Απλά... Ρόι Κιν!

Απλά... Ρόι Κιν!

Θάνος Σαρρής
Απλά... Ρόι Κιν!

bet365

Ο τρομερός Ιρλανδός πρώην ποδοσφαιριστής κλείνει τα 42 και το gazzetta.gr θυμάται 10 κορυφαίες ατάκες του!

Παίκτες σαν το Ρόι Κιν σπανίζουν. Όχι για τα τεχνικά τους προσόντα ή για την τέλεια φυσική τους κατάσταση, αλλά για την αυταπάρνηση, τον ηγετικό χαρακτήρα, τη σκληράδα και την ατσάλινη προσωπικότητα που βγάζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κερδίζουν μεμιάς τους οπαδούς! Ήδη από το 1990, όταν ο θρυλικός Μπράιαν Κλαφ του εμπιστεύτηκε μια θέση στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Κιν έδειχνε ότι θα φτάσει ψηλά.

Στη Γιουνάιτεντ ήταν ο... ορισμός του captain. Φυσικά, δεν ήταν και το καλύτερο παιδί. Σαν σήμερα πριν από 42χρόνια ο τρελοϊρλανδός γεννήθηκε και το gazzetta.gr θυμίζει ένα top 10 από τις ατάκες του για να τον... γιορτάσει!

Για το στιλ του: «Η επίθεση είναι η δουλειά μου. Πηγαίνω στον πόλεμο. Δεν ανταγωνίζεσαι σε ποδοσφαιρικούς αγώνες με το να είσαι σε μια λογική κατάσταση.»

Στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ: «Εκτός έδρας οι οπαδοί μας είναι φανταστικοί. Θα τους αποκαλούσα σκληροπυρηνικούς. Αλλά στην έδρα μας πίνουν μερικά ποτά και πιθανόν τρώνε σάντουιτς με γαρίδες και δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω ότι κάποιοι από τους οπαδούς που έρχονται στο Ολντ Τράφορντ δεν μπορούν να συλλαβίσουν τη λέξη ποδόσφαιρο, πόσω μάλλον να την καταλάβουν».

Για το «δολοφονικό» του τάκλιν στον Αλφ Χάγκελαντ, τριάμισι χρόνια αφού ο Νορβηγός τον είχε κατηγορήσει για θέατρο όταν ο Κιν είχε υποστεί ρήξη χιαστού: «Ακόμα και στα αποδυτήρια μετά το ματς δεν το μετάνιωσα. Η στάση μου ήταν να τον γα...σω. Τα πάντα κάνουν τον κύκλο τους. Πήρε αυτό που του άξιζε. Με γά...σε και είχε έρθει η σειρά του». Στην αυτοβιογραφία του έγραψε: «Περίμενα πολύ καιρό. Τον χτύπησα πολύ δυνατά. Η μπάλα ήταν εκεί και σκέφτηκα "πάρε αυτή ρε μου...ι.»

Στους συμπαίκτες του στην Εθνική Ιρλανδίας πριν από ένα ματς με την Ολλανδία το 2002: «Παίζουμε με την γαμ...η Ολλανδία αύριο για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Νομίζετε ότι ο Τζίμι Φλόιντ Χασελμπάινκ τρώει γαμ...ο σάντουιτς με τυρί η γαμ...η πίτσα απόψε;»

Στο Ρίο Φέρντιναντ: «Απλά επειδή πληρώνεσαι 120.000 λίρες την βδομάδα και παίζεις καλά για 20 λεπτά απέναντι στην Τότεναμ, νομίζεις ότι είσαι σούπερ σταρ».

Στον πρώην προπονητή του στην Ιρλανδία, Μικ ΜακΚάρθι: «Μικ είσαι ψεύτης, είσαι μαλ...ας. Είπα στον Μικ ότι δεν τον σεβόμουν ως παίκτη και δεν τον σέβομαι ως προπονητή και ως άνθρωπο. Για να είμαι ειλικρινής του έριξα και μια βλαστήμια. Δεν είμαι άγγελος, αλλά αυτά τα πράγματα με πληγώνουν, το να με κατηγορούν με αυτόν τον τρόπο. Ήταν σκληρή η γλώσσα που χρησιμοποίησα, αλλά έτσι είναι στο ποδόσφαιρο, δεν είναι μια κοινωνία που συζητά!». Σε άλλη αποστροφή του λόγου του είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να... σαπίσει στην κόλαση!

Στο προσωπικό που της ομάδας που τον ενημέρωσε για την καρδιακή προσβολή του πρώην Ιρλανδού μπακ Κλάιβ Κλαρκ: «Είναι καλά; Είμαι σοκαρισμένος που του βρήκαν ότι έχει καρδιά, όταν έπαιζε δεν το έδειχνε!».

Στον Τζακ Τσάρλτον, προπονητή της Ιρλανδίας το 1991, όταν μετά από ένα φιλικό με τις ΗΠΑ είπε στον 19χρονο τότε Κιν: «Είσαι 19 ετών, είναι το πρώτο σουτ ταξίδι, έχεις ιδέα πόση ώρα μας έχεις κάνει να περιμένουμε;». Ο Κιν απάντησε: «Δεν σου ζήτησα να περιμένεις!». Το ραντεβού ήταν για τις 7.30 το πρωί και πήγε στις 8.00, στήνοντας όλη την αποστολή!

Για την αντιρατσιστική καμπάνια της Νike το 2004: «Πριν από το ματς είδα όλο αυτό το προσωπικό για την καμπάνια κατά του ρατσισμού. Θα ήταν καλή ιδέα να αρχίσουν να φορούν περιβραχιόνια κατά των βουτιών στον αγωνιστικό χώρο».

Για τους τηλεοπτικούς σχολιαστές: «Άραγε αυτούς στην τηλεόραση θα τους θυμάται κανείς για τα όσα έχουν καταφέρει; Όχι, κανένας. Δεν θα τους εμπιστευόμουν ούτε για να πάνε βόλτα το σκύλο μου. Υπάρχουν πρώην παίκτες και πρώην διαιτητές που βγαίνουν στον αέρα που δεν θα τους άκουγα ούτε σε παμπ».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα