Στον 7ο ουρανό η Αρσεναλ! (vids)

Gazzetta team
Στον 7ο ουρανό η Αρσεναλ! (vids)

bet365

Οι Gunners πέρασαν με 3-0 από την έδρα της Κάρντιφ (2 γκολ ο Ράμσεϊ) και άνοιξαν τη διαφορά από τους διώκτες τους στους 7 βαθμούς!

Ο Ααρόν Ράμσεϊ επέστρεψε στην πατρίδα του, Ουαλία, για να παίξει κόντρα στην αγαπημένη του Κάρντιφ, τη «σκότωσε» δύο φορές χωρίς να πανηγυρίσει και κράτησε ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ… χαμένη πολύ ψηλά στην κορυφή της Premier League. Για τους Λονδρέζους αυτή ήταν η 10η φετινή νίκη στο πρωτάθλημα και με ματς περισσότερο βρίσκονται 7 βαθμούς πάνω από Τσέλσι και Λίβερπουλ που μοιράζονται το Νο2 του πίνακα.

Από νωρίς φάνηκε η φουλ επιθετική διάθεση της Αρσεναλ, με τον Τζακ Γουίλσιρ με εξαιρετικό φαλτσαριστό αριστερό εκτός περιοχής να σημαδεύει τη συμβολή των δοκαριών του Μάρσαλ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 10' με κεφαλιά του Κάμπελ μετά τη σέντρα του Κατρίν και η ομάδα του Βενγκέρ πήρε στη συνέχεια τα ηνία του αγώνα. Στο 14' ο Ζιρού δεν πίστεψε ότι δεν σηκώθηκε το σημαιάκι στο τσίμπημα του Οζίλ και σταμάτησε και στο 29' το σκορ άνοιξε.

Ο Οζίλ έκανε μαγική σέντρα από αριστερά για τον Ράμσεϊ που τελείωσε τη φάση με ωραία κεφαλιά και δεν πανηγύρισε σε ένδειξη σεβασμού στην πρώην ομάδα αλλά και τη χώρα του. Στο 34' το γυριστό του Ματς για την Κάρντιφ, πέρασε άουτ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο σκόρερ ήταν άστοχος για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 0-1.

Στην επανάληψη, οι πρωτοπόροι της Premier League ήλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και αφού έβγαλαν αναίμακτα το διάστημα της πίεσης των γηπεδούχων πρόσθεσαν ακόμα τρεις βαθμούς στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο 47' μετά από προσπάθεια και πάσα του εκπληκτικού, Ράμσεϊ, ο Ζιρού έκανε το πλασέ από τη μικρή περιοχή, όμως ο Τέρνερ έκοψε πάνω στη γραμμή και στο 51' ο Σέζνι είπε «όχι» εντυπωσιακά σε κεφαλιά του Κάμπελ!

Η Αρσεναλ έφτασε την κατοχή σε επίπεδα 38%-62%, στο 68' ο Καθόρλα δεν έκανε καλό τελείωμα, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο -και ενώ η Κάρντιφ είχε ανέβει όλη ψηλά- οι Gunners έδωσαν πανηγυρικό τόνο στη νίκη τους. Στο 86' με την 6η ασίστ του στην Premier League ο Οζίλ ετοίμασε γκολ για τον Φλαμινί που τελείωσε πειστικά τη φάση μέσα από την περιοχή (0-2), όπως έκανε και στο 93' ο Ράμσεϊ μετά από αντεπίθεση και ασίστ από τον Γουόλκοτ, που πέρασε αλλαγή.

Καρέ και σεντόνι για Εβερτον
Την προηγούμενη αγωνιστική η Εβερτον είχε παραδώσει μαζί με τη Λίβερπουλ μαθήματα τρομερά επιθετικού ποδοσφαίρου σε ένα από τα καλύτερα ματς της σεζόν για όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου. Τώρα υποδεχόμενη τη Στόουκ, φρόντισε να συνεχίσει με την ίδια διάθεση αν και τούτη τη φορά το παιχνίδι ήταν το λεγόμενο και ως... μονότερμα, με το σκορ να σταματάει στο 4-0 αντί για 8-0. Το κοινό στο «Γκούντισον Παρκ» είχε την τύχη να παρακολουθήσει από το ξεκίνημα αυτόν τον εξαιρετικό πιτσιρικά, τον Ζεράρ Ντεουλοφέου, που σίγουρα θα κάψει πολλές ποδοσφαιρικές... καρδιές στο εγγύς μέλλον. Ο Ισπανός ξεκίνησε αντί του Κέβιν Μιραλάς και ήταν φοβερός με ντρίμπλες και εμπνεύσεις. Λίγο ήθελε μάλιστα να σκοράρει και με απ' ευθείας φάουλ. Ας όψεται όμως ο Μπέγκοβιτς που έβγαλε αυτό και άλλα πολλά.

Ωστόσο, ο τερματοφύλακας της Στόουκ δεν θα μπορούσε να σταματήσει όλες τις επελάσεις της άκρως φορμαρισμένης Εβερτον. Ο Ντεουλοφέου φρόντισε στο 45', ώστε τα Ζαχαρωτά να έχουν γλυκό ημίχρονο (2ος νεότερος Ισπανός σκόρερ στην Πρέμιερλιγκ μετά τον Φάμπρεγας) και με το ξεκίνημα της επανάληψης έφτιαξε τον Κόλεμαν για το 2-0. Λίγο αργότερα θα αναλάμβανε δράση ο Μπριάν Οβιέδο, ο οποίος είχε κληθεί να αντικαταστήσει τον Λέιτον Μπέινς στο αριστερό άκρο της άμυνας. Με ένα δικό του γκολ (58') και μία ασίστ στον Λουκάκου (έφτασε τα οκτώ στο πρωτάθλημα), μάλλον τα κατάφερε εξαιρετικά. Το φινάλε βρήκε την εξέδρα να τραγουδάει, τους γηπεδούχους στην τετράδα να παραμένουν χωρίς ήττα εντός από τον Δεκέμβρη του 2012 και τη Στόουκ «ευχαριστημένη» που δεν δέχτηκε τα διπλάσια.

Εύκολα η Γουέστ Χαμ, δύσκολα για Γιολ
Η Φούλαμ δεν έκανε ούτε σουτ εντός εστίας, γνώρισε φυσιολογικά την ήττα 3-0 από την Γουέστ Χαμ και ο Μάρτιν Γιολ έκανε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην απόλυση… Οι παίκτες του Άλαρνταϊς ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και έφτασαν κοντά στο γκολ σε 3 περιπτώσεις στο πρώτο μέρος. Ο Μάιγκα είχε δοκάρι στο ξεκίνημα, ενώ Κόλινς (19’) και Νόλαν (29’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Στεκέλενμπουργκ.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τη μόνη διαφορά ότι τα πράγματα έγιναν από το ξεκίνημα πολύ δύσκολα για την Φούλαμ. Στο 47’ ο Ντιαμέ με ωραία ατομική προσπάθεια έκανε το 1-0 και ήταν εμφανές ότι τα πάντα έχουν τελειώσει. Στο 68’ ο Μπεντ έσωσε πάνω στην γραμμή τους φιλοξενούμενους στο σουτ του Τζάρβις, με τους παίκτες του Γιολ να ανεβάζουν ταχύτητα μετά το 70’ και να πιέζουν για την ισοφάριση.

Αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα στην τελική προσπάθεια, αυτή δεν ήρθε ποτέ, με τον Κάρλτον Κόουλ, που είχε περάσει δευτερόλεπτα νωρίτερα στο ματς, να κάνει το 2-0 στο 82’ και τον Τζο Κόουλ το τελικό 3-0 στο 89’.

Ντεμπούτο με ήττα για Πιούλις
Η πρόσληψη του Τόνι Πιούλις στην τεχνική ηγεσία, δεν βοήθησε την Κρίσταλ Πάλας στο «Κάροου Ρόουντ» όπου ηττήθηκε με 1-0 από την Νόριτς και βυθίστηκε στον πάτο της βαθμολογίας της Premier League. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε στο 30' ο Χούπερ από κοντά μετά τη σέντρα του Γουές Χούλαχαν και ενώ λίγο νωρίτερα ο Γιόχαν Ελμάντερ είχε δοκάρι για τα Καναρίνια.

Η Πάλας θα μπορούσε να έχει πάρει ισοπαλία και βαθμό, όμως το σουτ του Μπάρι Μπάναν κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την παρέμβαση του Μάρτιν Ολσον με το κεφάλι και η Νόριτς ήταν αυτή που στο τέλος πανηγύρισε την τρίτη εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα.

«Μηδέν» στο «Βίλα Παρκ»
Η Σάντερλαντ πήρε μόλις τον δεύτερο εκτός έδρας βαθμό στην έδρα της Αστον Βίλα μετά το μεταξύ τους 0-0. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Μπεντέκε, ο οποίος σούταρε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στις Μαύρες Γάτες δεν δόθηκε πέναλτι για χέρι του Κλαρκ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία μετά από ιταλική συνεργασία, με τον Τζιακερίνι να κάνει τη σέντρα και τον Μπορίνι να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι του Γκούζαν.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο (29/11)

Κάρντιφ-Άρσεναλ 0-3
(29', 93' Ράμσεϊ, 86' Φλαμινί)

Άστον Βίλα-Σάντερλαντ 0-0

Έβερτον-Στόουκ 4-0
(45' Ντεουλοφέου, 49' Κόουλμαν, 58' Οβιέδο, 79' Λουκάκου)

Νόριτς-Κρίσταλ Πάλας 1-0
(30' Χούπερ)

Γουέστ Χαμ-Φούλαμ 3-0
(47' Ντιαμέ, 82' Κ. Κόουλ, 89' Τ. Κόουλ)

Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ (19:30)

Κυριακή (01/12)

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γ. (14:00)
Χαλ-Λίβερπουλ (16:05)
Τσέλσι-Σαουθάμπτον (18:10)
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι (18:10)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα