Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 5-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 5-0

bet365

Η καρατιά του Μανέ έστειλε την Λίβερπουλ στην κόλαση και επέτρεψε στην Μάντσεστερ Σίτι να τη διαλύσει και να πάει στον... παράδεισο του 5-0 με γκολ των Ζεσούς (2), Σανέ (2), Αγουέρο.

Οι Πολίτες μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στην επανέναρξη της Premier League καθώς διέλυσαν την Λίβερπουλ εντός έδρας -βάζοντάς της 4+ γκολ για πρώτη φορά ύστερα από 80 χρόνια- και πήγαν στους 10 βαθμούς ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έβαλε δύο γκολ, ο Σανέ άλλα δύο και ο Αγουέρο έγινε ο κορυφαίος μη Ευρωπαίος σκόρερ της PL για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος είδε τον keeper, Εντερσον Μοράες, να αποχωρεί με φορείο ύστερα από χτύπημα του Μανέ. Αυτή η φάση έφερε την αποβολή του Σενεγαλέζου εξτρέμ της Λίβερπουλ, έκρινε ουσιαστικά το ματς από το πρώτο μέρος, με τους Reds να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μέσι σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί το τελικό σκορ με βάσει το πρώτο κομμάτι του αγώνα. Η Λίβερπουλ μπήκε με θράσσος και πρωτοβουλία και δημιούργησε προβλήματα, ειδικά από δεξιά στην άμυνα της Σίτι, η οποία όμως άνοιξε το σκορ στο 24'. Μια στιγμή μαγείας από το πόδι του Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν αρκετή για να βγάλει τετ-α-τετ τον Αγουέρο, ο οποίος πέρασε τον Μινιολέ και τιμώρησε την άμυνα των Reds (1-0).

Στο 31' η Λίβερπουλ θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει άμεσα αλλά μετά την εξαιρετική πάσα του Μανέ ο Σαλάχ μόνος του, νικήθηκε με τα πόδια από τον Εντερσον, ενώ οι Citizens είχαν καλές στιγμές κολλητά με Ζεσούς (34') και Στόουνς (35'). Η φάση που έκρινε το ματς έγινε στο 37' όταν ο Μανέ έφυγε στην κόντρα, προσπάθησε να τσιμπήσει την μπάλα από τον Εντερσον, όμως... τσίμπησε το πρόσωπό του με τις τάπες και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ντε Μπρόινε έκανε με σέντρα από αριστερά τη δεύτερη ασίστ του καθώς βρήκε τον Ζεσούς που με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Ο Κλοπ επέλεξε να δώσει χρόνο από το ημίχρονο στον Τσάμπερλεϊν και να βγάλει τον Σαλάχ και η Σίτι ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με γκολ. Στο 54' πάλι ο Ντε Μπρόινε ξεκίνησε το σκηνικό με τρελή κάθετη στον Αγουέρο, ο οποίος έδωσε σε κενό τέρμα στον Ζεσούς για το 3-0. Στο επόμενο κομμάτι του ματς, οι δύο ομάδες έδειχναν απλά να περιμένουν το τελικό σφύριγμα, όμως ο Σανέ, που μπήκε στο 57', είχε όρεξη. Ο Γερμανός εξτρέμ έκανε το 4-0 στο 77' μετά την ασίστ του Μεντί και στο 91' με εξαιρετικό τεχνικό σουτ εκτός περιοχής κοντά στο παραθυράκι διαμόρφωσε το εντυπωσιακό 5-0 για την Σίτι.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον (45+1' Μπράβο), Οταμέντι (71' Μανγκαλά), Στόουνς, Ντανίλο, Μεντί, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Ζεσούς (57' Σανέ), Αγουέρο.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάβαν, Μάτιπ, Μορένο, Αρνολντ, Χέντερσον, Τσαν, Βαϊνάλντουμ (59' Μίλνερ), Σαλάχ (46' Τσάμπερλεϊν), Μανέ, Φιρμίνο (68' Σολάνκε).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα