Ολα ανοικτά για το σεντόνι (vid)

Ολα ανοικτά για το σεντόνι (vid)

Ολα ανοικτά για το σεντόνι (vid)

bet365

Τσέλσι και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και μαζί με την Αρσεναλ συνεχίζουν τη μάχη.

Μετά την πρόκριση στον τελικό του Europa League αλλά και το τεράστιο διπλό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι Μπλε ήθελαν νίκη με την Τότεναμ για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην πρώτη 4άδα της Premier League. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ήταν σαφώς ανώτερη, είχε τις φάσεις για να κλειδώσει το τρίποντο όμως δέχθηκε στο 80' την ισοφάριση με γκολ οφσάιντ και μαζί με τους Σπερς και την Αρσεναλ έχουν ακόμα δύο αγώνες για να δουν τι θα γίνει στον «πόλεμο» που γίνεται για τις θέσεις 3 και 4 που οδηγούν στο Champions League.

Στο 7' ήρθε η πρώτη καλή φάση για τους πρωταθλητές Ευρώπης με τον Μάτα να σουτάρει από καλή θέση λίγο πάνω από την εστία και στο 11' άνοιξαν το σκορ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κέιχιλ πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι, ο Πάρκερ έχασε τον Οσκαρ και ο Βραζιλιάνος δεν είχε πρόβλημα με κοντινή κεφαλιά να κάνει το 1-0.

Η Τσέλσι μετά το γκολ ήταν πολύ καλύτερη, στο 16' ο Μάτα σούταρε ξανά άουτ και τελικά ήρθε η ισοφάριση για την Τότεναμ, που δεν είχε καταφέρει να φανεί επιθετικά. Στο 26' κόντρα στην ροή του αγώνα ο Αντεμπαγιόρ πήρε τη μπάλα από το κέντρο, κανείς δεν έπεσε πάνω του και όταν έφτασε έξω από την περιοχή έκανε ένα μαγικό φαλτσαριστό πλασέ στο παραθυράκι του Τσεχ που έμεινε να κοιτάζει την πορεία της μπάλας (1-1). Στο 35' ο Μπέιλ μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή των γηπεδούχων, οι οποίοι όμως πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ, αφού ο Ραμίρες πήρε την ασίστ από τον Τόρες και με ωραίο τελείωμα στη γωνία έγραψε το 2-1. Στο 43' ο Γουόκερ μετά από ωραίο «1-2» με τον Αντεμπαγιόρ όμως έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 45' ο Οσκαρ σημάδεψε τον Λορίς από το πέναλτι.

Στην επανάληψη οι Μπλε ήταν καλύτεροι και είχαν καλές στιγμές με τους Τόρες (52') και Αθπιλικουέτα (54') ενώ αστο 56' ο Αζάρ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Αζάρ που έκανε όμορφα τη ντρίμπλα αλλά πέταξε τη μπάλα ψηλά. Στο 61' η Τσέλσι θα μπορούσε ξανά να έχει καθαρίσει το ματς. Μετά από τρελή πάσα του Αζάρ με τακουνάκι, ο Μάτα που έφυγε τετ α τετ, οι αμυντικοί τον πρόλαβαν, ο Ισπανός έκοψε τη μπάλα στον αμαρκάριστο Ραμίρες και ενώ όλοι περίμεναν να δουν το σουτ του, ο Βραζιλιάνος γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος χωρίς να τη βρει καν!

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα οι Μπλε έπαιξαν μάλλον πιο προσεκτικά για να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, με την Τότεναμ να βρίσκει ευκαιρία για να δημιουργήσει κάτι καλό. Στο 75' το σουτ του Ντέμπσεϊ κόντραρε και στο 80' έγινε η ζημιά από τους παίκτες του Βίλας-Μπόας. Ο Αντεμπαγιόρ που ήταν οφσάιντ έκανε εκπληκτικό τακουνάκι για τον Σίγκουρντσον, ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2 με υπέροχο πλασέ! Στο 93' ο Μπέιλ έστησε τη μπάλα για φάουλ, όμως η Τότεναμ παρέμεινε χωρίς νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από το 1990!

Η Τσέλσι με τα δύο κόντρα στην Τότεναμ έφτασε τα 141 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος και θέλει ακόμα δύο για να σπάσει το ρεκόρ των 142 που κρατάει από τη σεζόν 2009-10 όταν στον πάγκο βρισκόταν ο Κάρλο Αντσελότι.

Τσέλσι (Ράφα Μπενίτεθ): Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Κόουλ, Ραμίρες, Νταβίντ Λουίζ, Οσκαρ (84' Μπεναγιούν), Μάτα, Αζάρ (73' Μόζες), Τόρες.

Τότεναμ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Λορίς, Γουόκερ, Ντόσον, Βερτόνγκεν, Ασού-Εκοτό, Λένον (62' Σίγκουρντσον), Χάντλστοουν, Πάρκερ, Χόλτμπι (70' Ντέμπσεϊ), Μπέιλ, Αντεμπαγιόρ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα