Εβερτον-Σαουθάμπτον 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Εβερτον-Σαουθάμπτον 2-1

bet365

Ο Βέλγος φορ δεν είχε σκοράρει για 5 ματς, αλλά την κατάλληλη στιγμή χάρισε στην Εβερτον τη νίκη 2-1 επί των Αγίων και την κράτησε σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Η απρόσμενη ήττα εντός από τη Σάντερλαντ στην αγωνιστική της «boxing day» έκανε τους δυσκολόπιστους για τις δυνατότητες της να αναθαρρήσουν. Για ομάδες του μεγέθους της Εβερτον το δύσκολο όταν βρίσκονται τόσο ψηλά, είναι το να πάρουν τα αυτονόητα παιχνίδια. Και ενώ με τις Μαύρες Γάτες δεν το κατάφερε, το έκανε έστω και δύσκολα υποδεχόμενη τη Σαουθάμπτον. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το όνομα («Αγιοι»), αλλά την ιδιότητα λίγο πριν αποχωρήσει το 2013, την έκλεψε ο Ρομέλ Λουκάκου που μετά από πέντε στείρες αγωνιστικές σκόραρε το γκολ της επιτυχίας για τα Ζαχαρωτά στο υπέρ τους 2-1.

Το ξεκίνημα ήταν τέλειο για τους γηπεδούχους που είδαν στο 9’ τον Κόλεμαν να κάνει πολύ ωραία ατομική ενέργεια, να αδειάζει τον αντίπαλο του και να κεραυνοβολεί με εξωτερικό φάλτσο για το 1-0. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι δεν είχε πολλές καλές στιγμές. Η Εβερτον είχε τη μπάλα, αλλά δεν απειλούσε, κάτι που όμως έκανε ο Λαλάνα (40’) που μόνος του δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Στο 55’ ο Μπάρκλεϊ τον μιμήθηκε για λογαριασμό της Εβερτον και στο 71΄ήρθε η ισοφάριση με τρομερή βολίδα του Γκαστόν Ραμίρες από 30 μέτρα.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν το χάρηκαν παρά μονάχα για τρία λεπτά. Στο 74’ ο Μακ Κάρθι κέρασε ασίστ στον Λουκάκου και εκείνος με δυνατό πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντέιβις. Στο 90’ όμως ο τερματοφύλακας της Σαουθάμπτον τον νίκησε και απέτρεψε το 3-1. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και άφησε τους Αγίους με μόλις μία νίκη σε 15 επισκέψεις τους στο «Γκούντισον Παρκ» σε επίπεδο Πρέμιερλιγκ (1997). Οι νικητές πάλι «επέστρεψαν στο -5 από την κορυφή και το +3 από την 6η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο και μπορούν να ονειρεύονται όμορφα πράγματα για την χρονιά που έρχεται...

Εβερτον (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Χοέλ, Αλκαράς, Ντεστέν, Κόλεμαν, Μπέινς, Οσμαν (72’ Μιραλάς), Νέισμιθ, ΜακΚάρθι, Οβιέδο (60’ Πιένααρ), Μπάρκλεϊ, Λουκάκου

Σαουθάμπτον (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Ντέιβις, Κορκ (66’ Ραμίρες), Τσέιμπερς (88’ Κλάιν), Σο, Φοντ, Λοβρέν, Ροδρίγκες, Γουόρντ-Πρόουζ (84’ Γκάλαχερ), Λάμπερτ, Ντέιβις, Λαλάνα.

Το 1-0


Το 1-1



Το 2-1
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα