Γκέλα αλά Λίβερπουλ! (vid)

Γκέλα αλά Λίβερπουλ! (vid)

Gazzetta team
Γκέλα αλά Λίβερπουλ! (vid)

bet365

Οι Κόκκινοι παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 εντός έδρας στη Μπέρνλι και γι' ακόμα μια σεζόν έδειξαν πως έχουν σοβαρό πρόβλημα με τις μικρές ομάδες. Σούπερ η Μπέρνλι μακριά από το γήπεδό της.

Μπορεί η Λίβερπουλ να έφτασε τους 1000 βαθμούς εντός στην Premier League, αλλά το αποψινό αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Οι Κόκκινοι παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στη Μπέρνλι κι επιβεβαίωσαν πως έχουν σοβαρό πρόβλημα με μικρές ομάδες. Αλλωστε, την περσινή σεζόν οι γκέλες με υποδεέστερους αντιπάλους ήταν και το μεγάλο εμπόδιο στο δρόμο για τον τίτλο. Ο Κουτίνιο επέστρεψε στο βασικό σχήμα, είχε όρεξη, ήταν κινητικός, αλλά δε του βγήκε τίποτα. Στον αντίποδα, η Μπέρνλι έκανε ακόμα ένα μεγάλο εκτός έδρας παιχνίδι, αφού έχει νίκη με Τσέλσι και ισοπαλία με Τότεναμ!

Μπουντεσλίγκα, Λειψία – Γκλάντμπαχ, ώρα 19:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Λίβερπουλ είχε 30 σουτ περισσότερα από την αντίπαλό της, κι όμως δεν κατάφερε να μετατρέψει την κυριαρχία της σε ουσία!

Οι Κόκκινοι μπήκαν δυνατά στο ματς, πίεσαν τη Μπέρνλι, με την κατοχή στο πρώτο 20λεπτο να αγγίζει το 80%. Μάλιστα, στο 21' οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή τους φάση, αλλά από τη σέντρα του Στάριτζ, ο Σαλάχ με κεφαλιά δε μπόρεσε να σκοράρει. Ωστόσο, η Μπέρνλι ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει (26'). Η άμυνα της Λίβερπουλ ήταν... εκτός, ο Αρφιλντ βρέθηκε αμαρκάριστος σε θέση βολής και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0!!!

Βέβαια, η απάντηση των Κόκκινων ήταν άμεση και τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Αιγύπτιος υποδέχθηκε εξαιρετικά τη μπάλα από τον Τσαν, στόπαρε υπέροχα και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 5ο φετινό του τέρμα. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά, αλλά σε δυο περιπτώσεις ο Στάριτζ δε μπόρεσε από κοντά να σκοράρει. Μάλιστα, πριν κλείσει το ημίχρονο, ο Σαλάχ είδε την κεφαλιά του να καταλήγει άουτ.

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τη Λίβερπουλ να μπαίνει δυνατά και να απειλεί. Στο 51' η σουτάρα του Κουτίνιο κατέληξε άουτ, ενώ στο 59' ο Πόουπ νίκησε τον Στάριτζ! Τη σκυτάλη από τον γκολκίπερ της Μπέρνλι πήρε ο αμυντικός, Ταρκόφσκι, ο οποίος δυο φορές έκοψε σωτήρια Μίλνερ και Κουτίνιο! Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 80ο λεπτό με διπλή ευκαιρία! Από εκτέλεση κόρνερ, ο Μι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μάτιπ έδιωξε στη γραμμή. Νέο κόρνερ, πάλι κεφαλιά από τον Μι, αυτή τη φορά όμως έσωσε ο Μινιολέ.

Τσάμπερλεν και Σολάνκε έδωσαν ώθηση στους γηπεδούχους και η Λίβερπουλ έγινε πιο επιθετική. Στο 84' από την πάσα του Μίλνερ ο Αρνολντ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πόουπ, ενώ στο 86' ο Σολάνκε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Κλάβαν, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Τσαν, Κουτίνιο (79' Σολάνκε), Σαλάχ, Φιρμίνο (79' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Στάριτζ

Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Γουόρντ, Γκούντμουντστον (60' Μπαρνς), Κορκ, Ντεφούρ (87' Γουέστγουντ), Μπράντι, Άρφιλντ, Γουντ (87' Βόουκς).



Ενα δοκάρι όλο κι όλο...
Γουέστ Μπρομ και Γουέστ Χαμ δεν έκαναν ουσιαστικά τίποτα για να αξίζουν τη νίκη και μάλλον φυσιολογικά δεν την πήρε καμία από τις δύο, με το 0-0 να μένει ως το τέλος. Η καλύτερη φάση του παιχνιδιού ήταν το δοκάρι που είχαν τα Σφυριά με τον Ομπιάνγκ στο 28', με τον ματς από εκεί και πέρα να μην έχει ρυθμό και ευκαιρίες. Κι αφού δεν είχε ρυθμό και ευκαιρίες, θα ήταν έκπληξη αν είχε γκολ...


Μοιρασιά για Χάντερσφιλντ - Λέστερ
Συνεχίζει το καλό ξεκίνημά της η Χάντερσφιλντ σε αυτή την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα θα μπορούσε να νικήσει εντός τη Λέστερ, εάν δεν έκανε ανόητο πέναλτι ο Λόου (50'), με το οποίο Βάρντι ισοφάρισε 1-1. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα η Χάντερσφιλντ που ήταν καλύτερη, είχε προηγηθεί με τον Ντεπουάτρ.

Τρία στα τρία η Νιούκαστλ
Η Νιουκάστλ αλλάζει πρόσωπο και πείθει πως είναι ικανή να κάνει τη διαφορά! Οι Καρακάξες επικράτησαν 2-1 της Στόουκ, πέτυχαν την τρίτη διαδοχική τους νίκη και βρέθηκαν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Μόλις στο 19' η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ πήρε προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Ατσού! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση, ωστόσο ο Χοσελού έχασε μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το ματς. Η Στόουκ ήταν προβληματική στο δημιουργικό κομμάτι και δεν μπόρεσε να απειλήσει στο α' μέρος. Η Νιούκαστλ ήταν καλύτερη και στην επανάληψη, με τον Χοσελού όμως να είναι μοιραίος και να μη μπορεί σε δυο περιπτώσεις να σκοράρει. Η Στόουκ εκμεταλλεύθηκε την αστοχία της αντιπάλου και στην πρώτη καλή της φάση κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Σακίρι. Οι Καρακάξες αντέδρασαν και στο 67' ο Λασέλς με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα