Τη... Χάλασε τη Λίβερπουλ (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Τη... Χάλασε τη Λίβερπουλ (vid)

bet365

Στη χειρότερη φετινή εμφάνιση τους οι Κόκκινοι ηττήθηκαν δίκαια και πανηγυρικά 3-1 από την Χαλ και βρέθηκαν στο -7 από την κορυφή.

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 17 φορές είχαν αναμετρηθεί σε όλες τις διοργανώσεις (4 στην Πρέμιερλιγκ). Ποτέ όμως η ταπεινή Χαλ δεν είχε καταφέρει να κάνει τη μεγάλη νίκη επί της Λίβερπουλ. Η 17η συνάντηση τους ωστόσο, θα ήταν και η μοιραία για το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς που γνώρισε βαριά και απόλυτα δίκαιη ήττα με 3-1 και απομακρύνθηκε στο -7 από την Αρσεναλ και την κορυφή. Ηταν -μακράν της δεύτερης- η χειρότερη φετινή εμφάνιση για τους Κόκκινους που είχαν πολλούς παίκτες μαζεμένους σε κακή κατάσταση και υπέπεσαν σε πολλά αμυντικά λάθη, δίχως παράλληλα να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά στην επίθεση.

Το ότι το παιχνίδι θα ήταν ζόρικο για τους φιλοξενούμενους φάνηκε από το ξεκίνημα. Ναι μεν είχαν μέχρι το τέλος την κατοχή της μπάλας (στο 60%), αλλά αδυνατούσαν να πατήσουν στην περιοχή του ΜακΓκρέγκορ, με τους Τίγρεις να παίζουν διπλή ζώνη άμυνας μακριά από την εστία τους. Μάλιστα εκείνοι ήταν που έκαναν την πρώτη φάση με την κεφαλιά του Ντέιβις (15'). Στο επόμενο πεντάλεπτο θα άνοιγαν και το σκορ. Ο Μόουζες πούλησε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, οι γηπεδούχοι έκαναν ωραίο συνδυασμό, ο Λίβερμορ σούταρε από τα 20 μέτρα, η μπάλα άλλαξε πορεία στον Στέρλινγκ και κατέληξε στα δίχτυα του Μινιολέ που ξεγελάστηκε.

Η απάντηση της Λίβερπουλ ήταν άμεση. Στο 27' ο Τζέραρντ έστησε τη μπάλα στα 20 μέτρα και την έστειλε στην γωνία που έπρεπε να έχει κλεισμένη ο τερματοφύλακας. Ηταν το πρώτο σουτ της ομάδας στην αντίπαλη εστία και το τέταρτο γκολ του αρχηγού σε ισάριθμα ματς κόντρα στη Χαλ. Μέχρι το ημίχρονο όμως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να γυρίσουν το παιχνίδι. Η επόμενη καλή στιγμή τους άργησε ακριβώς 54 λεπτά. Ο Λούκας, Τζέραρντ, Χέντερσον δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, ενώ ο Λουίς Σουάρες που δεν πήρε μπαλιές, δεν είχε τις γνωστές ατομικές ενέργειες του (σ.σ.: ο Στάριτζ ήταν τραυματίας). Οι πλάγιοι μπακ δεν ανέβαιναν και οι σέντερ μπακ πελαγοδρομούσαν, με τον Μινιολέ να μην μπορεί να σώσει αυτά που δεν σώνονταν.

Στο 71' λοιπόν ο Μόουζες με προβολή πήγε να νικήσει τον ΜακΓκρέγκορ που όμως ενήργησε γρήγορα και απέκρουσε και στην κόντρα ήρθε η καταστροφή για τους Κόκκινους, όταν ο Μέιλερ (72') με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μινιολέ. Και σαν μην έφτανε αυτό, θα ερχόταν κι άλλο. Στο 87', στην κόντρα ξανά, ο Σαγκμπό έπαιξε υπομονετικά όλη την άμυνα της Λίβερπουλ, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Χάντλστοουν, ο τελευταίος πλάσαρε και άθελα του με το κεφάλι (κάτι σαν ψαράκι) ο Σκρτελ αποτελείωσε τους δικούς του. Ενδιάμεσα (83') η μοναδική απόπειρα των φιλοξενούμενων ήρθε με φάουλ του Λουίς Σουάρες, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ελμοχαμαντί θα μπορούσε να έχει βάλει και τέταρτο. Το φινάλε βρήκε τις Τίγρεις να πανηγυρίζουν και τη Λίβερπουλ να χάνει από ομάδα που βρίσκεται από τη μέση και κάτω της βαθμολογίας, ενώ μετρούσε σχετικά το 6X6.

Χαλ (Στιβ Μπρους): ΜακΓκρέγκορ, Ελμοχαμαντί, Μπρέιντι, Μπρους, Φιγκερόα, Ντέιβις, Λίβερμορ, Χάντλστοουν, Μέιλερ, Σαγκμπό (90' Γκρέιαμ), Κόρεν (66' Ροσενιόρ)

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Κόλο Τουρέ, Σκρτελ, Φλάναγκαν, Τζόνσον, Λούκας, Χέντερσον, Τζέραρντ, Στέρλινγκ (65' Κοουτίνιο), Μόουζες (74' Λουίς Αλμπέρτο), Λουίς Σουάρες.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα