Λίβερπουλ - Αρσεναλ 4-0

Λίβερπουλ - Αρσεναλ 4-0

bet365

Με κάθε παίκτη από την τριπλέτα-φωτιά να σκοράρει, η Λίβερπουλ διέλυσε με 4-0 την Αρσεναλ στο Anfield και τη βύθισε σε μιζέρια από πολύ νωρίς.

Με σούπερ επιθετικό ποδόσφαιρο η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ συνέχισε τα εξαιρετικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών στα μεγάλα ματς της Premier League και σε αυτό με την Αρσεναλ... σταμάτησε στα τέσσερα γκολ. Οι Reds με τρομερή ενέργεια, πίεση, ταχύτητα και δημιουργικότητα ήταν κλάσεις πάνω από το κακό σύνολο του Βενγκέρ που αποτέλεσε έρμαιο στις ορέξεις της Λίβερπουλ. Σαλάχ-Μανέ-Φιρμίνο σκόραραν όλοι, όπως και ο Ντάνιελ Στάριτζ που πέρασε αλλαγή.

Η Λίβερπουλ έστειλε την πρώτη απειλή με την κεφαλιά του Τσαν στο 6', όμως την πρώτη πραγματική ευκαιρία την έχασε η Αρσεναλ. Ο Αλέξις, που επέστρεψε στην 11άδα των Gunners, κουβάλησε και έδωσε στον Γουέλμπεκ, όμως το πλασέ του Αγγλου πέρασε έξω. Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ δεν άργησε να βρει τον σούπερ επιθετικό ρυθμό της και μετέτρεψε το πρώτο μέρος σε εφιάλτη για τους φιλοξενούμενους, που δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τι συμβαίνει. Στο 10' ο Τσαν με όμορφη συρτή σέντρα από αριστερά έδωσε πάρε-βάλε στον Σαλάχ, όμως το πλασέ του ΑΙγύπτιου, ενώ ήταν ολομόναχος, απέκρουσε ο Τσεχ, ο οποίος όμως στο 17' δεν μπορούσε να κάνει τίποτα όταν ο Τζο Γκόμες έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Φιρμίνο με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του για το 1-0.

Η Λίβερπουλ είχε πάρει φωτιά και οι επιθέσεις έρχονταν κατά κύματα, όπως και οι ευκαιρίες. Στο 19' ύστερα από λάθος της άμυνας της Λίβερπουλ ο Χέντερσον βρέθηκε μόνος με τον Τσεχ αλλά πλάσαρε πολύ άσχημα και στο 25' ο Τσέχος keeper έσωσε τους Λονδρέζους από το πλασέ του Σαλάχ μέσα από την περιοχή. Οι Reds πίεζαν παντού, έπαιρναν πάντα κατοχή και πίεζαν την άμυνα της Αρσεναλ και στο 32' ο Μανέ έστειλε έξω το βολέ μέσα από την περιοχή, λίγο πριν σκοράρει. Στο 40' ο Σενεγαλέζος μέσος πήρε από τον Φιρμίνο στην εξέλιξη εξαιρετική αντεπίθεσης και αφού άφησε πίσω με προσποίηση τον Χόλντινγκ, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Τσεχ για το 2-0 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Ο Μανέ έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης που σκοράρει και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της PL για τους Reds (Φάουλερ 1994-95, Στάριτζ 2013-14).

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς ήταν η ίδια. Η Λίβερπουλ με το πόδι πατημένο στο γκάζι δημιουργολυσε προβλήματα στην τραγική άμυνα της Αρσεναλ, η οποία την ίδια στιγμή δεν μπορούσε να κάτι κάτι επιθετικά. Στο 54' ο Τσεχ νίκησε τον Σαλάχ σε τετ-α-τετ και στην εξέλιξη της φάσης ο Χέντερσον σούταρε άουτ, όμως ο Αιγύπτιος εξτρέμ πήρε το αίμα του πίσω τρία λεπτά αργότερα όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπεγερίν, διένυσε όλο το γήπεδο και πλάσαρε σωστά για το 3-0.

Στο 69' φάνηκαν οι Gunners με το πλασέ του Λακαζέτ που πέρασε έξω και στο 70' η Λίβερπουλ είχε μία ακόμα ευκαιρία αλλά ο Τσεχ έσωσε ξανά στο πλασέ του Μανέ σε τετ-α-τετ μετά την γκάφα του Χόλντιγκ. Τελικά η Αρσεναλ δεν απέφυγε το τέταρτο γκολ, καθώς στο 78' ο Σαλάχ έβγαλε όμορφη σέντρα για τον Στάριτζ που από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Κάριους, Λόβρεν, Μάτιπ, Μορένο, Γκόμες, Τσαν (84' Γκρουιτς), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ (74' Στάριτζ), Φιρμίνο (80' Μίλνερ).

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μονρεάλ, Κοσιελνί, Χόλντινγκ, Μπεγιερίν, Τσάκα, Ράμσεϊ (46' Κοκλέν), Οζίλ, Τσάμπερλεϊν (62' Λακαζέτ), Σάντσες (62' Ζιρού), Γουέλμπεκ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα