Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 2-0

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 2-0

bet365

Σε ένα ματς στο οποίο ο Ζοσέ Μουρίνιο χρησιμοποίησε teenagers, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας στο Old Trafford. Σούπερ-φινάλε με 7άρα για Τότεναμ.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ο Τζος Χάροπ σκόραρε στο ντεμπούτο του με τους Κόκκινους Διαβόλους, οι οποία έκλεισε τη σεζόν εντός συνόρων με νίκη σε βάρος της Πάλας, λίγες μέρες πριν τον τελικό του Europa League με τον Αγιαξ στην Στοκχόλμη. Ο Χάροπ ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες στους οποίους ο Μουρίνιο έδωσε ντεμπούτο και παρουσίασε τους πιο μικρούς Κόκκινους Διαβόλους στην ιστορία της Premier League με μέσο όρο 22 χρόνια και 284 μέρες. Ο 21χρονος μέρος πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με σουτ μέσα από την περιοχή και λίγο έλειψε να βάλει και δεύτερο. Ο Πολ Πογκμπά διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Κάρικ. Λίγο πριν το φινάλε στο γήπεδο στη θέση του Ρούνεϊ πέρασε ο Ανχελ Γκόμες και έγινε (σε ηλικία 16 ετών και 263 ημερών) ο πρώτος γεννημένος αυτόν τον αιώνα που αγωνίζεται στην Premier League. Η Γιουνάιτεντ, που έμεινε για δεύτερη σερί σεζόν εκτός 4άδας, θα πάρει 28.5 εκατ. λίρες για τη θέση της στο πρωτάθήμα (6η) ενώ η Κρίσταλ Πάλας (14η) 13.3.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζοέλ Κάστρο, Τζόουνς, Μπαγί, Τουανζέμπε, Πογκμπά (46' Κάρικ), Λίνγκαρντ (45+2' Μαρσιάλ), Χάροπ, Μίτσελ, Φοσού-Μενσά, ΜακΤόμινεϊ, Ρούνεϊ (88' Ανχελ Γκόμες).

Κρίσταλ Πάλας (Σαμ Αλαρνταϊς): Χένεσι, Τόμκινς, Κέλι, Γουόρντ, Φαν Ανχολτ (67' Καϊκάι), Πάντσεον, ΜακΑρθουρ (61' Σακό), Μιλιβόγιεβιτς, Ζαχά (79' Κάμπελ), Μπεντέκε, Σλουπ.

Φινάλε με επτάρα και ρεκόρ για Τότεναμ
Επαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και διεκδίκησε τον τίτλο έως και τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη. Η φετινή Τότεναμ είχε ήδη κάνει ρεκόρ βαθμών την ιστορία της στην Premier League και έκλεισε τη σεζόν όσο πιο εντυπωσιακά γινόταν. Στην έδρα της υποβιβασμένης Χαλ, έριξαν επτά γκολ (1-7), με τον Χάρι Κέιν να σημειώνει χατ τρικ (11', 13', 72) και να φτάνει τα 29 τέρματα ως πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ντέλε Αλι (46'), Γουανιάμα (69'), Ντέιβις (84') και Αλντερβάιρελντ (87') έκελισαν την επτάρα, με τον Κλούκας (66') να έχει μειώσει στο ενδιάμεσα.

Ο Κέιν έγινε ο δεύτερος παίκτης της Τότεναμ μετά τον θρυλικό Τζίμι Γκριβς (1964, 1965) που βγαίνει πρώτος σκόρερ σε διαδοχικές σεζόν στην Αγγλία. Η Τότεναμ μόλις η τρίτη ομάδα στην Premier League που βάζει επτά εκτός έδρας (ρεκόρ δικό της) και η πρώτη ομάδα στην ιστορία με υπέρ της διαφορά γκολ στο +60, δίχως να είναι πρωταθλήτρια.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα