Με Τόρες και… δώρο η Τσέλσι! (vid)

Με Τόρες και… δώρο η Τσέλσι! (vid)

bet365

Χαρτ και Νάστασιτς χάλασαν στο 90' την καλή εικόνα της Σίτι στην επανάληψη και ο Ελ Νίνιο (ασίστ, δοκάρι) χάρισε τεράστια νίκη (2-1) στους Μπλε!

Τεράστια νίκη για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο που παρότι χρειάστηκε… ευγενική χορηγία για να πάρει το τρίποντο σφράγισε μία εξαιρετική εμφάνιση, έκανε το 5x5 στο «Στάμφορντ Μπριτζ και παρέμεινε στο -2 από την πρωτοπόρο Αρσεναλ. Συνέχεια πήρε φυσικά το σερί που θέλει την Τσέλσι να μην έχει χάσει ποτέ στην έδρα της όταν στον πάγκο κάθεται ο Special One (51 νίκες, 14 ισοπαλίες).

Το ματς ήταν μέτριο στο πρώτο κομμάτι του, με την Τσέλσι να έχει περισσότερη κατοχή, όμως την Σίτι με την παρουσία των Αγουέρο και Σίλβα να θυμίζει ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Στο 19' ο Κουν απέφυγε 2-3 αντιπάλους όμως το τελείωμά του ήταν αδύναμο και ο Τσεχ μπλόκαρε εύκολα. Οσο η ώρα περνούσε, τα μαρκαρίσματα γίνονταν όλο και πιο σκληρά, και οι προσωπικές μονομαχίες πολύ δυνατές.

Μετά το πρώτο μισάωρο οι Μπλε ανέβασαν απόδοση και με πρωταγωνιστή έναν Τόρες από τα παλιά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 33' ο Ελ Νίνιο πέρασε σαν σταματημένο τον Κλισί από τα δεξιά και με συρτή σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Σίρλε για το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Γερμανού με το αγγλικό κλαμπ.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Τόρες βάλθηκε να τρελάνει τον κόσμο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αφού κινήθηκε εξαιρετικά στα αριστερά και όντας ανάμεσα από τρεις αντιπάλους, έπιασε ένα τρομερό διαγώνιο σουτ και τράνταξε τα δοκάρια του Χαρτ κοντά στη συμβολή! Θα ήταν ένα από τα καλύτερα φετινά γκολ. Στο 42' έδειξε σημεία ζωής η Σίτι με τον Αγουέρο να γυρνάει πολύ ωραία και να κάνει το δεξί σουτ, όμως ο Τσεχ ήταν εκεί.

Οι δυο τους ήταν οι πρωταγωνιστές και στην πρώτη φάση της επανάληψης, όμως η κατάληξη δεν ήταν η ίδια. Ο Κουν κινήθηκε υπέροχα στο όριο του οφσάιντ, πήρε την κάθετη του Νασρί και με έναν αριστερό κεραυνό-όνειρο έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι και όρθιο τον Τσέχο γίγαντα για το 1-1.

Η ομάδα του Πελεγκρίνι είχε μπει ορμητικά στο δεύτερο μέρος και για αρκετά λεπτά δεν άφησε την Τσέλσι να πάρει ανάσα. Στο 52' ο Σίλβα με φάουλ έστειλε συστημένη τη μπάλα στον Χάβι Γκαρθία όμως η κεφαλιά του Ισπανού δεν ήταν δυνατή και ο Τσεχ μπόρεσε να μπλοκάρει, ενώ ο Σίλβα είχε σουτ στο 65' υπό καλές προϋποθέσεις όμως ο κίπερ των Μπλε απέκρουσε με τα πόδια.

Aφού άντεξε στην πίεση των Citizens η Τσέλσι στο τελευταίο 20λεπτο άρχισε να ανεβαίνει ξανά με τον Μουρίνιο να βάζει στο 66' Γουίλιαν-Μίκελ και να βγάζει Σίρλε-Λάμπαρντ. Οι Μπλε είχαν την κατοχή και πίεζαν σχεδόν στο μισό γήπεδο την Σίτι, που μάλλον είχε αρχίσει να βολεύεται με την ισοπαλία. Αυτό δεν έμελλε να γίνει.

Στο 90' μετά από βαθιά μπαλιά από τον Γουίλιαν, ο Τόρες κυνήγησε τη φάση, ο Χαρτ βγήκε ανεξήγητα πολύ έξω από την εστία του και ενώ τη φάση ακολουθούσε ο Νάστασιτς, ο Σέρβος χωρίς να δει τον Αγγλο κίπερ έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, ο Τόρες πετάχτηκε ανάμεσά τους και σε κενή εστία έκανα το 2-1 μέσα σε πανικό στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και έξαλλους πανηγυρισμούς από τον Μουρίνιο!

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Κόουλ, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Λάμπαρντ (66' Μίκελ), Ραμίρες, Αζάρ (84' Ετό), Οσκαρ, Σίρλε (66' Γουίλιαν), Τόρες.

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Ντεμικέλις, Κλισί, Ζαμπαλέτα, Νάστασιτς, Νασρί (70' Νάβας), Χάβι Γκαρθία (80' Κολάροφ), Γιάγια Τουρέ, Φερναντίνιο, Αγουέρο (87' Νεγρέδο).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα