Πίκρα στο Μάντσεστερ (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Πίκρα στο Μάντσεστερ (vids)

bet365

Ηττα ΣΟΚ εντός για τη Γιουνάιτεντ από τη Γουέστ Μπρομ (2-1) και της Σίτι εκτός από την Αστον Βίλα (3-2) και μάλιστα με ανατροπή.

Τον πιτσιρικά ελάχιστοι τον γνώριζαν όταν στις 27 Αυγούστου έκανε ντεμπούτο με τη Γουέστ Μπορμ στο Λιγκ Καπ κόντρα στη Νιούπορτ και το συνδύαζε με χατ τρικ. Ακολούθησε μεσοβδόμαδα το γκολ του στην Αρσεναλ και τώρα ήρθε το πιο σπουδαίο, το νικητήριο στο «Ολντ Τράφορντ». Τρομερό επίτευγμα για τον 20χρονο επιθετικό Σαϊντό Μπεραΐνο, ο οποίος οδήγησε τους Μπάγκις στην πρώτη νίκη τους (2-1) γενικά κόντρα στη Γιουνάιτεντ έπειτα από 18 αγώνες και 29 χρόνια και πιο συγκεκριμένα μετά από 35 στο εν λόγω γήπεδο!

Οι Κόκκινοι Διάβολοι έκαναν πραγματικά πολύ κακό παιχνίδι. Μπροστά σπατάλησαν όλο το ημίχρονο χωρίς ευκαιρίες, ενώ πίσω σε όλο το ματς έμπαζαν νερά και θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί δίκαιη η ήττα τους. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ανήκε στον Μπεραΐνό, ο οποίος με κεφαλιά... ξύρισε το αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα. Ολα τα υπόλοιπα συνέβησαν στην επανάληψη.

Στο 54' ο Αμαλφιτανό βρήκε τη μπάλα μπροστά του και βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντε Χέα, τον οποίο πλάσαρε απλά και ωραία για το 1-0. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν μετά από τέσσερα λεπτά. Ο Ρούνεϊ εκτέλεσε ένα περίεργο φάουλ από αριστερά και ο Μίχιλ μπερδεύτηκε από την κίνηση των παικτών, δεχόμενος ένα χαζό γκολ που ήταν παράλληλα το τρίτο σερί από φάουλ του Ρούνεϊ στα ισάριθμα πρόσφατα ματς. Η ισοφάριση έφερε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους φιλοξενούμενους, αλλά και απροσεξία στα μετόπισθεν της Γιουνάιτεντ. Στο 61' ο Ολσον λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ, όταν έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών. Στο 65' ο Ντε Χέα έβγαλε δύσκολα το φάουλ του Αμαλφιτανό και στο 67΄έγινε το κακό.

Η Μπρομ έφτιαξε έναν υπέροχο συνδυασμό που είχε τελικό αποδέκτη τον Μπεραΐνο, ο οποίος σούταρε τέλεια εκτός περιοχής με τη μία στην αριστερή γωνία του Ισπανού τερματοφύλακα, σκοτώνοντας ουσιαστικά τον Ντέιβιντ Μόγιες. Στο 85' ο Φελαίνί σκόραρε από θέση οφσάιντ και σωστά ακυρώθηκε το γκολ του. Η Γιουνάιτεντ στη συνέχεια δεν έκανε άλλη φάση και το φινάλε του αγώνα τη βρήκε με το χειρότερο ξεκίνημα της από τη σεζόν 1989-'90, τότε που τερμάτισε 13η!

Μάν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβανς, Φέρντιναντ, Τζόουνς, Μπίτνερ, Κάρικ, Αντερσον (77' Φελαϊνί), Καγκάβα (46' Γιανουζάι), Νάνι, Ρούνεϊ, Ερνάντες (58΄Φαν Πέρσι)

Γουέστ Μπρομ: Μίχιλ, ΜακΑλεϊ, Ολσον, Τζόουνς, Ρίτζγουελ, Μουλούμπου, Αμαλφιτανό, Γιάκομπ, Σεσενιόν, Σίνκλερ (18' Μπεραΐνο), Ανιτσέμπε (88' Λουγκάνο).

«Αυτοκτόνησε» η Σίτι
Πήρε δύο φορές το προβάδισμα και τη δεύτερη φορά που το έκανε είχε και ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι. Οι παίκτες του Πελεγκρίνι, όμως, σπατάλησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και τελικά έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το Μπέρμιγχαμ, γνωρίζοντας την ήττα 3-2 από την αξιόμαχη Βίλα, που δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο του ματς.

Για ακόμη μία φορά οι «πολίτες» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, όταν χρειάστηκε να παίξουν παιχνίδι κατοχής και να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Παρότι είχαν τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, έπρεπε να φτάσουμε στο 45΄για να φτάσουν στο γκολ. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Χαρτ είχε περάσει ένα από τα πιο ήσυχα απογεύματα μέχρι τώρα στη σεζόν, ενώ από την άλλη πλευρά ο Γκούζαν μπορεί να ήταν συνεχώς απασχολημένος, όμως κρατούσε το μηδέν. Τζέκο, Νασρί και Τουρέ είχαν τις καλύτερες στιγμές, βλέποντας την μπάλα να περνάει ξυστά από τα δοκάρια του Γκούζαν... Τελικά, ο Αφρικανός άνοιξε στο 45' για το 0-1 και όλα έδειξαν να παίρνουν τον δρόμο τους.

Η επανάληψη, όμως, ξεκίνησε με τους «χωριάτες» να φτάνουν στην ισοφάριση μόλις στο 51'. Ο Μπακούνα έβγαλε πανέμορφη πάσα στον Ελ Αχμαντί, που όμως ήταν σε θέση οφσάιντ. Κανένας δεν το είδε και ο Μαροκινός με άψογο τελείωμα έκανε το 1-1! Οι Πολίτες δεν άργησαν να ξαναπάρουν το προβάδισμα στο 56' με κεφαλιά του Τζέκο, ενώ στη συνέχεια έχασαν και άλλες ευκαιρίες για να τελειώσουν το παιχνίδι. Δεν τα κατάφεραν, όμως, και στο τέλος το πλήρωσαν...

Στο 73' ο Μπακούνα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με την Βίλα να ολοκληρώνει την μεγάλη ανατροπή στο 75'! Μετά από βολέ του Γκούζαν, ο Βάιμαν βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, τσίμπησε την μπάλα, την πέρασε από τον Χαρτ και κατέληξε στα δίχτυα του για το 3-2! Όποιος περίμενε αντίδραση από τους παίκτες του Πελεγκρίνι δεν την είδε ποτέ, με τους «χωριάτες» να φτάνουν σε μία πολύ σημαντική νίκη.

Άστον Βίλα (Πολ Λάμπερτ): Γκούζαν, Κλαρκ, Μπέικερ, Φλάαρ, Λούνα, Μπακούνα, Σιλά, Ντελφ, Ελ Αχμαντί, Βάιμαν (79' Μπόουρι), Κόζακ

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Νάστασιτς, Κολάροφ, Τουρέ, Φερναντίνιο, Νασρί (66' Νάβας), Μίλνερ, Νεγρέδο, Τζέκο (74' Γιόβετιτς)


αστονσιτι ourmatch.net από ourmatch

Σαουθάμπτον για... σεντόνι;
Σε εξαιρετική κατάσταση η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, επικράτησε εντός έδρας της Κρίσταλ Πάλας (2-0) και βρέθηκε στην 4η θέση της Premier League. Το πρώτο ημίχρονο βγήκε χωρίς τέρματα με τον Σαμάκ να βλέπει κίτρινη για θέατρο ενώ ο Σνάιντερλιν είδε την κεφαλιά του να αποκρούεται πάνω στην γραμμή. Με το «καλημέρα» στην επανάληψη μίλησε η μεταγραφή-ρεκόρ στην ιστορία της Σαουθάμπτον, ο Πάμπλο Οσβάλντο. Ο Ιταλός επιθετικός με ωραίο τελείωμα στο 47' μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ και δύο λεπτά μετά, ο Ρίκι Λάμπερτ με φάουλ-όνειρο τελείωσε τις όποιες ελπίδες της Κρίσταλ Πάλας να πάρει κάτι από το ματς (2-0). Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες, ο γκολκίπερ των Αγίων, Αρτουρ Μπόρουτς είχε δηλώσει ότι η ομάδα του μπορεί να κερδίσει την έξοδο στο Champions League.

Στα... χασομέρια η Κάρντιφ
Οι Ουαλοί έφτασαν στην πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ 2-1 την Φούλαμ με γκολ του Ματς στο 2' των καθυστερήσεων! Μόλις στο 7' ο Γιώργος Καραγκούνης πήρε τη θέση του τραυματία Πάρκερ και στο 11' ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο Κόκερ με κεφαλιά έκανε το 0-1 και η συνέχεια ανήκε στους Λονδρέζους, που παρά το αρχικό σοκ άρχισαν να ψάχνουν με καλές προϋποθέσεις την ισοφάριση. Παρόλα αυτά, παρέμεναν χωρίς την κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι και παραλίγο, μάλιστα, να βρεθούν και με 2 γκολ στην... πλάτη και τον Στόκντεϊλ να βγάζει δύσκολα το σουτ του Τέρνερ στο 26'.

Τελικά, βρήκαν το γκολ πριν τελειώσει το πρώτο μέρος, όταν στο 45' ο Ρουίς, που είχε πάρει τη θέση του Κατσάνικλιτς στο 41', έκανε το 1-1 με το πρώτο του γκολ στη σεζόν! Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία και τον Κάμπελ να χάνει την πρώτη σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Το παιχνίδι κυλούσε στον ίδιο ρυθμό μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν ο Ματς με το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Κάρντιφ έκανε το τελικό 1-2 στο 90+2'!

Με αμφισβητούμενο πέναλτι η Χαλ
Δεύτερη σερί νίκη και τρίτο σερί ματς χωρίς ήττα για τους νεοφώτιστους Τίργεις, που επικράτησαν εντός έδρας της Γουέστ Χαμ, η οποία συνεχίζει να έχει μία προβληματική σεζόν. Ο Ρόμπι Μπάρντι νίκησε τον Γιασκελάινεν από τα 11 βήματα στο 12' μετά από πέναλτι που δόθηκε για σπρώξιμο του Τζόι Ο' Μπρίεν σε μία φάση που σηκώνει πολλή συζήτηση. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν ούτε με την κεφαλιά του Τόμκινς που κόπηκε πάνω στην γραμμή, ούτε με το σουτ του Ρατ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Μάλιστα, ο τεχνικός των Σφυριών, Σαμ Αλαρνταϊς έγινε έξαλλος προς το τέλος όταν δεν πήρε πέναλτι για χέρι. Χωρίς εκτός έδρας γκολ παρέμεινε η Γουέστ Χαμ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο (28/09)

Τότεναμ-Τσέλσι 1-1
(19' Σίγκουρντσον - 65' Τέρι)

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι 3-2
(51' Ελ Αχμαντί, 73' Μπακούνα, 75' Βάιμαν - 45' Τουρέ, 56' Τζέκο)

Φούλαμ-Κάρντιφ 1-2
(45' Ρουίς - 11' Κόκερ, 90+2' Ματς)

Χαλ-Γουέστ Χαμ 1-0
(12' πεν. Μπρέιντι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ 1-2
(57' Ρούνεϊ - 54' Αμαλφιτάνο, 67' Μπεραΐνο)

Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 2-0
(47' Οσβάλντο, 49' Λάμπερτ)

Σουόνσι-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή (29/09)

Στόουκ-Νόριτς (15:30)
Σάντερλαντ-Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα (30/09)

Έβερτον-Νιούκαστλ (22:00)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα