Τότεναμ-Λίβερπουλ 0-5

Γιώργος Κοντογεώργης
Τότεναμ-Λίβερπουλ 0-5

bet365

Με εμφάνιση πρωταθλητών οι Reds έκαναν κομμάτια εκτός έδρας την Τότεναμ (0-5), έπιασαν ξανά την Τσέλσι και μείωσαν στο -2 από την κορυφή της Premier!

Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν την απορία για το τι θα γίνει ότι όταν το πρόγραμμα ζορίσει για την Λίβερπουλ και η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς αρχίζει να δίνει ηχηρές απαντήσεις. Το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ αν εκτός έδρας έπαιξε σαν τεράστιο φαβορί κόντρα στην Τότεναμ και αν δεν ήταν σε σούπερ κατάσταση ο Γιορίς, το σκορ θα μπορούσε να έχει πάει ακόμα πιο πάνω από το ταπεινωτικό 0-5. Η Λίβερπουλ σε μία από τις καλύτερες σεζόν των τελευταίων ετών πήρε πολύ μεγάλη νίκη στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», συγκατοικεί ξανά με την Τσέλσι (33) και πλέον βρίσκεται μόλις στο -2 από τον Νο1 της βαθμολογίας, όπου βρίσκεται η Αρσεναλ. Σε εκρηκτική κατάσταση ο Λουίς Σουάρες που πέτυχε δύο γκολ και έδωσε δύο ασίστ και είναι μάλλον ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός του πλανήτη.

Από τα πρώτα λεπτά είχε φανεί πως θα πάει το πράγμα στο ματς, με την Λίβερπουλ να φορτώνει την πλευρά του αριστερού μπακ της Τότεναμ, Νότον (πήρε τη θέση του Βερτόνγκεν) και να κάνει τρελό πάρτι. Οσοι είδαν το ματς ξέρουν ότι το 0-1 στο 18' ήταν ό,τι πιο φυσιολογικό μπορούσε να συμβεί. Ο Σουάρες ξεκίνησε στο show όταν μετά από «τσίμπημα» από τον Χέντερσον ο Ουρουγουανός έκανε εκπληκτική ντρίμπλα και εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό.

Τα προβλήματα στην άμυνα των Σπερς ήταν εφιαλτικά. Στο 22' ο Σουάρες σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Γιορίς και στο 28' οι Reds είχαν δοκάρι σε διπλή φάση. Η μπάλα πήγε στο οριζόντιο μετά το σουτ του Κουτίνιο (πάσα Σουάρες) και στη συνέχεια η φωτοβολίδα του Γκλεν Τζόνσον με το αριστερό πέρασε μόλις άουτ! Μέσα σε όλα η Τότεναμ έχασε στο 30' τον Σάντρο εξαιτίας τραυματισμού και μπήκε ο Χόλτμπι με τον Βίλας-Μπόας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Στο 33' ο Σουάρες έχασε ξανά μεγάλη ευκαιρία, με τον Γιορίς να τον νικάει ξανά σε τετ α τετ και στο 38' είχαμε ίσως τη μοναδική φάση στο ματς για τους Λονδρέζους. Ο Σολδάδο έφυγε στα αριστερά και έδωσε άψογα στον Χόλτμπι που με το αριστερό έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ! Στο 40' αποκαταστάθηκε η τάξη στο σκορ για την Λίβερπουλ. Ο εκπληκτικός, Στέρλινγκ έκανε μπαλιά 30 μέτρων, ο Κουτίνιο έβγαλε με τη μία τετ α τετ τον Χέντερσον, ο Γιορίς είπε «όχι» στον Αγγλο και στη συνέχεια στον Σουάρες για να έρθει ξανά ο Χέντερσον και να κάνει το 0-2.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (49') ο Σακό είχε δοκάρι μετά από σέντρα, με τη μπάλα να βρίσκει και στον Σκρτέλ και στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός ήταν πεσμένος, με την Τότεναμ να προσπαθεί να αντιδράσει. Στο 63' τελείωσαν όλα με τον Παουλίνιο να κάνει καρατιά στον Σουάρες και να γίνεται ο 5ος παίκτης που αποβάλλεται για μαρκάρισμα στον Ουρουγουανό. Επόμενη φάση για τους Reds ήταν στο 71' με τον σε τρελή κατάσταση Σουάρες να φεύγει ξανά μόνος όμως να φεύγει πολύ πλάγια και να χάνει την ευκαιρία.

Το τελευταίο τέταρτο ήταν εφιαλτικό για την Τότεναμ, που διασύρθηκε σε τέτοιο βαθμό για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 1997 και το 1-6 από την Τσέλσι. Στο 75' ο Χέντερσον έκανε ωραίο τακουνάκι στον Σουάρες στα δεξιά, ο Ουρουγουανός τη σέντρα και ο Φλάναγκαν με εκπληκτικό τελείωμα -οριζόντιο και μέσα- έγραψε το 0-3, στο 84' ο Ουρουγουανός ύστερα από ασίστ του Λουίς Αλμπέρτο με ωραίο τσίμπημα της μπάλας πάνω από τον Γιορίς το 0-4 και στο 89' ολοκληρώθηκε η «κηδεία» για τους Σπερς του Αντρέ Βίλας-Μπόας με τον Σουάρες να δίνει έτοιμο στον Στέρλινγκ το 0-5.

Ο Σουάρες άνοιξε τη διαφορά στον πίνακα των πρώτων σκόρερ της Premier League αφού πλέον έχει 17 γκολ σε 11 ματς.

Τότεναμ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Γιορίς, Ντόσον, Καπού, Νότον (46' Φράιερς), Γουόκερ, Ντεμπελέ (60' Τάουνσεντ), Σάντρο (30' Χόλτμπι), Παουλίνιο, Τσαντλί, Λένον, Σολδάδο.

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Σκρτελ, Σακό, Φλάναγκαν, Γκλεν Τζόνσον, Λούκας (79' Λουίς Αλμπέρτο), Αλεν, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Κουτίνιο (90' Μόζες), Σουάρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα