικό Μάρσαλ είτε στη γραμμή από τους αντιπάλους, όπως συνέβη με τον Κόλκερ στην κεφαλιά του Σανιά. Ο Μερτεσάκερ σημάδεψε επίσης με το κεφάλι την εξωτερική πλευρά του δοκαριού, ενώ νωρίτερα ο Σέζνι είχε σώσει την ομάδα του στην προσπάθεια του Ματς.

Στο 88’ όμως ο Μάρσαν αφού έβγαλε την κεφαλιά του Σανιά, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και απέναντι στον Μπέντνερ που τον νίκησε στην επαναφορά από μισό μέτρο. Στις καθυστερήσεις Ροζίτσκι, Γουίλσιρ και Γουόλκοτ έπαιξαν με τη μία και ο τελευταίος τσίμπησε με το μυτάκι τη μπάλα πάνω από τον Μάρσαλ για το 2-0. Με αυτό τον τρόπο η Κάρντιφ παρέμεινε χωρίς σε 12 αναμετρήσεις κόντρα στην Αρσεναλ από το 1961 και θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνέλθουν με τον Σόλσκιερ στον πάγκο τους, κάτι που θα έχει πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε.

Αρσεναλ: Σέζνι, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Σανιά, Φλαμινί (60’ Ροζίτσκι), Αρτέτα, Γουίλσιρ, Καθόρλα, Γουόλκοτ, Ποντόλσκι (64’ Μπέντνερ, 90’ Βερμάελεν)

Κάρντιφ: Μάρσαλ, ΜακΝόουτον, Τζον, Τέρνερ, Κόλκερ, Μεδέλ (61’ Γκούναρσον), Νουν, Κιμ, Κάμπελ (80’ Μάιναρντ), Ματς (68’ Κάουι) , Γουίτινγχαμ.



Ατυχη-τυχερή η Εβερτον
Η Εβερτον πρόσθεσε ακόμα μία πειστική εμφάνιση στη φετινή εξαιρετική σεζόν της αν και αυτή τη φορά δεν κατάφερε αυτή να τη συνδυάσει και με τους τρεις βαθμούς της νίκης στην επίσκεψη της στην έδρα της Στόουκ. Με τον τρόπο που ήρθε το τελικό 1-1 αφήνει και τις δύο ομάδες και λυπημένες και χαρούμενες την ίδια στιγμή. Βλέπετε τα Ζαχαρωτά ήταν κυρίαρχα στο ματς και είδαν εκτός από τις χαμένες ευκαιρίες τους, τον Κέβιν Μιραλάς να βρίσκει δύο φορές… σίδερο και λίγο αργότερα τον Ασαίντί να κάνει κόντρα στη ροή του αγώνα το 1-0 (49’). Ωστόσο, στις καθυστερήσεις αποκαταστάθηκε το δίκαιο του αποτελέσματος, με τον Μπέινς να ισοφαρίζει από τα 11 βήματα. Η ισοπαλία άφησε την Εβερτον εκτός τετράδας, ενώ έδωσε συνέχεια σε ένα κάκιστο σερί της Στόουκ, καθώς είχαν προηγηθεί τα τρία από την Τότεναμ και τα πέντε από τη Νιούκαστλ αν και τη διατήρησε αήττητη εντός για 6ο σερί ματς.

Ανάσα για Αστον Βίλα!
Επιστροφή στις νίκες και βαθμολογική ανάσα για την Αστον Βίλα, η οποία επειτα από τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία επικράτησε 1-0 εκτός της Σάντερλαντ με το γκολ του Αγκμπονλαχόρ. Οι γηπεδούχοι που μπήκαν δυνατά έχασαν ευκαιρίες με τους Τζιακερίνι, Κι, ωστόσο η Αστον Βίλα ήταν πιο ουσιαστική και στο 15' έπειτα από σοβαρό λάθος του Κάτερμολ ο ο Αγκμπονλαχόρ πέρασε και τον Μανόνε για το 1-0. Η Σάντερλαντ ανέβασε ρυθμό μετά την είσοδο του Μπορίνι, ο οποίος... σκόραρε, αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ. Η Αστον Βίλα κατάφερε να κρατήσει μέχρι τέλους και πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Καθάρισε ο Μπερμπάτοφ
Μπορεί τα διεθνή ΜΜΕ να τον στέλνουν στα τέσσερα σημεία του ποδοσφαιρικού ορίζοντα, ακόμα και έως την «Τούμπα» και τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ προς το παρόν παραμένει πιστός εργάτης στο «Κρέιβεν Κότατζ» και με δικό του γκολ (το 5ο στη σεζόν) έδωσε στη Φούλαμ τη νίκη-ανατροπή 2-1 επί της Γουέστ Χαμ. Τα Σφυριά ήταν πάντως εκείνα που άνοιξαν το σκορ, με τον Ντιαμό στο 7’ να φέρνει στο μυαλό όλων την προηγούμενη αγωνιστική και την ασήκωτη «εξάρα» από την Χαλ. Ο Σίντουελ ωστόσο, έφερε το παιχνίδι στα ίσα (32’), για να ακολουθήσει η αποβολή του Νόλαν (44’) για τη Γουέστ Χαμ. Οι γηπεδούχοι έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα σκόραραν και δεύτερη φορά με τον Μπερμπάτοφ (66’) και βρέθηκαν ξανά εκτός επικίνδυνης ζώνης, στην οποία βέβαια παρέμειναν οι σημερινοί αντίπαλοι τους.
*Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν εκτός αποστολής.

Ηττα στο τέλος για Νιούκαστλ
Η Γουέστ Μπρομ πήρε την την πρώτη της νίκη στα τελευταία 10 ματς χάρη σε γκολ του Μπεραΐνο από τη βούλα του πέναλτι (1-0). Ο 20χρονος νίκησε τον Τιμ Κρουλ από τα 11 βήματα αφού ο Ολλανδός κίπερ ανέτρεψε τον Ματέι Βύντρα. Οι Καρακάξες πάλεψαν με δέκα παίκτες από το 62' μετά την αποβολή του Ντεμπισί για μαρκάρισμα στον Γιάκομπ, όμως στο τέλος υπέκυψαν. Για τους γηπεδούχους τις καλύτερες ευκαιρίες είχαν Νικολά Ανελκά και Λίαμ Ρίτζγουελ.

«Χ»αμένη στην καταιγίδα
Ο Τόνι Πιούλις μετά το ματς χαρακτήρισε την αναμέτρηση του «Σέλχαστ Παρκ» ως την πιο δύσκολη από πλευράς συνθηκών που έχει δει ως προπονητής. Ο κόουτς της Κρίσταλ Πάλας είχε δίκιο και ο διαιτητής όφειλε να έχει διακόψει το ματς με την Νόριτς εξαιτίας της απίστευτης ποσότητας νερού που είχε μετατρέψει το τερέν σε πισίνα. Τελικά το παιχνίδι έγινε κανονικά και το φινάλε του βρήκε πιο χαρούμενη τη Νόριτς που… τσίμπησε ένα εκτός έδρας ποντάκι και μάλιστα παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 83’ (αποβολή Φερ). Τα Καναρίνια ήταν και εκείνα που προηγήθηκαν με τον Τζόνσον (39’), αλλά πέντε λεπτά αργότερα με εύστοχο πέναλτι ισοφάρισε ο Πάντσιον. Ο βαθμός φυσικά δεν ήταν αρκετός για τους γηπεδούχους που βρέθηκαν κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα