Ο Κάρολος ο Ζέκας!

Ο Κάρολος ο Ζέκας!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Κάρολος ο Ζέκας!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γυρίζει τον χρόνο πίσω στο καλοκαίρι του 2011 και γράφει για έναν παντελώς άγνωστο Πορτογάλο που κατάφερε να γίνει αρχηγός στον Παναθηναϊκό και ετοιμάζεται να φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος!

Κιτζμπούχελ, καλοκαίρι του 2011, για την ακρίβεια 16 Ιουλίου. Προετοιμασία 1η. Μετά την απογευματινή προπόνηση, επιστροφή στο ξενοδοχείο, καταγραφή των όσων δούλεψε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και ετοιμασίες για βραδυνή εξόρμηση στην πιο όμορφη, παραμυθένια πόλη της Αυστρίας, με το πιο αποδοτικό για τους Έλληνες εραστές του τζόγου, καζίνο της Ευρώπης!

Περιμένοντας στο λόμπι, «σκάει» το μήνυμα στο κινητό με την πληροφορία που εκείνη την ημέρα ήταν το ζητούμενο. Εξάλλου ήταν γνωστό πως το «τριφύλλι» έψαχνε για έναν παίκτη στην μεσαία γραμμή και τα κονέ από την Ιβηρική έκαναν άριστα την δουλειά τους. «Κάρλος Ζέκα, αγωνίζεται στην Σετούμπαλ που βρίσκεται στα όρια της πτώχευσης και ψάχνει εναγωνίως για ρευστό. Παίζει κεντρικός μέσος αλλά και στα άκρα της μεσαίας γραμμής» ανέφερε το sms και σε λιγότερο από μία ώρα το θέμα ήταν στον... αέρα του gazzetta.gr!

Ένας 22χρονος Πορτογάλος, μίας άσημης ομάδας της Λίγκας, με μόλις μία χρονιά στην πρώτη κατηγορία! Από την Κάζα Πία της Γ' Εθνικής όπου αμειβόταν χωρίς υπερβολή για ένα σάντουιτς και μια πορτοκαλάδα, στην Σετούμπαλ και το καλοκαίρι του 2011 στον Παναθηναϊκό! «Κάρλος θέλουμε... κάποιον Ζέκα από την Σετούμπαλ. Τον ξέρεις»; ήταν το επόμενο τηλεφώνημα στον καλό μου φίλο που πλέον βρίσκεται στην Φιορεντίνα. «Τον ξέρω αλλά ήταν παίκτης Γ' Εθνικής, δεν έχει κάνει κάτι ιδιαίτερο στην Σετούμπαλ, ίσως ο Φερέιρα να ξέρει κάτι παραπάνω».

Έτσι ήταν. Ο «παππούς» ήξερε κάτι παραπάνω. Δέκα μέρες αργότερα και ενώ ο Παναθηναϊκός έριξε αρκετά τις απαιτήσεις των Πορτογάλων, γνωρίζοντας πως «καίγονται» για λεφτά, ο πιτσιρικάς έρχεται Αθήνα. Στο αεροδρόμιο τον περιμένουν συνάδελφοι για να του πάρουν μία πρώτη δήλωση. Μόνο που δεν τρέμει. Έχοντας πάθει σοκ, μιας και δεν περίμενε τέτοια υποδοχή, προσπαθεί να μην... λιποθυμήσει, έχοντας ζωγραφισμένο το χαμόγελο στα χείλη, ζώντας ένα ποδοσφαιρικό όνειρο!

«Είναι μεγάλη χαρά για εμένα που είμαι εδώ. Από εκεί που δε με ήξερε κανένας, έχω βγάλει τόσες φωτογραφίες όσες σε όλη μου τη ζωή. Είναι πρωτόγνωρη αυτή η κατάσταση για εμένα»! Τα είπε όλα...

Σχεδόν έξι χρόνια μετά, ο ξερακιανός Ζέκα από την Πορτογαλία, είναι ο επί χρόνια αρχηγός του Παναθηναϊκού, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες του ρόστερ, βασικός και αναντικατάστατος, είναι ο πιο «παλιός» στα αποδυτήρια μαζί με τον Κοτσόλη και εδώ και λίγες ημέρες είναι και με την... βούλα κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου! Ποιος θα το περίμενε!

Για όσους είχαν και έχουν την ευκαιρία να τον συναναστραφούν γνωρίζουν πως το παιδί αυτό αγάπησε την χώρα με το... καλημέρα, έμαθε πολύ γρήγορα την γλώσσα μέσα από την μουσική της και «έδεσε» από την πρώτη κιόλας χρονιά. Εδώ μεγάλωσε το πρώτο του παιδί, εδώ γεννήθηκε το δεύτερό του παιδί, εδώ πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, εδώ έβγαλε τα πρώτα σημαντικά χρήματα της ζωής του και εδώ θέλει να μείνει για πάντα!

Από την στιγμή, μάλιστα, που αναγνώρισε ότι η πόρτα της Εθνικής Πορτογαλίας είναι σχεδόν απίθανο να ανοίξει(''έχει τόσους παικταράδες στο κέντρο'' θα τον ακούσεις να σου λέει) η κλήση του στην Εθνική Ελλάδος ήταν μία ιδέα που αγάπησε και προσπάθησε πολύ για αυτή ξεπερνώντας κάθε γραφειοκρατικό σκόπελο.

Καθαρά ποδοσφαιρικά είναι δεδομένο πως θα δώσει λύσεις στην μεσαία γραμμή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος(μέχρι πρότινος βλέπαμε παίκτες χωρίς χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους όπως ο Μανιάτης και ο Τζιόλης), η ψυχοσύνθεσή του επί της ουσίας είναι «ελληνική» και βρίσκεται στην πιο ώριμη περίοδο της αθλητικής του ζωής.

Ο Κάρολος ο Ζέκας...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.