«Εκλεψε» ισοπαλία η Τσέλσι!

«Εκλεψε» ισοπαλία η Τσέλσι!

Gazzetta team
«Εκλεψε» ισοπαλία η Τσέλσι!

bet365

Οι Μπλε βρέθηκαν κοντά την πρώτη τους Special εντός έδρας ήττα, όμως πήραν 2-2 από την Γουέστ Μπρομ. Αέρας η Λίβερπουλ, 4-0 την Φούλαμ!

Ντεφορμάρισμα δείχνει να περνάει η ομάδα του Μουρίνιο αφού μία αγωνιστική μετά την ήττα από την Νιούκαστλ, σχεδόν… έχασε από την Γουέστ Μπρομ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι Λονδρέζοι χρειάστηκαν εκτέλεση πέναλτι του Αζάρ στο 96' για να πάρουν τον βαθμό, ενώ ο Πορτογάλος διατήρησε το εντός έδρας αήττητο με την Τσέλσι στην Premier League. Η γκέλα πάντως είναι οδυνηρή για την Τσέλσι που μένει στο -4 από την πρωτοπόρο, Αρσεναλ, η οποία έχει να παίξει με την Γιουνάιτεντ την Κυριακή. Πιο κοντά στο Νο1 (-2) η Λίβερπουλ που συνέτριψε στο «Ανφιλντ» την Φούλαμ με τον Λουίς Σουάρες να πετυχαίνει ακόμα δύο γκολ.

Πάλι καλά για Τσέλσι
Καλά οργανωμένη αμυντικά ήταν η Γουέστ Μπρομ και περίμενε την αντεπίθεση, με την Τσέλσι να έχει κατοχή χωρίς όμως να απειλεί σοβαρά. Στο 30' το φάουλ του Οσκαρ απέκρουσε ο Μάιχιλ και στο 32' ο Αζάρ κοντραρίστηκε. Στο 45' το σκορ άνοιξε όταν μετά την επέμβαση του Μάιχιλ σε σουτ του Βέλγου, ο Ρίτζγουελ «κοιμήθηκε» και ο Ετό έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία (1-0).

Στο δεύτερο μέρος η Γουέστ Μπρομ μπήκε σαφώς καλύτερα και αφού πρώτα ο Ολσον έστειλε τη μπάλα άουτ (53'), ο Λονγκ έστειλε την προειδοποιητική με το δοκάρι (57') με κεφαλιά μετά από σέντρα από δεξιά. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα έγινε η ζημιά για την Τσέλσι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο ΜακΟλεϊ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Τσεχ έκανε μαγική επέμβαση και ο Λονγκ από κοντά με δεύτερη στην κενή εστία έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Για τους Μπλε υπήρχαν και χειρότερα και ήρθαν στο 68' όταν η Γουέστ Μπρομ έφυγε στην κόντρα, η μπάλα πήγε στον Σεσενιό και ο επιθετικός από το Μπενίν μετά από ντρίμπλα στον Τέρι και αριστερό σουτ, την είδε να περνάει μέσα από τα χέρια του Τσεχ για το 1-2.

Στο τελευταίο 20λεπτο η Τσέλσι ξύπνησε αναγκαστικά μετά το ηλεκτροσόκ όμως ο Ιβάνοβιτς νικήθηκε από τον Μάιχιλ (77') και ο Γουίλιαν με κεφαλιά ολομόναχος από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα ψηλά (80'). Στο 91' ο Μπραντ δεν κατάφερε να κάνει το 1-3 στην αντεπίθεση και η Τσέλσι πήρε τον βαθμό μετά από βουτιά του Ραμίρες και υπόδειξη πέναλτι που έφερε τρελές διαμαρτυρίες από τους παίκτες της Γουέστ Μπρομ. Στο 96' έστησε τελικά τη μπάλα στη βούλα ο Αζάρ και αφού ξεγέλασε τον Μάιχιλ έγραψε το τελικό 2-2.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα (73' Μίκελ), Λάμπαρντ (64' Ντεμπά Μπα), Ραμίρες, Γουίλιαν, Οσκαρ (73' Μάτα), Αζάρ, Ετό.

Γουέστ Μπρομ (Στιβ Κλαρκ): Μίχιλ, Ολσον, Ριντ, Ρίτζγουελ, ΜακΟλεϊ, Αμαλφιτανό (88' Ποπόφ), Σεσενιό (81' Μόρισον), Μουλουμπού, Γιάκομπ, Μπραντ, Λονγκ (79' Ανιτσέμπε).


«Τρελός» και Αρχηγός στο... Κόκκινο
Ο Στίβεν Τζέραρντ κερνούσε, ο Λουίς Σουάρες έπινε και οι φίλοι της Λίβερπουλ ήταν εκείνοι που στο τέλος έφυγαν μεθυσμένοι από το «Ανφιλντ», αφού είδαν την ομάδα τους να πιάνει την κορυφαία απόδοση της για φέτος. Οι Κόκκινοι υποδεχόμενοι την πολύ κακή Φούλαμ, έπιασαν εκπληκτική απόδοση και τη διέλυσαν με 4-0, ενώ το σκορ θα έπρεπε να είχε διπλάσιο εύρος. Ο αρχηγός των γηπεδούχων ήταν αμφίβολος εξαιτίας τραυματισμού. Ωστόσο, όχι απλά έδωσε το παρών, αλλά έκανε σούπερ παιχνίδι και τρεις ασίστ, παρασέρνοντας τους συμπαίκτες του σε ένα ξέφρενο επιθετικό ρυθμό. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, αλλάζοντας διαρκώς την τακτική και τη διάταξη (πότε 4-3-3 και πότε 4-2-2-2) έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, βρέθηκε στο -2 από την κορυφή και περιμένει...

Ο χορός των χαμένων ευκαιριών ξεκίνησε με το καλημέρα, αλλά το γκολ ήρθε από το κεφάλι (ίσως και το χέρι) του Αμορεμπιέτα, ο οποίος σημείωσε (23') ένα θεαματικό αυτογκόλ. Από εκεί και μετά τους Λονδρέζους τους πήρε ο κατήφορος. Τρία λεπτά αργότερα ο Σκρτελ με καρφωτή κεφαλιά θα νικούσε στον αέρα τον Αμορεμπιέτα για το 2-0. Στο 30' το πολύ καλό σουτ του Κοουτίνιο θα σταματούσε με τρομερή απόκρουση ο Στεκέλενμπουργκ. Ηταν η πρώτη μεγάλη εκτίναξη του από τις πολλές που θα ακολουθούσαν. Στο 36' όμως ο Ολλανδός τερματοφύλακας δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι, καθώς ο Λουίς Σουάρες θα υποδεχόταν και θα πάσαρε υποδειγματικά μετά από υπέροχη κάθετη του Χέντερσον.

Στην επανάληψη η Λίβερπουλ φάνηκε ότι δεν είχε διάθεση να αφήσει το πόδι από το γκάζι. Στο 47' έγινε η φάση της αναμέτρησης, με τον Στεκέλενμπουργκ να σταματάει με εκπληκτικό τρόπο την τριπλή ευκαιρία των Λουίς Σουάρες και Στάριτς. Ο Αγγλος επιθετικός μπορεί να μην είχε τύχη, αλλά ο Ουρουγουανός παρτενέρ του συνέχισε να σκοράρει. Στο 54' πήρε ακόμα μία ασίστ του Τζέραρντ (ως τέτοιες του πιστώνονται και τα στημένα στα δύο πρώτα γκολ) και με πλασέ στην κίνηση μετά από προσποίηση, έκλεισε το καρέ και βρέθηκε στην κορυφή των σκόρερ (μαζί με Στάριτς, Αγουέρο), έχοντας παίξει μόνο σε έξι ματς.

Μέχρι το φινάλε οι γηπεδούχοι δεν θα δέχονταν καμία σοβαρή απειλή. Ούτε η τέταρτη φετινή είσοδος (έχει και ένα ξεκίνημα σε 11άδα) του Γιώργου Καραγκούνη θα άλλαζε κάτι, με αποτέλεσμα οι Κόκκινοι να κλείσουν το παιχνίδι, γλείφοντας τις πληγές της προηγούμενης ήττας από την Αρσεναλ και να φτάνουν τις 54 φορές στην Πρέμιερλιγκ που έχουν βάλει +4 γκολ (Μαν. Γιουνάιτεντ 74).

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Σκρτελ, Αγκερ, Τζόνσον, Σισοκό (61' Χοσέ Ενρίκε), Τζέραρντ (66' Αλεν), Χέντερσον, Λέιβα, Κοουτίνιο, Λουίς Σουάρες, Στάριτζ

Φούλαμ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλενμπουργκ, Αμορεμπιέτα, Σεντέρος, Ρίτσαρντσον, Ζβέροτιτς (61' Χιουζ), Σίντγουελ, Πάρκερ, Ντεζάγκα, Κατσάνικλιτς (46' Ρουίς), Κασάμι, Μπερμπάτοφ (83' Καραγκούνης).

Στο τέλος θα το πάρει η Σαουθάμπτον!
Την τρελή της πορεία για… ό,τι προκύψει συνεχίζουν οι Αγιοι που σκόρπισαν 4-1 την Χαλ το «Σεντ Μέρις» και βρέθηκαν ξανά στην 3η θέση της Premier League. Και μπορεί να έχει γίνει πολύς λόγος και δηλώσεις περί Champions League, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι το σούπερ σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Μαουρίσιο Ποκετίνο ίσως τελικά να μπορεί να διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη. Ο Ρίκι Λάμπερτ γιόρτασε την κλήση του την Εθνική Αγγλίας με γκολ και ασίστ, αφού στο 16' σέρβιρε στον Σνάιντερλιν, οποίος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά και στο 30' ο ίδιος έκανε το 2-0 από τη βούλα του πέναλτι. Πριν βγει το πρώτο μέρος (37') οι Αγιοι έκαναν το 3-0 μετά από μαγική κούρσα του Λαλάνα, για να μειώσει ο Σαγκμπό στο 55', πριν ο Στίβεν Ντέιβις γράψει το τελικό 4-1.

Επιτέλους… γκολ για Βίλα!
Οι «χωριάτες» σκόραραν μετά από περισσότερες από 7 ώρες και επιβλήθηκαν 2-0 της Κάρντιφ στο Μπέρμιγχαμ για να επιστρέψουν στις νίκες μετά από 4 ματς. Οι παίκτες του Λάμπερτ μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη και πίεσαν από το ξεκίνημα. Έπεσαν, όμως, πάνω σε έναν εξαιρετικό Μάρσαλ, που κρατούσε με τις αποκρούσεις του το σκορ στο 0-0 και την Κάρντιφ στο παιχνίδι. Ελ Αχμαντί, Σιλά και Μπεντέκε έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα, με τους Ουαλούς να κερδίζουν μέτρα. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι, που είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Μεδέλ, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πάρουν το προβάδισμα. Στην επανάληψη ο Κόζακ έφτασε μία ανάσα από το 1-0 στο 50’, ενώ όσο περνούσε η ώρα τόσο οι γηπεδούχοι έψαχναν με ανορθόδοξο τρόπο τον Μπεντέκε και το 0-0 παρέμενε. Τελικά, η λύτρωση ήρθε στο 76’, όταν ο Μπακούνα με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ, ενώ τα πάντα τελείωσαν στο 84’, με τον Κόζακ να κάνει το τελικό 2-0 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λόουτον.

Ηρωικό «clean sheet» για Πάλας
Η Κρίσταλ Πάλας μπορεί ακόμα να περιμένει τον νέο προπονητή της (σ.σ.: γίνεται κουβέντα με τον Αΐτορ Καράνκα πρώην βοηθό του Μουρίνιο στη Ρεάλ), αλλά έστω και χωρίς κανονικό κόουτς στον πάγκο, κατάφερε να κλέψει έναν ηρωικό βαθμό κόντρα στη φιλόδοξη Εβερτον. Οι γηπεδούχοι, παίζοντας άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πήραν τελικά το 0-0 και δεν δέχτηκαν γκολ για πρώτη φορά στη σεζόν. Κράτησαν εκτός περιοχής τον Λουκάκου, ενώ στη μεγαλύτερη απειλή, ο Κέβιν Μιραλάς είδε τον Σπερόνι να τον σταματάει. Τα Ζαχαρωτά πάλι που ονειρεύονται πλέον το... σεντόνι, έγιναν η μοναδική ομάδα στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές που δεν νικάει την ουραγό της Πρέμιερλιγκ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο (09/11)

Άστον Βίλα-Κάρντιφ 2-0
(76' Μπακούνα, 84' Κόζακ)

Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ 2-2
(45' Ετό, 90+6' πεν. Αζάρ - 61' Λονγκ, 68' Σεσενιό)

Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον 0-0

Λίβερπουλ-Φούλαμ 4-0
(23' Αμορεμπιέτα αυτ., 26' Σκρτελ, 36', 54' Σουάρες)

Σαουθάμπτον-Χαλ 4-1
(16' Σνάιντερλεν, 30' πεν. Λάμπερτ, 37' Λαλάνα, 88' Ντέιβις - 55' Σαγκμπό)

Νόριτς-Γουέστ Χαμ (19:30)

Κυριακή (10/11)

Τότεναμ-Νιούκαστλ (14:00)
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι (16:05)
Μάντσεστερ Γ.-Άρσεναλ (18:10)
Σουόνσι-Στόουκ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα