Δύο «κανονιές» και... πιάστε την! (vid)

Δύο «κανονιές» και... πιάστε την! (vid)

bet365

Η Άρσεναλ επιβλήθηκε 2-0 της Λίβερπουλ (20' Καθόρλα, 59' Ράμσεϊ) και ξέφυγε στο +5.

Ο Νοέμβριος ήταν παραδοσιακά ο… κακός μήνας του Βενγκέρ. Φέτος, όμως, όλα είναι διαφορετικά στην Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» επιβλήθηκαν δίκαια 2-0 της Λίβερπουλ στο Λονδίνο και πλέον βλέπουν τους υπόλοιπους στο +5 (η Τότεναμ έχει ματς λιγότερο και είναι στο +6) από την κορυφή! Καθόρλα και Ράμσεϊ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, που συνεχίζουν να σκοράρουν (η μοναδική ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ που το έχει καταφέρει σε όλα τα παιχνίδια) και φυσικά να κερδίζουν.

Αυτή τη φορά η επιλογή του Ρότζερς να παρατάξει την Λίβερπουλ με 3-5-2 δεν του βγήκε. Με τους Τζέραρντ και Σισοκό (κυρίως) σε κακή μέρα οι κόκκινοι έχασαν από το ξεκίνημα το κέντρο, ενώ ό,τι γινόταν επιθετικά προερχόταν από ατομικές ενέργειες των Στάριτζ και Σουάρες. Οι ιδέες έλειπαν, η ανάπτυξη ήταν κακή και φυσιολογικά οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί.

Ο Ροσίτσκι είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν ο Μινιολέ έβγαλε σε κόρνερ το σουτ του (6’) και στο 20’ ο Καθόρλα άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες του Βενγκέρ έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Σανιά έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Ισπανός έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μινιολέ, ο Σκρτελ άργησε να αντιδράσει στη συνέχεια και ο Καθόρλα πήρε το… ριμπάουντ, για να κάνει το 1-0!

Στο 21’ ο Ισπανός απείλησε και πάλι με μακρινό σουτ και έστω και αν οι κόκκινοι δεν έπειθαν μέχρι το 28’, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αδικημένοι… Ο Σανιά έκανε το φάουλ στον Σουάρες, ο Ουρουγουανός – όπως είχε το δικαίωμα – το εκτέλεσε γρήγορα και με δύο πάσες (η δεύτερη του Στάριτζ) ο Χέντερσον σκόραρε. Ο διαιτητής Άτκινσον, όμως, είχε σταματήσει – αδικαιολόγητα – το παιχνίδι, για να δείξει την κίτρινη στον αμυντικό της Άρσεναλ και η φάση φυσικά ήταν σαν να μην έγινε ποτέ…

Ράμσεϊ (28’), Στάριτζ (31’) και Καθόρλα (45’) είχαν καλές στιγμές μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, που βρήκε τους Λονδρέζους να ρίχνουν ρυθμό, να δίνουν χώρο και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να κάνουν τίποτα δημιουργικά…

Στην επανάληψη ο Ρότζερς άλλαξε σύστημα και η είσοδος του Κουτίνιο έδωσε άλλη πνοή επιθετικά στην Λίβερπουλ. Ο Βραζιλιάνος έκανε μέσα σε λίγα λεπτά αυτό που δεν είχαν καταφέρει οι συμπαίκτες του σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Έπαιζε σωστά κάθετα την μπάλα, άνοιγε το παιχνίδι σωστά στα άκρα και στο 50’ ήρθε η πρώτη σημαντική ευκαιρία, όταν μετά από γύρισμα του Σουάρες, ο Χέντερσον κατέβασε στην περιοχή, όμως το δυνατό του σουτ πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 55’ ο Τουρέ παραλίγο να τελειώσει το παιχνίδι, όταν έκανε ένα ωραιότατο… δώρο στον Ζιρού, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι στον Μινιολέ, όμως προσπάθησε να τον κρεμάσει και το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Η εικόνα της Λίβερπουλ ήταν σαφώς βελτιωμένη, όμως στο 59’ ήρθε το… τέλος, όταν ο Ράμσεϊ με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έκανε και το 2-0! Οι παίκτες του Βενγκέρ κατέβασαν ξανά ταχύτητα μετά το 65’ και στο 73’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Λίβερπουλ στο παιχνίδι.

Ο Σουάρες έκανε πανέμορφο πλασέ με το εξωτερικό και η μπάλα αφού βρήκε στον Γκιμπς και στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σέζνι κατέληξε σε κόρνερ! Μετά το 75’ οι χώροι ήταν… ορθάνοιχτοι στο μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου, με τον Κουτίνιο να απειλεί (81’, 83’) και τον Σέζνι να σώζει, πριν ο Σουάρες πετάξει στα σκουπίδια τεράστια ευκαιρία στο 88’. Ο Ουρουγουανός έφυγε στον κενό χώρο, μπήκε στην περιοχή και προτίμησε να τελειώσει μόνος τη φάση, στέλνοντας την μπάλα άουτ και βλέποντας τον Στάριτζ να… χτυπιέται στο δεύτερο δοκάρι. Στο 90’ ο Μινιολέ νίκησε τον Οζίλ στην τελευταία σημαντική στιγμή στο παιχνίδι, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς (78' Βερμάελεν), Αρτέτα, Ράμσεϊ, Ροσίτσκι (72' Μονρεάλ), Καθόρλα (84' Τζένκινσον), Οζίλ, Ζιρού

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τουρέ, Σκρτελ, Σακό, Σισοκό (46' Κουτίνιο), Φλάναγκαν (68' Μόουζες), Λούκας, Χέντερσον, Τζέραρντ, Στάριτζ, Σουάρες

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα