Λέστερ - Λίβερπουλ 2-3

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Λέστερ - Λίβερπουλ 2-3

bet365

Η Λίβερπουλ αρνείται πεισματικά να παίξει άμυνα, αλλά με τον Μινιολέ να αποκρούει πέναλτι, έφυγε με νίκη 3-2 από το Λέστερ. Επέστρεψε με ασίστ και γκολ ο Κουτίνιο.

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Ένα από αυτά είναι η Λίβερπουλ να καταφέρει να δείξει αμυντική συμπεριφορά μεγάλης ομάδας. Τουλάχιστον για τους κόκκινους, έχουν την ποιότητα στην επίθεση να το υποστηρίξουν. Τις περισσότερες φορές. Προηγήθηκαν στο Λέστερ με 0-2 και 1-3, αλλά χρειάστηκε ο Μινιολέ να διορθώσει το δικό του λάθος και να αποκρούσει το πέναλτι του Βάρντι στο 2-3, ώστε η Λίβερπουλ να φτάσει στην πρώτη εκτός έδρας νίκη στην Premier League από τα μέσα Μαΐου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή, τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο και να ψάχνουν την κόντρα και τον Βάρντι να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 6’. Η υπεροχή των κόκκινων δεν άργησε να καρποφορήσει. Αρχικά, χάθηκε τεράστια διπλή ευκαιρία με τους Τσαν (δοκάρι) και Σαλάχ στο 13’, πριν έρθει το 0-1 στο 15’. Εξαιρετική σέντρα του Κουτίνιο, κεφαλιά του Σαλάχ και προβάδισμα η Λίβερπουλ.

Μόλις 6’ αργότερα ο Βραζιλιάνος έγινε από δημιουργός εκτελεστής και με άψογο φάουλ έκανε το 0-2! Οι παίκτες του Κλοπ είχαν τον έλεγχο, αλλά ποτέ δεν τους αρέσουν τα δύσκολα. Έτσι, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Λέστερ κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς, όταν ο Μιονιολέ έκανε λάθος έξοδο και ο Οκαζάκι από κοντά έκανε το 1-2. Οι κόκκινοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ, αλλά το γκολ μέτρησε και έδωσε άλλο αέρα στους γηπεδούχους.

Η όποια σιγουριά χάθηκε για τους φιλοξενούμενους, οι αλεπούδες προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά στο 68’ βρέθηκαν ξανά με δύο γκολ στην πλάτη, όταν οι κόκκινοι έφυγαν στην κόντρα και ο Χέντερσον έκανε το 1-3! Δεν πέρασαν παρά μόνο 90 δευτερόλεπτα πριν η Λέστερ μειώσει και πάλι. Σουτ του Γκρέι, απόκρουση του Μινιολέ και ο Βάρντι ολομόναχος από κοντά έκανε το 2-3 με κεφαλιά. Ξανά ροντέο. Στο 72’ ο Βέλγος τερματοφύλακας έκανε νέα απίθανη έξοδο, δεν βρήκε την μπάλα, ανέτρεψε τον Βάρντι και η Λέστερ είχε την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Ο Μινιολέ, όμως, διόρθωσε το λάθος, αποκρούοντας το πέναλτι του Βάρντι και στην εξέλιξη της φάσης η Λίβερπουλ τη γλίτωσε, καθώς ο Τσαν έκανε – ανόητο – πέναλτι στην περιοχή, αλλά δεν το είδε ούτε ο διαιτητής ούτε ο επόπτης. Το υπόλοιπο του αγώνα κύλησε με τους φιλοξενούμενους να κάνουν αρκετές τελικές προσπάθειες, αλλά καμία να μην καταλήγει στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ελάχιστα και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Λέστερ (Κρεγκ Σέξπιρ): Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Ντιντί, Κινγκ, Όλμπραϊτον (81’ Σλιμανί), Μαχρέζ (61’ Γκρέι), Οκαζάκι (74’ Ιεανάτσο), Βάρντι

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Γκόμεζ, Λόβρεν, Μάτιπ, Μορένο, Τσαν (74’ Μίλνερ), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Κουτίνιο (79’ Τσάμπερλεϊν), Σαλάχ, Φιρμίνο (64’ Στάριτζ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα