Γουέστ Μπρομ – Τσέλσι 0-1

Γουέστ Μπρομ – Τσέλσι 0-1

bet365

Ο Μπατσουαγί αποδείχτηκε «χρυσή» αλλαγή για τον Κόντε και με το γκολ του 82' (0-1 στην Γουέστ Μπρομ) χάρισε στους Λονδρέζους το πρωτάθλημα δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Είχε σκοράρει μία φορά στο πρωτάθλημα. Ισως η χειρότερη φετινή μεταγραφή στην Premier League βρήκε δίχτυα την 2η αγωνιστική. Από τις 20 Αυγούστου ο Μπατσουαγί δεν πανηγύρισε ξανά. Για να το κάνει την πιο σημαντική στιγμή. Ο Αντόνιο Κόντε τον έριξε στο ματς στο 75' και στην πρώτη επαφή του με την μπάλα (82') νίκησε την άμυνα της Γουέστ Μπρομ, χαρίζοντας στην Τσέλσι το 0-1 στο «Χόθορνς και μαζί την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Οι Μπλε το σήκωσαν δίκαια, καθώς βρέθηκαν στην κορυφή περισσότερο από κάθε αντίπαλό τους. Κυριαρχικοί και με το 3-5-2 του Ιταλού κόουτς παρουσίασαν κάτι διαφορετικό και εξέπληξαν το παιχνίδι στην Αγγλία. Σε αυτό το παιχνίδι όμως δεν ήταν καλοί. Ηθελαν τη νίκη για να το κλειδώσουν από τώρα και δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά. Είχαν την μπάλα, κάποιες καλές στιγμές και στην καλύτερή τους είδαν τον Φόστερ να βγάζει εντυπωσιακά το σου του Μόουζες (47').

Ο Τσαντλί σπατάλησε την κορυφαία στιγμή της Μπρομ (72') πλασάροντας άουτ από εξιαρετική θέση και στο 82' ήρθε το γκολ του τίτλου. Ο Αθπιλικουέτα που είχε ανέβει σαν δεξί εξτρέμ, έκανε το γύρισμα και ο Μπατσουαγί νίκησε εξ επαφής τον Φόστερ, χαρίζοντας στην ομάδα του το έκτο πρωτάθλημα της ιστορίας της και πέμπτο σε επίπεδο Premier League (σ.σ.: μόνο η Γιουνάιτεντ με 13 έχει περισσότερα).

Γουέστ Μπρομ (Τόνι Πιούλις): Φόστερ, Ντόουσον, ΜακΟλεϊ (64' Γουίλσον), Εβανς, Νιόμ, Φλέτσερ, Μπραντ, Λίβερμορ, Φιλντ (52' Γιάκομπ), ΜακΚλιν (59' Τσαντλί), Ροντόν

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Μόουζες (86' Ζουμά), Αθπιλικουέτα, Μάρκος Αλόνσο, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Πέδρο (75' Μπατσουαγί), Αζάρ (75' Γουίλιαν), Ντιέγκο Κόστα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα