Κόκκινος Δράκος κατάπιε την Γιουνάιτεντ! (vid)

Gazzetta team
Κόκκινος Δράκος κατάπιε την Γιουνάιτεντ! (vid)

bet365

Η Λίβερπουλ με εμφάνιση πρωταθλήτριας και σκόρερ ξανά τον Στάριτζ επικράτησε 1-0 στο ντέρμπι και είναι μόνη πρώτη στην Premier League!

Λίβερπουλ βγαλμένη από τα παλιά! Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς πιο ώριμη από ποτέ προηγήθηκε νωρίς κόντρα στους Κόκκινους Διαβόλους, διαχειρίστηκε άριστα το ματς και πέτυχε μία νίκη που τις δίνει από νωρίς το δικαίωμα να ονειρεύτευται. Οι Reds είναι πλέον μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Premier League ξεκινώντας τη σεζόν με 3x3 χωρίς να δεχθούν καν γκολ, κάτι που είχε να γίνει από την περίοδο 1994-95 όταν στο τιμόνι της ομάδας ήταν ο Ρόι Εβανς.

Δράστης; Ποιος άλλος; Ο Ντάνιελ Στάριτζ -τη μέρα των γενεθλίων του- ήταν ο σκόρερ και σε αυτό το 1-0 της Λίβερπουλ, με τον Αγγλο επιθετικό να έχει 11 γκολ στις τελευταίες 9 εμφανίσεις στην PL. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη ever του Ρότζερς σε βάρος της Γιουνάιτεντ και η πρώτη ήττα του Μόγιες στην θητεία του στο «Ολντ Τράφορντ».

Η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Τσέλσι του 2010-11 που ξεκινάει τη σεζόν με 3x3 χωρίς να δεχθεί γκολ

Πως παρατάχθηκαν
Στο 4-2-3-1 επέμεινε ο Ρότζερς. Στο τέρμα ο Μινιολέ, στόπερ Αγκερ-Σκρτελ, δεξί μπακ Γκλεν Τζόνσον, αριστερό Χοσέ Ενρίκε, κεντρικά χαφ Τζέραρντ-Λούκας, αριστερά Κουτίνιο, δεξιά Χέντερσον και πίσω από τον Στάριτζ, Ιάγο Ασπας. Στην απέναντι πλευρά, ο Μόγιες επέλεξε τους εξής. Ντε Χέα στο Νο1, δεξί μπακ Τζόουνς, αριστερό Εβρά, στόπερ Φέρντιναντ-Βίντιτς, στο κέντρο Κάρικ-Κλέβερλι και μπροστά τους σαν ελεύθερο τον Γκιγκς, αριστερά Γιανγκ, δεξιά Γουέλμπεκ και μόνος στην κορυφή ο Φαν Πέρσι.

Καλημέρα με... Στάριτζ!
Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν στο Ανφιλντ αφού μόλις στο 4' η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ. Ο Τζέραρντ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αγκερ πήρε την κεφαλιά και ο Στάριτζ αφού έκανε φοβερή κίνηση βγαίνοντας μέσα από την εστία (!) με δεύτερη κεφαλιά νίκησε άμυνα και Ντε Χέα για το 1-0!

Αφού ξεπέρασε το σοκ του γρήγορου γκολ και το καλύτερο ξεκίνημα των γηπεδούχων, η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως οι Reds με τρομερό δυναμισμό και προσύλωση στο τακτικό πλάνο δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Μόγιες να κάνουν καθαρή φάση. Με σούπερ εμφάνιση από Τζέραρντ αλλά και όλη την άμυνα, το 1-0 έμεινε μάλλον εύκολα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ενώ προς το τέλος του ο Τζόουνς αποχώρησε λόγω τραυματισμού και μπήκε δεξί μπακ ο Βαλένσια.

Προσπάθησε η Γιουνάιτεντ αλλά...
Οπως και μετά το 1-0, έτσι και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να παίξει επιθετικά, όμως οι γρήγορες επεμβάσεις και ο εκπληκτικά σταθερός Μινιολέ δεν άφηναν περιθώρια για να γίνει η παραμικρή ζημιά. Οι μονομαχίες γίνονταν όλο και πιο δυνατές, με την Λίβερπουλ να ανταπεξέρχεται και να παίζει πολύ έξυπνα κρατώντας μπάλα. Φοβερή εμφάνιση πέραν του γκολ από τον Στάριτζ, ο οποίος δεν έχανε ποτέ κατοχή, ήταν σχεδόν αλάνθαστος, ελευθέρωνες τους συμπαίκτες του, άνοιγε χώρους, έκανε τα πάντα έχοντας φανερά στα ουράνια την αυτοπεποίθησή του και τεράστια σιγουριά στα πόδια του.

Αφού ο Μόγιες στο τέλος έβγαλε τον κακό Γκιγκς και έβαλε τον Ερνάντες και τον Νάνι, οι Κόκκινοι Διάβολοι έφτιαξαν καλές φάσεις όμως τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει στον πίνακα του σκορ. Στο 77' ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε σούπερ ενέργεια αποφεύγοντας δύο, όμως τη φωτοβολίδα με το αριστερό απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μινιολέ! Στο 87' χάθηκε η τελευταία σοβαρή φάση για τους Κόκκινους Διαβόλους όταν ο Τσιτσαρίτο έβγαλε μόνο τον Φαν Πέρσι όμως ο Ολλανδός τελείωσε τη φάση άουτ...

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Γκλεν Τζόνσον (78' Γουίσντομ), Αγκερ, Σκρτελ, Χοσέ Ενρίκε, Τζέραρντ, Λούκας Λέιβα, Χέντερσον, Κουτίνιο (83' Λουίς Αλμπέρτο), Στάριτζ, Ιάγο Ασπας (60' Στέρλινγκ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Τζόουνς (38' Βαλένσια), Κάρικ, Κλέβερλι, Γκιγκς (73' Ερνάντες), Ασλεϊ Γιανγκ (63' Νάνι), Γουέλμπεκ, Φαν Πέρσι.

Διαιτητής: Αντρέ Μάρινερ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα