Νόριτς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Νόριτς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

bet365

Παρότι έκανε άσχημη εμφάνιση η Γιουνάιτεντ με γκολ του Γουέλμπεκ βρήκε τον τρόπο να επικρατήσει εκτός της Νόριτς (0-1) και να φτάσει τις 5 σερί νίκες στην PL.

Μπορεί όταν έγινε η κλήρωση για τους «16» του Champions League η πρωταθλήτρια Αγγλίας να ήταν η λιγόρερο χειρότερη αντίπαλος για τον Ολυμπιακό, όμως αν συνεχίσει, τον Φεβρουάριο θα έχει πάρει… φωτιά. Η ομάδα του Ντέβιντ Μόγιες με πολλούς βασικούς εκτός και χωρίς να παίξει μπάλα, είχε τον τρόπο να πάρει τη νίκη στο «Κάροου Ρόουντ» και να φτάσει για πρώτη φορά φέτος τις 4 σερί στην Premier League. Με ματς περισσότερο πλέον, η Γιουνάιτεντ είναι μόλις στο -2 από την 4άδα, κάτι που πριν μερικές μέρες θεωρούνταν ακατόρθωτο. Εκτός αποστολής, προφανώς για λόγους ξεκούρασης αφού δεν είχε τραυματιστεί, ο Ρούνεϊ.

Απόλυτο αφεντικό ήταν στο πρώτο μέρος η Νόριτς και στάθηκε πολύ άτυχη που δεν άνοιξε ποτέ το σκορ. Στο 17' μετά την όμορφη πάσα του Σνόντγκρας ο Μάρτιν βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή όμως νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Ντε Χέα και στη συνέχεια ο Χούλαχαν δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να αντιδράσει και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τις φάσεις. Ο Ντε Χέα έκανε ακόμα μία επέμβαση, σε σουτ του Χούπερ (22') και σε κεφαλιά του Μπασίνγκ (37'), ενώ ο Χούλαχαν έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή (39') όμως το σουτ του κοντραρίστηκε. Μοναδική καλή στιγμή για τους Κόκκινους Διαβόλους στο πρώτο μέρος ήταν το διαγώνιο αριστερό του Τσιτσαρίτο που πήγε στα χέρια του Ράντι (45').

Στο ημίχρονο ο Μόγιες έβγαλε τον Γκιγκς, έβαλε τον Γουέλμπεκ και αυτό του έδωσε τη νίκη. Πρώτα ο Γιανγκ με κούρσα και σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία και το σκορ άνοιξε στο 57' ο Μπένετ έστειλε τη μπάλα πάνω στον Αγγλο επιθετικό, εκείνη βρήκε στον Τσιτσαρίτο και στρώθηκε στην πορεία του, απέφυγε με ταχύτητα τον Ράντι και σκόραρε στην κενή εστία (0-1). Από το σημείο εκείνο και χωρίς καμία υπερβολή, η Νόριτς έδειξε να έχει παραδοθεί και να μην έχει το ψυχικό σθένος να κυνηγήσει το γκολ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν την ικανότητα να προστατεύσουν το σκορ και το έκαναν, μειώνοντας στους 5 βαθμούς από την κορυφή.

Νόριτς (Κρις Χιούτον): Ράντι, Μάρτιν Ολσον, Μπασόνγκ, Μπένετ, Μάρτιν, Χούλαχαν (89' Ελμάντερ), Φερ, Σνόντγκρας (79' Μέρφι), Τζόνσον, Ρέντμοντ, Χούπερ (69' Φαν Βόλφσβίνκελ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Βίντιτς, Εβρά, Εβανς, Σμόλινγκ, Κάρικ, Γιανγκ, Γκιγκς (46' Γουέλμπεκ), Κλέβερλι, Καγκάβα (69' Γιανουζάι), Ερνάντες (86' Φλέτσερ).


Χαλ-ι μαύρο η Φούλαμ
Με τον Γιώργο Καραγκούνη βασικό η Φούλαμ ταπεινώθηκε εκτός έδρας από την Χαλ, αφού παρότι το ματς ήταν στο 0-0 στο πρώτο μέρος, όταν τελείωσε ο πίνακας του σκορ έδειχνε 6-0. Παρά το απίστευτο του πράγματος, ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι κάτι παρόμοιο είχε γίνει μόλις λίγα χρόνια πριν, όταν το 2008 το είχε κάνει η Γιουνάιτεντ κόντρα στην Νιούκαστλ. Η ομάδα του Λονδίνου, που πριν λίγο καιρό απομάκρυνε τον Μάρτιν Γιολ για να προσλάβει τον Τομ Μιούλενστεν, δέχθηκε στο πρώτο 20λεπτο τέσσερα γκολ (Ελμοχαμαντί, Κόρεν, Μπόιντ, Χάντλστοουν) ενώ την 6άρα ολοκλήρωσαν οι Φριάτ (74') και Κόρεν (84'). Οι Λονδρέζοι παρέμειναν στην 18η θέση της βαθμολογίας και τη ζώνη του υποβιβασμού.

«Χ»αρμολύπη για Βίλα
Μετά από τέσσερις συνεχείς ήττες, η Αστον Βίλα μπορεί να αισθάνεται καλύτερα, μιας και σταμάτησε το αρνητικό αυτό σερί. Ωστόσο, το εντός έδρας 1-1 κόντρα στη Σουόνσι δεν ήταν το αποτέλεσμα που θα ήθελε στην προσπάθεια της να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη (στο +4). Οι Χωριάτες προηγήθηκαν με τον Αγκμπονλαχόρ (7'), αλλά η κεφαλιά του Λαμά (36') μοίρασε τους βαθμούς, με τους φιλοξενούμενους να είναι σε γενικές γραμμές καλύτεροι, αλλά με τη σειρά τους να διευρύνουν το δικό τους σερί χωρίς «τρίποντο» στα πέντε ματς. Αυτό πάντως ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για τους Κύκνους σε μία έδρα, όπου έχουν ηττηθεί στις εννέα από τις 10 προηγούμενες επισκέψεις τους, εκτός από την περσινή δηλαδή.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα