United… THE END (vid)

Γιώργος Καραμάνος
United… THE END (vid)

bet365

Φάντασμα του εαυτού της η Μάντσεστερ ηττήθηκε εντός 0-1 από τη Νιούκαστλ μετά από 41 χρόνια, αποχαιρέτησε τίτλο και ίσως και… σεντόνι.

Στο 87’ η κάμερα συνέλαβε τους οπαδούς της να αποχωρούν από το γήπεδο. Ηταν η μεγαλύτερη απόδειξη πως σε αυτή την ομάδα δεν πιστεύουν. Μέχρι πέρσι θα έφευγαν τόσο νωρίς από το «Ολντ Τράφορντ» μόνο εάν το σκορ είχε το νούμερο τρία μπροστά και στο δρόμο είχε πολύ κίνηση που θα έπρεπε να αποφύγουν. Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν για τη Γιουνάιτεντ που ακόμα και με το σκορ στο 0-1 και με μισή ώρα μπροστά της, δεν έκανε την παραμικρή ευκαιρία να το γυρίσει και αυτό οι φίλοι της το γνώριζαν εκ των προτέρων. Λίγο αργότερα το φινάλε θα έβρισκε τη Νιούκαστλ να παίρνει τεράστια νίκη εκεί μέσα, την πρώτη μετά από 41 χρόνια και τη δεύτερη μετά από 63, σκοτώνοντας κάθε όνειρο των γηπεδούχων για διατήρηση των σκήπτρων του πρωταθλητή!

Ηταν η δεύτερη διαδοχική εντός έδρας σφαλιάρα για τους Κόκκινους Διάβολους μετά τη μεσοβδόμαδη με το ίδιο σκορ από την Εβερτον που τους αφήνει στο -12 από την κορυφή, το οποίο ενδεχομένως να αυξηθεί κι άλλο (σ.σ.: την Κυριακή Αρσεναλ-Εβερτον). Ηταν η πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια και 4.231 ημέρες που τους συνέβη κάτι τέτοιο στο σπίτι τους μετά τον Μάη του 2002 (Αρσεναλ 0-1, Μίντλεσμπρο 0-1). Και εάν οι γηπεδούχοι κόντρα στην Εβερτον ήταν άτυχοι, αυτή τη φορά δεν ήταν κάκιστοι. Φυσικά αρνητικά καταλυτική ήταν η απουσία εξαιτίας καρτών του Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος κάνει αυτή την ομάδα ανταγωνιστική, μιας και χωρίς αυτόν αποδείχτηκε πως είναι ένα μέτριο σύνολο.

Το Α’ 45λεπτο ήταν χάλια χωρίς φάσεις. Μόνο στο τέλος του ο Ντεμπισί βγήκε τετ α τετ, αλλά τον σταμάτησε ο Ντε Χέα. Το 4-4-2 του Μόγιες δεν λειτουργούσε και αυτό επειδή οι μέσοι δεν περνούσαν μπαλιές και ο Φαν Πέρσι ήταν ξεκάθαρο πως δεν είναι σε καλή κατάσταση μετά από τις συχνές απουσίες του. Μόνο ο Γιάνουζαϊ προσπαθούσε, μα και εκείνος επιπόλαιο και όχι σωστά. Στην επανάληψη όμως η Μάντσεστερ μπήκε αρκετά δυνατά, για να πάρει το παιχνίδι. Στο 52’ ο Ερνάντες σούταρε από καλή θέση πλάγια δεξιά, απέκρουσε ο Κρουλ που στη συνέχεια της φάσης σταμάτησε και τον Γιάνουζαϊ.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η στιγμή της αδικίας που σαφώς και επηρέασε το αποτέλεσμα. Ο Εβρά έκανε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στο χέρι του Ανίτα που βρισκόταν πάνω στη γραμμή. Ηταν πέναλτι έστω και εάν δεν το ήθελε ο Ολλανδός αμυντικός, μιας και η μπάλα θα έμπαινε στα δίχτυα. Λίγο αργότερα όμως (61’) θα ερχόταν το τελειωτικό χτύπημα για την ομάδα του Μόγιες. Ο Σισοκό πάτησε περιοχή από δεξιά, έσπασε τη μπάλα στο πέναλτι και ο επερχόμενος Καμπάιγ πλάσαρε εξαιρετικά στη δεξιά γωνία του Ντε Χέα για το 0-1. Ηταν η πρώτη φορά από τις επτά που ο Γάλλος μέσος άνοιξε το σκορ σε αγώνα και η ομάδα του κράτησε τη νίκη.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος η Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε καν να απειλήσει. Η Νιούκαστλ κράτησε τη νίκη και ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της στην Πρέμιερλιγκ που θα επικρατούσε σε έδρα πρωταθλητή και απογειώθηκε στους 26 βαθμούς, στο -1 από την Ευρώπη. Οσο για τους ηττημένους, βλέπουν την τετράδα να παραμένει ως ο μοναδικός αντικειμενικός στόχος τους αν και αυτή απέχει πλέον πολύ. Η Γιουνάιτεντ έχει για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2001-’02 τόσο λίγους βαθμούς. Τότε είχε 21 και τερμάτισε στην 3η θέση!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβανς, Βίντιτς, Ράφαελ, Εβρά, Κλέβερλι, Τζόουνς, Νάνι (68’ Ζαχά), Γιάνουζαϊ, Ερνάντες Φαν Πέρσι

Νιούκαστλ: Κρουλ, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Ντεμπισί (81’ Γιανγκά-Μ’Μπιβά), Σαντόν, Τιοτέ, Καμπάιγ (78’ Αμεόμπι), Ανίτα, Σισοκό, Γκουφράν (57’ Μπεν Αρφά), Ρεμί.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα