Αρσεναλ - Τσέλσι 2-1

Αρσεναλ - Τσέλσι 2-1

bet365

Ο Βενγκέρ γέλασε τελευταίος, χρύσωσε το χάπι, μιας και η Αρσεναλ έκλεισε τη σεζόν... κουπάτη! Οι Κανονιέρηδες επικράτησαν 2-1 της Τσέλσι κι έφτασαν τα 13 κύπελλα στην ιστορία τους!

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Wenger... in! O Aλσατός άφησε στην άκρη τη γκρίνια της σεζόν, τα πανό... αποχώρησης και με εξαιρετικό κοουτσάρισμα έδωσε στην Αρσεναλ το 13ο κύπελλο στην ιστορία της. Οι Κανονιέρηδες επικράτησαν 2-1 της Τσέλσι, έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και ο Αλσατός εξασφάλισε εισιτήριο παραμονής για την επόμενη χρονιά! Μάλιστα, ο Γάλλος έφτασε τις επτά κατακτήσεις κυπέλλων περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο προπονητή στο Νησί.

Ξεκίνημα για την Αρσεναλ βγαλμένο από τα ωραίοτερα όνειρα του Αρσέν Βενγκέρ, αφού χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά και 49 δεύτερα για να ανοίξει ο Αλέξις το σκορ. Βέβαια, για να πανηγυρίσουν οι Λονδρέζοι το γρηγότερό τους γκολ σε τελικό κυπέλλου χρειάστηκαν 30'' συνομιλιών διαιτητή και επόπτη. Ο λόγος; Χέρι στην αρχή της φάσης του Χιλιανού και υποψία πως ο Ράμσεϊ που ήταν σε θέση οφσάιντ ακούμπησε τη μπάλα. Ο Τέιλορ έδειξε σέντρα και ο Σάντσες έκανε ρεκόρ με γκολ σε πέντε διαδοχικά ματς με τους Κανονιέρηδες! Στο 14' το σουτ του Αλέξις κατέληξε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κέιχιλ έσωσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Οζίλ.

Οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς, η Τσέλσι δεν είχε συνοχή, οι επιστροφές ήταν κακές και στο 18' από τύχη γλίτωσε το δεύτερο γκολ. Η κεφαλιά του Γουέλμπεκ βρήκε στο δοκάρι, όπως και η προσπάθεια του Ράμσεϊ με το στήθος. Χρειάστηκε να περάσει μισή ώρα για να μπορέσει η Τσέλσι να φανεί απειλητική, αλλά ο Οσπίνα νίκησε σε τετ α τετ τον Ντιέγκο Κόστα. Η Αρσεναλ που έκανε το καλύτερο α' μέρος της στη χρονιά είδε τον Κέιχιλ να σώζει ξανά στην προσπάθεια του Γουέλμπεκ!

Οι Κανονιέρηδες έχασαν την ευκαιρία να σφραγίσουν τη νίκη, κράτησαν τους Μπλε στο παιχνίδι και οι παίκτες του Κόντε μπήκαν πιο ορεξάτοι στο β΄ μέρος. Ωστόσο, Κόστα, Καντέ και Μόουζες δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Νταβίδ Οσπίνα. Η παρουσία του Σεσκ έκανε την Τσέλσι πιο δημιουργική, αλλά στο 68' η αποβολή του Μόουζες (δεύτερη κίτρινη για... βουτιά στην αντίπαλη περιοχή) έκαναν τα πράγματα πιο δύσκολα! Βέβαια, στο 79' ήρθε το σοκ για την Αρσεναλ. Ο Γουίλιαν έκανε τη σέντρα και ο Ντιέγκο Κόστα με ωραίο στοπάρισμα και ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-1. Πιο άμεση απάντηση δε γινόταν...

Ο Βενγκέρ πέρασε τον Ζιρού στο ματς αμέσως μετά το γκολ και 38'' αργότερα ο Γάλλος έκανε την ασίστ για τον Ράμσεϊ, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1! Οι δυο ομάδες έχασαν ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο ο Μπεγερίν και ο Κόστα δεν μπόρεσαν να σκοράρουν!

Αρσεναλ: Οσπίνα, Χόλντινγκ, Μερτεζάκερ, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Ράμσεϊ, Τσάκα, Τσάμπερλεϊν (82' Κοκλέν), Αλέξις (90' Ελνένι), Οζίλ, Γουέλμπεκ (79' Γουέλμπεκ)

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς (61' Σεσκ), Αλόνσο, Πέδρο (72' Γουίλιαμ), Κόστα (88' Μπατσουαγί), Αζάρ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα