Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας 1-0

Γιώργος Καραμάνος
Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας 1-0

bet365

Οι Πολίτες υπέφεραν, είχαν κορυφαίο τον Χαρτ, αλλά κατάφεραν να νικήσουν 1-0 την Κρίσταλ Πάλας και να απολαύσουν την μοναξιά της 1ης θέσης.

Το «Ετιχάντ» διασφάλιζε από μόνο του την επιτυχία. Εκεί η Μάντσεστερ Σίτι όχι απλά δεν χαρίζεται σε κανέναν, αλλά μοιράζει τρία, τέσσερα, πέντε. Ωστόσο, υποδεχόμενη την Κρίσταλ Πάλας που με τη σειρά της ακροβατεί στην επικίνδυνη γραμμή του υποβιβασμού, πραγματικά τα χρειάστηκε. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και «παραφυσικό φαινόμενο» το ότι το χρονόμετρο έδειχνε το 65' και γκολ ακόμα δεν είχε μπει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι φίλοι των γηπεδούχων στην εξέδρα και ο Μάνουελ Πελεγκρίνι τα είχαν... χρειαστεί πολλές φορές, βλέποντας πιο κοντά σε αυτό τους φιλοξενούμενους.

Ας είναι καλά όμως ο Τζέκο, τον οποίο μπορεί με βάση τα δημοσιεύματα να τον καλούν σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, αλλά εκείνος ήταν εκεί και με το 50ό γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις με τη Σίτι, της χάρισε την πολύτιμη νίκη με 1-0 και την έστειλε να περάσει ένα υπέροχο σαββατόβραδο με την πιο γλυκιά μοναξιά: εκείνη της κορυφής. Αυτό συνέβη στο 66', όταν ο Χεσούς Νάβας (3ος σε ασίστ στο Νησί με 6) έσπασε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και με ωραίο ξεμαρκάρισμα και δυνατό πλασέ ο Βόσνιος επιθετικός καθάρισε και για τον απόντα-τραυματία Αγουέρο.

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο πρόσωπα και ήταν γενικότερα τυχεροί που πήραν το «τρίποντο». Για την ακρίβεια το οφείλουν στην αστοχία των αντιπάλων τους και στις εκπληκτικές επεμβάσεις του Χαρτ που έκανε κορυφαία εμφάνιση μετά από πολύ καιρό (σ.σ.: προφανώς του έκανε καλό ο πάγκος). Μέχρι το ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μονότερμα των Πολιτών που πάλευαν απέναντι στο... λεωφορείο των Αετών. Μίλνερ και Φερναντίνιο σημάδεψαν πλάγια και ψηλά, με τον Σπερόνι (47') να απογειώνεται και να σταματάει την κεφαλιά του Φερναντίνιο. Και ενώ στην επανάληψη άπαντες περίμεναν γενικευμένη επίθεση, συνέβη το αντίθετο. Ο Χαρτ χρειάστηκε να... τεντώσει το σώμα του και να πει όχι διαδοχικά στις προσπάθειες του Πάντσιον (50', 62') και τη βολίδα του Γιέντινακ (64'), με την κεφαλιά του Σαμάκ (50') να γλύφει το οριζόντιο δοκάρι.

Και μετά το 1-0, ο Χαρτ χρειάστηκε να βγάλει με σούπερ απόκρουση το σουτ του Γουόρντ. Μέχρι το φινάλε όμως δεν θα άλλαζε τίποτα στο σκορ και το 60ό διαδοχικό εντός έδρας ματς με γκολ για τη Σίτι θα την έστελνε στο +2 από την Αρσεναλ που έχει πολύ δύσκολη έξοδο Κυριακή απόγευμα στο Νιούκαστλ. Οσο για την Πάλας που παλεύει να σωθεί, έμεινε χωρίς νίκη εκεί σε επτά επισκέψεις της από το 1990, ενώ ο προπονητής της, Τόνι Πιούλις για 6η φορά, με καμία από τις ομάδες του να μην έχει καν σκοράρει στο γήπεδο της Σίτι και να έχουν δεχτεί συνολικά 15 γκολ! Αυτό θα πει παράδοση...

Μαν. Σίτι (Μάνουελ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κομπανί, Νάσταζιτς, Κλισί, Μπογιατά (54' Νεγρέδο), Φερναντίνιο (54' Νασρί), Χάβι Γκαρθία, Μίλνερ (75' Κολάροφ), Σίλβα, Χεσούς Νάβας, Τζέκο

Κρίσταλ Πάλας (Τόνι Πιούλις): Σπερόνι, Γκάμπιντον, Ντιλέινι, Γουόρντ, Παρ, Μαριάπα, Πάντσιον, Γιέντινακ, Τζερόμ (35' Σαμάκ), Μπάναν (81' Γκέιλ), Μπολασιέ (76' Γουίλιαμς).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα