Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 0-1

Gazzetta team
Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 0-1

bet365

To γκολ του Φιρμίνο ήταν αρκετό για τη Λίβερπουλ να σπάσει την... κατάρα του Hawthorns, να επικρατήσει 1-0 της Γουέστ Μπρομ και να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στο Champions League!

Μπορεί να μην εντυπωσίασε με την εικόνα της, αλλά η Λίβερπουλ χρειάστηκε ένα τέρμα του Φιρμίνο για να φύγει από το Hawthorns νικήτρια και να κάνει μεγάλο βήμα για την έξοδό της στο Champions League. Στο + 9 από την 5η Γιουνάιτεντ, αλλά και με τρία ματς περισσότερα. Εσπασε η κατάρα έξι ετών στη συγκεκριμένα έδρα για τη Λίβερπουλ, τέταρτο ματς χωρίς τέρμα οι φιλοξενούμενοι.

H Γουέστ Μπρομ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησε να φανεί απειλητική για την αντίπαλο. Ωστόσο, το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς καμία από τις δυο ομάδες να κάνει κάποιο σουτ εντός εστίας. Στο 23' η Μπρομ είχε την πρώτη καλή επίσκεψη στην εστία της Λίβερπουλ με τον Τσαντλί, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να βρει στόχο! Το ματς απέκτησε ρυθμό από το 25΄ κι έπειτα, με τη Λίβερπουλ να βγαίνει μπροστά και με τους Φιρμίνο -Κουτίνιο να απειλεί. Ωστόσο, στο 35' είχαμε τη μεγαλύτερη φάση, ο Κανού βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει! Αντίθετα, στις καθυστερήσεις του α' μέρους ήρθε το γκολ της νίκης. Ο Μίλνερ έκανε τη σέντρα, ο Λέιβα ιδανική πάσα και ο Φιρμίνο δεν είχε πρόβλημα να διαμορφώσει το 1-0. Ηταν το 11ο γκολ του στη σεζόν, όταν πέρσι είχε 10!

Η Λίβερπουλ μπήκε ορεξάτη στο δεύτερο μέρος και δυο φορές βρέθηκε μια ανάσα από το να καθαρίσει το ματς, ωστόσο Οριγκί και Μίλνερ δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο! Ο Πιούλις έκανε το σύστημα φουλ επιθετικό, πέρασε τους Μόρισον, Ροντόν και ΜακΚλίν στο ματς, αλλά δεν ήρθε ποτέ το γκολ! Ένα σουτ του Λίβερμορ εξουδετερώθηκε από τον Μινιολέ και η Λίβερπουλ έφτασε τους 66 βαθμούς, έξι περισσότερους από τη συγκομιδή της περσινής χρονιάς! Βέβαια, οι Κόκκινοι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει κι ένα δεύτερο τέρμα, αν ο Μορένο δεν έχανε την ευκαιρία της χρονιάς στις καθυστερήσεις!!!Οσο για τη Μπρομ, δε σκόραρε σε τέταρτο σερί ματς, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2003!

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Μάτιπ, Λόβρεν, Μίλνερ, Λούκας, Βαϊνάλντουμ, Τσαν, Φιρμίνο, Κουτίνιο (90'Μορένο), Οριγκί (82’ Στάριτζ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα