Νιούκασλ - Αρσεναλ 0-1

Gazzetta team
Νιούκασλ - Αρσεναλ 0-1

bet365

Το 2013 μας αποχαιρετά με την Αρσεναλ στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και... υπεύθυνος είναι ο Ζιρού. Το γκολ του Γάλλου κόντρα στη Νιούκασλ έδωσε μεγάλη εκτός έδρας νίκη 1-0 στους «κανονιέρηδες»

Τι και αν αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Οζίλ, η Αρσεναλ πήρε τεράστιο διπλό στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας! Ο Ζιρού έριξε την... κανονιά και η Αρσεναλ απέδειξε πως ξέρει να αντέχει την πίεση, να περνά από δύσκολες έδρες και να μην δέχεται να πέσει από το ρετιρέ της βαθμολογίας. Μπορεί η εικόνα να μην ήταν εντυπωσιακή, αλλά είχε τις λύσεις για το μεγάλο διπλό!

Ο ΟΖίλ εκτός, αλλά η ομάδα του Βενγκέρ ήταν αυτή που μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πήρε την κατοχή, έλεγξε τον ρυθμό, αλλά χωρίς τον Γερμανό και τον Ράμσεϊ δυσκολευόταν αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι. Η Νιούκασλ μετά το 20' ανέβασε ταχύτητα, είχε καταφέρει με τη σειρά της να εγκλωβίσει τον άξονα της αντιπάλου, αλλά και αυτή δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρία. Βέβαια, η πίεση των γηπεδούχων έγινε ασφυκτική στο τελευταίο πεντάλεπτο και στο τελευταίο λεπτό του ματς θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ, αλλά η κεφαλιά του Ντεμπισί βρήκε το δοκάρι.

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, η Αρσεναλ δεν μπορούσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή μέχρι το...65'. Ο Γουόλκοτ εκτέλεσε το φάουλ και ο Ζιρού με κεφαλιά σκόραρε ξανά έπειτα τις 23 Νοεμβρίου και έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Στο 69' η Αρσεναλ θα μπορούσε να σφραγίσει τη νίκη, αλλά ο Ντεμπισί έβγαλε στη γραμμή το πλασέ του Γουόλκοτ, ενώ ο Ζιρού σε κενό τέρμα τέρμα δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η είσοδος του Μπεν Αρφά δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα και η πίεση της Νιουκάσλ δεν έφερε το γκολ που αναζητούσε. Ετσι, η Αρσεναλ πάτησε στους 42 βαθμούς και το 2013 την βρίσκει στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Νιούκασλ: Κρουλ, Ντεμπισί, Κολοτσίνι, Ουίλιαμσον, Σαντόν, Ανιτά (73΄Σόλα Αμεόμπι), Τιοτέ, Καμπάιγ, Σισοκό (78΄Χαϊνταρά), Ρεμί, Γκουφράν (61΄Μπεν Αρφά)
Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς (71΄Αρτέτα), Φλαμινί, Ροζίτσκι, Γουίλσιρ, Γουόλκοτ (79΄Τζένκινσον), Καθόρλα, Ζιρού (87΄Μπέντνερ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα