Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 1-2

Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 1-2

bet365

Η Τσέλσι έπαιξε έξυπνα, καθάρισε και την Γουέστ Χαμ εκτός (1-2), έμεινε με μία ήττα σε 21 αγωνιστικές και επέστρεψε στο +10 από την 2η θέση.

Τις δύο προηγούμενες φορές που επισκέφτηκε την Γουέστ Χαμ, ηττήθηκε. Φαινόταν δσύκολο λοιπόν, αλλά αυτή η Τσέλσι φρόντισε να το κάνει αρκετά πιο εύκολο απ' ότι δείχνει το τελικό 1-2. Οι Μπλε διαχειρίστηκαν ιδανικά το ματς, έπαιξαν έξυπνα, δεν δέχτηκαν φάσεις και το γκολ το έφαγαν στις καθυστερήσεις. Ετσι επέστρεψαν σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά, αφήνοντας στο -10 την Τότεναμ (στο -11 η Σίτι με ματς λιγότερο).

Μέχρι το 25' οι φιλοξενούμενοι είχαν αφήσει την μπάλα και περίμεναν. Η στιγμή ήρθε με τον Καντέ να ανοίγει την αντεπίθεση. Ο Αζάρ έπαιξε το 1-2 με τον Πέδρο, πέρασε και τον πορτιέρο και πλάσαρε για το 0-1. Ο Ράντολφ (41') έσωσε την κατάσταση, αφού πρώτα ο Ντιέγκο Κόστα δεν έπιασε το πλασέ, το σουτ του Μόουζες σταμάτησε στους αμυντικούς, για να βγάλει τελικά το βολ πλανέ του Πέδρο.

Στο 50' από κόρνερ και πίσω κεφαλιά αμυντικού η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Ντιέγκο Κόστα που σκόραρε χωρίς καν να το επιδιώξει για το 17ο του στο πρωτάθλημα. Η πρώτη φορά που αντέδρασαν πραγματικά οι γηπεδούχοι, ήταν στο 61', με τον Μόουζες να σταματάει στη γραμμή το σουτ του Φεγκουλί και τη φάση διαρκείας να λήγει με την κεφαλιά-άουτ του Φόντε. Ο Ράντολφ έκανε ακόμα μία εξαιρετική επέμβαση στο υπέροχο γύρισμα και πλασέ του Ντιέγκο Κόστα (67') και από εκεί και έπειτα πάγωσε το παιχνίδι.

Ωστόσο, στις καθυστερήσεις ο Λαντσίνι πήρε την ασίστ του Αγιού και πλάσαρε για το γκολ της τιμής. Το φοβερό με τον σκόρερ είναι πως ήταν το όγδοο του σε 12 παιχνίδια με αντιπάλους από το Λονδίνο, ενώ στα υπόλοιπα 38 ματς που έχει παίξει, έχει μόλις τέσσερα. Κάπως έτσι η Τσέλσι πήρε αυτό που ήθελε και εξακολουθεί να είναι μακράν το πρώτο φαβορί στην κούρσα του τίτλου, μοιάζοντας ασταμάτητη, καθώς μετράει μόλις μία ήττα στις τελευταίες 21 αγωνιστικές και αυτή από τις αρχές Γενάρη.

Γουέστ Χαμ (Σλάβεν Μπίλιτς): Ράντολφ, Κουγιατέ, Φόντε, Ριντ (64' Μπάιραμ), Κρέσγουελ, Σνόντγκρας, Νόουμπλ (76' Φερνάντες), Ομπιάνγκ, Φεγκουλί (64' Αγιού), Λαντσίνι, Κάρολ

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μόουζες (76' Ζουμά), Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Φάμπρεγας, Πέδρο (65' Μάτιτς), Αζάρ (75' Γουίλιαν), Ντιέγκο Κόστα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα