Στόουκ - Λίβερπουλ 1-2

Gazzetta team
Στόουκ - Λίβερπουλ 1-2

bet365

Η Λίβερπουλ έκανε extreme-makeover στην επανάληψη με Κουτίνιο-Φιρμίνο, γύρισε το ματς με την Στόουκ και έκανε αποφασιστικό βήμα για το Champions League (1-2).

Οι Reds δεν άφηναν καμία ελπίδα στο πρώτο μέρος, όταν βρέθηκαν να χάνουν στο Britannia, όμως με την είσοδο των δύο Κουτίνιο-Φιρμίνο όλα άλλαξαν και με την 5η ανατροπή στη φετινή σεζόν ήρθε μια νίκη που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά σε μια θέση στην 4άδα και το CL. Αυτή ήταν μόλις η πρώτη εκτος έδρας νίκη μέσα στο 2017 για την ομάδα του Γίργκεν Κλοπ και μόλις η 3η τα τελευταία 11 χρόνια στην έδρα της Στόουκ. Ο Φελίπε Κουτίνιο με το γκολ της ισοφάρισης έφτασε τα 30 και είναι πλέον ο πρώτος Βραζιλιάνος σκόρερ στην ιστορία της Premier League.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλά πράγματα να δώσει. Στο 17’ ο Μπεραΐνο δεν εκτέλεσε και στο 27’ η Στόουκ έχασε τον Αλεν με τραυματισμό. Στο 32’ έχασαν οι γηπεδούχοι και την πρώτη τους ευκαιρία όταν μετά τη γκάφα του Λόβρεν ο Αρναούτοβιτς σούταρε με τη μία στα πλαϊνά διχτυα και στο φινάλε του πρώτου μέρους είχαμε όλη τη δράση σε μερικά δευτερόλεπτα. Στο 43’ η της Λίβερπουλ ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Γούντμπερν από τον Πίτερς και στην εξέλιξη της φάσης δέχθηκαν γκολ. Ο Σακίρι πέρασε πολύ εύκολα τον Κλάβαν από δεξιά και έκανε τη σέντρα για τον Γουόλτερς στο πρώτο δοκάρι και ο επιθετικός της Στόουκ σκόραρε με κεφαλιά για 7η φορά στην καριέρα του σε βάρος των Reds (1-0).

Στο δεύτερο μέρος ο Κλοπ έβαλε τους δύο Βραζιλιάνους, όμως εκείνος που έλαμψε πρώτος ήταν ο Μινιολέ. O keeper της Λίβερπουλ είπε «όχι» στον Ανταμ ύστερα από από λάθος του Βαϊνάλντουμ και ακολούθησε πίεση από πλευράς φιλοξενούμενων και φάσεις με τους Οριζί (55’), Φιρμίνο (56’), Κουτίνιο (57’) ενώ ο Λόβρεν είχε δοκάρι με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ (60’).

Η Λίβερπουλ γύρισε το ματς μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Στο 70’ ύστερα από απομάκρυνση της άμυνας της Στόουκ ο Κουτίνιο με σουτ στη γωνία έκανε το 1-1 και στο 72’ μετά την τρομερή μπαλιά του Βαϊνάλντουμ ο Φιρμίνο έφυγε στο ξέφωτο και με τρομερό βολέ τίναξε τα δίχτυα του Γκραντ για το 1-2. Για να μείνει το σκορ υπέρ της Λίβερπουλ χρειάστηκε στο 74’ ο Μινιολέ να κάνει νέα τρομερή επέμβαση καθώς έβγαλε εντυπωσιακά το πλασέ από πολύ κοντά του Μπεραΐνο μετά την πάσα του Αρναούτοβιτς.

Στόουκ (Μαρκ Χιούζ): Γκραντ, Πίτερς, Τζόνσον, Σόκρος, Κάμερον, Μάρτινς Ιντι, Αλεν (27’ Ανταμ) (81’ Ραμαντάν), Σακίρι, Γουόλτερς (68’ Γουίλαν), Αρναούτοβιτς, Μπεραΐνο.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Λόβρεν, Μάτιπ, Κλάβαν, Αρνολντ (46’ Κουτίνιο), Κλάιν, Τσαν, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Γούντμπερν (46’ Φιρμίνο), Οριζί (68’ Στάριτζ).

Σαουθάμπτον για top-10
Ενα γκολ του Κλάσι ήταν αρκετό στην Σαουθάμπτον για να περάσει με νίκη από την έδρα της Γουέστ Μπρομ (0-1) και να βάλει δυνατές βάσεις για να τερματίσει στην πρώτη 10άδα της Premier League. Ο Ολλανδός πήρε την μπάλα από τον Ντούσαν Τάντιτς στο 25’ και έστειλε την μπάλα με το εξωτερικό για να χαρίσει τους τρεις βαθμους στην ομάδα του Κλοντ Πιέλ. Η WBA έψαξε την ισοφάριση, όμως απέτυχε να σκοράρει για 5ο στα 6 τελευταία ματς.

Τέλος στο αρνητικό σερί η Γουέστ Χαμ
Η Γουέστ Χαμ έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των 5 αγώνων χωρίς νίκη παίρνοντας σημαντική εντός έδρας νίκη με 1-0 κόντρα στην Χαλ. Οι Hammers πήραν δίκαια το προβάδισμα στο 44’ όταν ο Κουγιατέ πήρε από τον Σνόντγκρας και εκτέλεσε χαμηλά και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος υπέρ της ομάδας του Σλάβεν Μπίλιτς, αφού στην καλύτερη φάση των Ουαλών ο Νάρσινγκ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

15 ματς χωρίς νίκη η Μπόρο
Ηταν καλύτερη, έχασε κάποιες σοβαρές φάσεις για γκολ, το οποίο τελικά δεν βρήκε και έτσι έμεινε στο 0-0 με την Μπέρνλι εντός. Η Μίντλεσμπρο δεν έχει βρει νίκη για 15 αγωνιστικές και μοιραία έχει πέσει στο -6 από την παραμονή, ενώ η Μπέρνλι βρίσκεται πιο ασφαλής στο +8 από τους μπελάδες.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα