Τσιγάρο ο Γουίλσιρ, «πακέτο» η Αρσεναλ

Γιώργος Καραμάνος
Τσιγάρο ο Γουίλσιρ, «πακέτο» η Αρσεναλ

bet365

Ο καπνιστής Γουίλσιρ σκόραρε, αλλά οι Κανονιέρηδες ίσα που... έκλεψαν βαθμό (1-1) από την εξαιρετική Γουέστ Μπρομ, παραμένοντας όμως κορυφή.

Τις τελευταίες μέρες όλο το θέμα στην Αρσεναλ ήταν το εάν καπνίζει ή όχι ο Τζκ Γουίλσιρ. Η φωτογραφία του με τσιγάρο στο χέρι όμως που κυκλοφόρησε, δεν επηρέασε τον ίδιο, αλλά περισσότερο την ομάδα του που στην επίσκεψη της στο «Χόθορνς» απέβαλε την... καλή συνήθεια της να καθαρίζει τα εκτός έδρας ματς (είχε νίκη στις οκτώ τελευταίες εξόδους της). Οι Κανονιέρηδες βρήκαν μπροστά τους τη Γουέστ Μπρομ που ερχόμενη από το «2» στο «Ολντ Τράφορντ» πήρε ακόμα έναν σπουδαίο βαθμό, με το 1-1 εν μέρει να την αδικεί κιόλας.



Οι Μπάγκις πραγματικά έκαναν σπουδαίο παιχνίδι και μάλιστα κατάφεραν στο πρώτο μέρος να μην δεχτούν καν οργανωμένη φάση από την αντίπαλο τους, η οποία ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη. Ολοι οι αντίζηλοι της για τον τίτλο είχαν νικήσει και το ίδιο έπρεπε να κάνει και η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Ωστόσο, εκείνος που είχε την περισσότερη δουλειά δεν ήταν ο Ζιρού και οι τριγύρω του μεσοεπιθετικοί, αλλά ο Σέζνι. Ο Πολωνός τερματοφύλακας χρειάστηκε (14') να τεντωθεί όσο δεν πάει, για να βγάλει το σουτ του Μπεραΐνο, το οποίο τον ξεγέλασε, μιας και η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Κοσιελνί.

Η μοναδική καλή στιγμή της Αρσεναλ στα 45 λεπτά ήταν ένα μακρινό σουτ του Ράμσεϊ (μάλλον τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε), με τον εξίσου καλό Μίχιν να διώχνει ενστικτωδώς. Σε όλο αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει ιδανικά τους χώρους, με το δίδυμο των αμυντικών μέσων (Μουλούμπου, Γιάκομπ) να κάνει σπουδαία δουλειά και τους Σεσεσνιόν, Μπεραΐνο, Αμαλφιτανό να δημιουργούν κινδύνους. Αδύναμος κρίκος ο -με εικόνα και συμπεριφορά παλαιμάχου- Ανελκά που στην επανάληψη σπατάλησε δύο εξαιρετικά καλές ευκαιρίες να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Και ενώ η Αρσεναλ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και αντί να πιέζει, αμυνόταν, ήρθε το 1-0 στο 42'. Ο Αμαλφιτανό έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο εντελώς αμαρκάριστος Γιάκομπ (πραγματικά έκανε τρομερό ματς) με σκαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα εύκολα στην εστία του Σέζνι. Στην επανάληψη και αφού ο Ανελκά πέταξε τις δύο σούπερ στιγμές που αναφέραμε (46', 52'), ήρθε ο πρώτος ωραίος συνδυασμός (63') για τους Λονδρέζους που απέφερε και την ισοφάριση. Διαδοχικά άλλαξαν πάσες οι Οζίλ, Ζιρού, ο Ροζίτσκι γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω στον Γουίλσιρ και εκείνος με μία επαφή εξαπέλυσε συρτό σουτ στην αριστερή γωνία, με τη βοήθεια του Ολσον (η μπάλα χτύπησε στο πόδι του) να έχει σημαντική συμβολή στο γκολ.

Το γκολ πιο πολύ έδωσε φτερά στη Μπρομ που ανέβασε ρυθμό για να πάρει ξανά τα ηνία. Ας όψεται όμως ο Σέζνι που έπεσε στη γωνία του (73') για να βγάλει το σουτ του Τζόουνς. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μίχιλ να κάνει την επέμβαση του αγώνα. Ο Γουίλσιρ έβγαλε μπαλιά πάρε βάλε στον Ζιρού που με διπλό κοντρόλ πήγε να περάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος όμως την ύστατη στιγμή πετάχτηκε και του πήρε τη μπουκιά από το πόδι. Μέχρι το φινάλε δεν σημειώθηκε άλλη καλή φάση και η μοιρασιά του βαθμού ναι μεν διατήρησε την Αρσεναλ στην κορυφή, αλλά πλέον με συγκάτοικο τη Λίβερπουλ στους 16 βαθμούς. Και όαλ αυτά σε μία καταπληκτική Πρέμιερλιγκ, με πολλούς διεκδικητές και όπου οι πάντες μπορούν να κοντράρουν στα ίσα τους πάντες.

Γουέστ Μπρομ: Μίχιλ, Τζόουνς, ΜακΑλαεϊ, Ολσον, Ρίτζγουελ, Γιάκομπ, Μουλούμπου, Αμαλφιτανό, Σεσενιόν (78' Μόρισον), Μπαραΐνο, Ανελκά (69' Λονγκ)

Αρσεναλ: Σέζνι, Κοσιελνί, Μέρτεσακερ, Τζένκινσον, Γκιμπς, Φλαμινί, Γουίλσιρ, Αρτέτα, Ράμσεϊ (59' Ροζίτσκι), Οζίλ, Ζιρού (83' Μπέντνερ).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα