Γκολ, θέαμα και Red γκέλα (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Γκολ, θέαμα και Red γκέλα (vid)

bet365

Σε ένα υπέροχο ματς η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να νικήσει (2-2) τη Νιούκαστλ που έπαιζε με 10 παίκτες για 45 λεπτά, αλλά βρέθηκε μόνη πρώτη.

Κάθε μεταξύ τους συνάντηση εξελίσσεται σε φεστιβάλ επιθετικού ποδοσφαίρου. Από καταβολής Πρέμιερλιγκ (1992) το ζευγάρι Νιούκαστλ-Λίβερπουλ έχει μετρήσει συνολική παραγωγή 126 γκολ, περισσότερα δηλαδή από κάθε άλλη συνάντηση σε αυτά τα χρόνια. Οπότε, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί ο εκρηκτικός ρυθμός και το φινάλε που έγραψε τέσσερα τέρματα. Μόνο που αυτή η ισοπαλία (2-2) είχε.. νικητές (τους γηπεδούχους) και ηττημένους (τους φιλοξενούμενους).

Η Νιούκαστλ κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα, παίζοντας με παίκτη λιγότερο σε όλο το Β' μέρος. Ενδεικτικό της ψυχολογίας του αγώνα ήταν αυτό που συνέβη στο 87' Ο Λουίς Σουάρες βγήκε τετ α τετ, αλλά ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι του. Ο καταλογισμός του οφσάιντ πανηγυρίστηκε σαν γκολ από τον τερματοφύλακα Κρουλ και τον μπακ Ντεμπισί που τα είχαν δώσει όλα για να κρατήσουν τον βαθμό. Στον αντίποδα, οι Κόκκινοι πίεσαν, είχαν τις ευκαιρίες τους, αλλά δεν κατόρθωσαν να βάλουν το νικητήριο γκολ και να προσπεράσουν ένα λάθος της δικής τους άμυνας που αποδείχτηκε καταστροφικό.

Τα άσχημα ξεκίνησαν στο 23' για τη Λίβερπουλ με τον Καμπάιγ να σκοράρει από τα 25 μέτρα. Το τρομερό σουτ του έσκασε στο χορτάρι και ο Μινιολέ δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ηταν το 13ο σερί γκολ που έβαζε κάποιος Γάλλος για τους Μάγκπις (δεν έχει ξαναγίνει στην Αγγλία από μη Βρετανούς). Το γκολ ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να έχει ξεκινήσει καλύτερα. Ωστόσο, το 3-5-2 δεν της επέτρεπε να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη. Στο 20' ο Σαντόν είχε διώξει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Τζέραρντ, ενώ στο 25΄εκείνη του Σακό έξυσε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 37' ήρθε η απάντηση από τον Τιοτέ, με τον Μινιοέ να διώχνει πολύ δύσκολα, αλλά στο 42΄οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Λουίς Σουάρες (42') πάτησε περιοχή και ο Μπιοουά τον τράβηξε και τον ανέτρεψε ξεκάθαρα. Πέναλτι και αποβολή, με τον Τζέραρντ να ευστοχεί και να φτάνει τα 100 τέρματα στο πρωτάθλημα. Η αποβολή όμως έφερε στον αγώνα τον Πολ Ντουμέτ να βρίσκεται αναγκαστικά σέντερ μπακ. Ο νεαρός αμυντικός όμως θα άλλαζε και επιθετικά την πορεία του ματς.

Με τη Λίβερπουλ να μπαίνει πιο αποφασισμένα και τις Καρακάξες να αμύνονται μαζικά, η μοναδική φορά που μπόρεσαν να απειλήσουν, ήταν στο 57' από ένα μακρινό φάουλ. Εκεί όμως που βρίσκονταν πέντε αμυντικοί των Κόκκινων, κανείς δεν περίμενε ότι απλά θα κοιτούσαν τη μπάλα και ότι ο πιτσιρικάς Ντουμέτ θα πεταγόταν στην πλάτη τους και θα πλάσαρε ανενόχλητος για το 2-1 με το παρθενικό γκολ του. Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ άλλαξαν σύστημα και έπαιξαν λυσσαλέα για την ισοφάριση που ήρθε εκ νέου στο 72'.

Ηταν ένας υπέροχος συνδυασμός. Ο Μόουζες έκανε την κάθετη στον Σουάρες που βρέθηκε τετ α τετ, αλλά αντί να πλασάρει, σήκωσε λίγο τη μπάλα και ο Στάριτζ που ερχόταν με φόρα την κάρφωσε με το κεφάλι στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα ο Σισοκό θα γύρναγε τη μπάλα στον Ουρουγουανό που έκανε πολύ καλό ματς, αλλά το μονοκόμματο βολέ του θα τράνταζε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 85' ο Στάριτζ από μακρινή σέντρα του Τζέραρντ βρέθηκε μόνος του, αλλά σπατάλησε την ευκαιρία να κάνει το διπλό, ενώ στο 96' ο Κρουλ απέκρουσε το φάουλ του Σουάρες, κρατώντας το βαθμό.

Το φινάλε βρήκε απογοητευμένους τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως παρέμειναν αήττητοι σε εκτός έδρας παιχνίδι τους από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ βρέθηκαν και μόνοι πρώτοι στο +1 από την Αρσεναλ (έπαιζε στις 17:00). Οσο για τη Νιούκαστλ δεν την... χάλασε που δεν ηττήθηκε. Πόσο μάλλον όταν πέρσι τον Απρίλιο στο ίδιο γήπεδο είχε διαλυθεί από τους Κόκκινους με 0-6!

Νιούκαστλ: Κρουλ, Ντεμπισί, Σαντόν, Τιοτέ, Γιανγκά-Μπιβά, Γουίλιαμσον, Καμπάιγ (78' Ανίτα), Σισοκό (45' Ντουμέτ), Ρεμί, Μπεν Αρφά (78' Σάμι Αμεόμπι), Γκουφράν

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον (83' Στέρλινγκ), Σισοκό, Σακό (63' Λουίς Αλμπέρτο), Σκρτελ, Κόλο Τουρέ, Χέντερσον, Τζέραρντ, Μόουζες, Στάριτζ, Λουίς Σουάρες.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα