Γουέστ Μπρομ – Άρσεναλ 3-1

Κώστας Ζάλιαρης
Γουέστ Μπρομ – Άρσεναλ 3-1

bet365

Τεράστια ψευδαίσθηση αποδείχθηκε η ιδέα πως η Άρσεναλ... ξύπνησε μετά το 5-1 επί της Λίνκολν στο Κύπελλο, αφού στην Πρέμιερ Λιγκ, έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από την έδρα της Γουέστ Μπρομ (3-1), με την τρίτη ήττα στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος!

Με τα... αεροπλανάκια να δίνουν τη μάχη τους στον αέρα με τα μηνύματα υπέρ και κατά του Αρσέν Βενγκέρ, το παιχνίδι στο «Χόθορνς» ήταν τέτοιο που διατηρούσε σε... αρκετά καλό επίπεδο του σφυγμούς των οπαδών. Η Γουέστ Μπρομ κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 12ο λεπτό με την κεφαλιά του Ντόουσον έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, φτάνοντας στα 13 τέρματα έπειτα από εκτελέσεις από τη γωνία για φέτος! Δυστυχώς για την ομάδα του Πιούλις, όσο κι αν αμύνθηκε μαζικά, στο 15' ήρθε η ισοφάριση με τεράστιο λάθος στα μαρκαρίσματα και με τον Αλέξις να βρίσκεται ολομόναχος στην περιοχή από μπαλιά του Τζάκα, για να κατεβάσει και να πλασάρει δυνατά με το δεξί για το 1-1. Οι «baggies» έμοιαζαν αρκετά επικίνδυνοι κάθε φορά που αποφάσιζαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Φλέτσερ στο 34' να βλέπει τον Τσεχ να του λέει «όχι» με εκπληκτική επέμβαση σε σουτ στην κίνηση! Λίγο νωρίτερα, βέβαια, είχε αρνηθεί το γκολ και ο Φόστερ σε γυριστό σουτ του Ράμσεϊ...

Ο Τσεχ είχε αποχωρήσει με αναγκαστική αλλαγή ελέω προβλήματος τραυματισμού που αποκόμισε, ευτυχώς για την Άρσεναλ, όμως, δεν έγινε το ίδιο και με τον Αλέξις που άντεξε παρά το χτύπημα από τον ΜακΚλιν και μπήκε να παίξει και στο δεύτερο μέρος. Παρ' όλα αυτά και παρά την κυριαρχία των Λονδρέζων με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Γουέστ Μπρομ είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Ροντόν, με κεφαλιά που έφυγε άουτ, για να πάρει νέο προβάδισμα στο 55'! Από μπαλιά του Σαντλί προς τον ΜακΚλίν, ο Οσπίνα πρόλαβε, βγήκε, όμως η μπάλα πάει πάνω στον Ρόμπσον Κανού (που μόλις είχε περάσει με αλλαγή), ο οποίος σκόραρε! Στην πορεία της μπάλας βρισκόταν ο ΜακΚλιν, όμως υπάρχει παίκτης γύρω του για να επηρεάσει, δεν ακουμπάει τη μπάλα και το γκολ μετράει, καθώς και στην μπαλιά του Σαντλί, φαίνεται να έχει υπέρ του την αμφιβολία... Η αντίδραση της Άρσεναλ ήταν ένα δοκάρι σε κεφαλιά του Γουέλμπεκ στο 65ο λεπτό, για να έρθει η τεράστια ανακούφιση των Λονδρέζων όταν απέφυγαν το τρίτο γκολ, με τον Μουστάφι να διώχνει πάνω στη γραμμή ένα σουτ του ΜακΚλιν από αντεπίθεση στην αρχή της οποίας ο Οσπίνα είχε νικήσει τον Ρόμπσον – Κανού. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και η τρίτη μεγάλη απογοήτευση για το σύνολο του Βενγκέρ, με τον Ντόουσον να παίρνει νέα κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ και να σκοράρει, εκθέτοντας τρομερά τα μαρκαρίσματα των «κανονιέρηδων» για το τελικό 3-1...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Έβανς, Νιόμ, Σαντλί (90' Φιλντ), Φλέτσερ, Λίβερμορ, Μπραντ (72' Γιάκομπ), ΜακΚλιν, Ροντόν (54' Ρόμπσον – Κανού)

Άρσεναλ: Τσεχ (38' Οσπίνα, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Τζάκα, Τσάμπερλεϊν, Γουόλκοτ (65' Ζιρού), Γουέλμπεκ, Αλέξις (78' Ιγουόμπι)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα