Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 4-0

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 4-0

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φόρτσαρε στο τέλος, επιβλήθηκε με 4-0 της Έβερτον και ο Μουρίνιο πανηγύρισε την πρώτη του νίκη επί του Κούμαν.

Πέντε φορές είχε βρεθεί ο Μουρίνιο απέναντι στον Κούμαν στη μάχη των πάγκων και δεν είχε αναδειχθεί νικητής σε καμία περίπτωση. Τα σερί, όμως, είναι για να σπάνε και η Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε με 4-0 της Έβερτον, σκοράροντας τρία γκολ στο τέλος, για να επιστρέψει στις νίκες και να χαρίσει την πρώτο στον Μουρίνιο επί του Ολλανδού.

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 4’ ο Βαλένσια με σουτάρα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πίκφορντ για το 1-0! Οι κόκκινοι διάβολοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν κακοί επιθετικά, αποφάσισαν να μην ρισκάρουν και οι φάσεις ήταν λιγοστές. Στο 21’ ο Ρούνεϊ πλησίασε στην ισοφάριση για την Έβερτον στην επιστροφή του στο Old Trafford, αλλά είδε την μπάλα να περνάει άουτ, πριν ο Λουκάκου χάσει την ευκαιρία του αγώνα στο 26’. Το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, με τους παίκτες του Κούμαν να απογοητεύουν.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, τα ζαχαρωτά μπήκαν δυνατά και χρειάστηκε να επέμβει ο Ντε Χέα για να κρατήσει η Γιουνάιτεντ ο προβάδισμα και να ξυπνήσει στη συνέχεια. Ρούνεϊ στο 46’ και Σίγκουρντσον στο 61’ δεν κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα και ήταν λογικό αυτή η Έβερτον, που έχει βγάλει ελάχιστες φάσεις σε αυτή τη σεζόν, να φύγει με άδεια τα χέρια από το Μάντσεστερ. Το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου στο τέλος. Στο 84’ ο Γουίλιαμς έκανε το λάθος, ο Φελαϊνί έκλεψε, άφησε στον Λουκάκου και ο Βέλγος έδωσε την ασίστ στον Μχιταριάν για το 2-0. Στο 89’ ήταν η σειρά του Λουκάκου να σκοράρει από κοντά για το 3-0, ενώ το τελικό 4-0 ήρθε στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Μαρσιάλ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπαγί, Τζόουνς, Γιανγκ, Μάτιτς, Φελαϊνί, Μάτα (77’ Ερέρα), Μχιταριάν (88’ Μαρσιάλ), Ράσφορντ (61’ Λίνγκαρντ), Λουκάκου

Έβερτον (Ρόναλντ Κούμαν): Πίκφορντ, Μπέινς, Κιν, Γουίλιαμς, Γιαγκιέλκα, Μαρτίνα, Σνάντερλεν, Γκουέγ (76’ Κάλβερτ-Λιούιν), Ντέιβις (66’ Σάντρο), Σίγκουρντσον, Ρούνεϊ (82’ Μιραλάς)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα