Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Gazzetta team
Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

bet365

Με το 6ο γκολ του Λουκάκου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε σημαντική νίκη κόντρα στην Σαουθάμπτον στο Saint Mary's (0-1) και κρατήθηκε στη κορυφή μαζί με την Σίτι.

Αν και ο Ζοσέ Μουρίνιο αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις, οι Κόκκινοι Διάβολοι συνέχισαν αήττητοι και πήραν δύσκολο διπλό κόντρα στην ομάδα του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, που σε τέσσερα ματς εντός έχει μόλις μία νίκη. Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε νωρίς με τον μόνινο σκόρερ, Λουκάκου, που έκανε το 6x6 φέτος και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος μαζί με τη συμπολίτισσα, Σίτι, η οποία συνέτριψε την Γουότφορντ (5-0) και είναι από πάνω στην ισοβαθμία. Ηταν η 25η νίκη του club του Μάντσεστερ σε βάρος της Σαουθάμπτον επί εποχής Premier League.

Η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 20' όταν ο Μάτιτς άπλωσε το παιχνίδι στα αριστερά, ο Γιανγκ ταλαιπώρησε τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε τη σέντρα, ο Λουκάκου πήρε την κεφαλιά και μετά την επέμβαση του Φόρστερ σκόραρε στην ανυπεράσπιστη εστία (0-1). Η Σαουθάμπτον δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Ντε Χέα και το πρώτο μέρος κύλησε, όπως ακριβώς ήθελε ο Μουρίνιο, πολύ ήσυχα.

Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν διαφορετικά, αφού οι Αγιοι βγήκαν πιο μπροστά και έψαξαν πιο έντονα το γκολ, κάτι που έφερε φάσεις για τους ίδιους αλλά και χώρους για τους πολύ γρήγορους παίκτες της Γιουνάιτεντ. Στο 57' ο Ρέντμοντ απείλησε για τους γηπεδούχους και ο Λουκάκου θα μπορούσε να έχει πετύχει δεύτερο γκολ σε αντεπίθεση δέκα λεπτά αργότερα, όμως ο Φόρστερ απέκρουσε με τα πόδια. Στο 68' ο Φελαϊνί έκανε την επέμβαση του αγώνα πάνω στη γραμμή, για να μείνει το 0-1 μέχρι το τέλος αφού στο 81' ο Αντερ Ερέρα έχασε τη δική του ευκαιρία.

Σαουθάμπτον (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): Φόρστερ, Σοάρες (83' Γουόρντ-Πράουζ), Γιοσίντα, Χουντ, Μπέρτραντ, Ντέιβις (73' Γκαμπιαντίνι), Ρομέου, Λεμινά, Ρέντμοντ, Τάντιτς, Λονγκ (83' Οστιν).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Μπαγί, Γιανγκ, Φελαϊνί, Μάτιτς, Μάτα (62' Ερέρα), Μχιταριάν (75' Σμόλινγκ), Ράσφορντ (93' Μπλιντ), Λουκάκου.


Ανατροπή και οξυγόνο για Εβερτον
Ο Νιάς ήταν η super-sub της Εβερτον καθώς πέρασε στο ματς και πέτυχε δύο γκολ για την ανατροπή με 2-1 κόντρα στην Μπόρνμουθ, σε ένα ματς στο οποίο ο διαιτητής, Ατκινσον, δεν έδωσε πέναλτι για χτύπημα στο πρόσωπο του Ρούνεϊ με αγκωνιά. Η γκρίνια ήταν μεγάλη και ευτυχώς για τα Ζαχαρωτά δεν μεγάλωσε καθώς μετά το γκολ του Ζοσουά Κινγκ στο 49' για τους Cherries, ο Ρόναλντ Κούμαν βρήκε την απάντηση από τον πάγκο του. Ο Αφρικανός επιθετικός, Ουμάρ Νιάς, απέτρεψε την 4η σερί ήττα στο πρωτάθλημα και χάρισε στην Εβερτον σημαντική νίκη, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Στο 77' έκανε το 1-1 ύστερα από ασίστ του Τομ Ντέιβις και στο 82' διαμόρφωσε το τελικό 2-1 από κοντά ανεβάζοντας την ομάδα του στη 13η θέση της Premier League.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα