Τσέλσι - Σουόνσι 3-1

Gazzetta team
Τσέλσι - Σουόνσι 3-1

bet365

Η Τσέλσι ζορίστηκε από την Σουόνσι όμως νίκησε 3-1 και πήγε ξανά τη διαφορά από τη 2η θέση σε διψήφιο αριθμό. Νίκες για Εβερτον, Γουέστ Μπρομ, Πάλας.

Σε ένα ματς στο οποίο στο ημίχρονο έκανε εμφάνιση ο Legend του κλαμπ, Φρανκ Λάμπαρντ, και ο Φάμπρεγας γιόρτασε τη συμπλήρωση 300 αγώνων στην Premier League με γκολ, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε νίκησε την Σουόνσι και πέρασε στο +11 από την Σίτι. Οι Μπλε, που έχουν πλέον αγώνα περισσότερο, είδαν τους Ουαλούς να ισοφαρίζουν στο τέλος του πρώτου μέρους και να τους βάζουν δύσκολα, όμως χάρη σε 3... Ισπανικά γκολ (Σεσκ, Πέδρο, Ντιέγο) έκαναν τη δουλειά 12 αγωνιστικές πριν κόψουν το νήμα.

Μόλις στο πρώτο λεπτό το σουτ του Πέδρο έφυγε ψηλά και στο 14' αυτό του Σεσκ κόντραρε, όμως ο πρώην άσος της Αρσεναλ άνοιξε το σκορ (γκολ Νο46 στην PL) με διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή ύστερα από συνδυασμό των Αζάρ, Ντιέγο Κόστα και Πέδρο (1-0). Ο Φάμπρεγας λίγο έλειψε να βάλει και δεύτερο γκολ στο 27' αλλά ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε το σκαστό βολέ του και στο 44' ο Πέδρο έδειξε την τεχνική του αλλά το αριστερό του δεν είχε την κατάληξη που ήθελε. Αντίθετα, εκεί που ήθελε έστειλε την κεφαλιά του ο Φερνάντο Γιορέντε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους μετά το φάουλ του Σίγκουρντσον για το 1-1.

Νωρίς στην επανάληψη ο Σεσκ (52') βρέθηκε ξανά κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά το σουτ του πήγε στο δοκάρι. Στη συνέχεια η Τσέλσι προσπάθησε να πιέσει όμως δεν είχε καθαρή φάση και στο 69' οι φιλοξενούμενοι έγιναν έξαλλοι που δεν πήραν πέναλτι για χέρι του Αθπιλικουέτα. Τρία λεπτά μετά, δέχθηκαν γκολ όταν η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του Φαμπιάνσκι στο μακρινό σουτ του Πέδρo (2-1). Στο 84' ύστερα από προσπάθεια του Αζάρ από αριστερά ο Ντιέγο Κόστα με βολέ πέτυχε το γκολ Νο8 σε 4 ματς κόντρα στην Σουόνσι φτάνοντας τα 16 στη φετινή PL και διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Με ανατροπή η Γουέστ Μπρομ
Η Γουέστ Μπρομ βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως έκανε πολύ γρήγορα την ανατροπή, για να φτάσει στη νίκη με 2-1 επί της Μπόρνμουθ. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, που πήραν το προβάδισμα μόλις στο 5’ με πέναλτι του Κινγκ. Η ιςοφάριση δεν άργησε να έρθει, όταν στο 10’ ο Ντόσον έκανε το σουτ και η μπάλα, αφού βρήκε στον Ντάνιελς, κατέληξε στα δίχτυα του Μπόρουτς για το 1-1. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε μόλις στο 22’, όταν έπειτα από λάθος του Μπόρουτς ο ΜακΌλεϊ έκανε το 2-1, με το έκτο του γκολ στην πιο παραγωγική του σεζόν στην Premier League στα 37! Η άμυνα έδωσε τη λύση για την Γουέστ Μπρομ, που έδωσε χώρο στη συνέχεια στην Μπόρνμουθ και είχε τον Φόστερ σε μεγάλη μέρα στο τέρμα. Παρά τις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Πετάει η Εβερτον
Είναι από τις πλέον φορμαρισμένες στο Νησί. Η Εβερτον βρίσκεται στα καλύτερά της και με τη νίκη 2-0 επί της Σάντερλαντ έφτασε τα εννέα διαδοχικά ματς δίχως ήττα (6 νίκες, 3 ισοπαλίες). Τα Ζαχαρωτάα προηγήθηκαν με το δυνατό πλασέ στην κίνηση από τον Γκουέγ (40') και στο 80' κλείδωσαν τη νίκη, όταν ο Λουκάκου έκανε την επέλαση και πλάσαρε για το όγδοο τέρμα του κόντρα στην Σάντερλαντ και το 17ο φετινό του στο πρωτάθλημα, όπου συγκατοικεί στην κορυφή με τον Αλέξις Σάντσες. Ο Ντεφόε είχε αγγίξει την ισοφάριση στο 75', αλλά σημάδεψε το δοκάρι και έτσι οι Μάυρες Γάτες παρέμειναν στην ουρά, ενώ η Εβερτον ονειρεύεται και πάλι την Ευρώπη.

Ανάσα σωτηρίας για Πάλας
Το Κρίσταλ Πάλας-Μίντλεσμπρο ήταν από τα λεγόμενα «εξάποντα». Και αυτό το πήραν οι γηπεδούχοι. Ο Φάν Αανχολτ πλάσαρε στη γωνία από τ ημικύκλιο και χάρισε στους Αετούς το υπερπολύτιμο 1-0. Με αυτή τη νίκη η Πάλας βρέθηκε έξω από την επικίνδυνη ζώνη, ρίχνοντας μέσα σε αυτήν την Λέστερ. Η Μπόρο πάλι βρίσκεται μόλις στο +1 από εκεί, μένοντας χωρίς τρίποντο για εννέα αγωνιστικές.

Ε-Χ-ασε την ευκαιρία η Χαλ
Η Χαλ δεν κατάφερε να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού καθώς παρότι προηγήθηκε προς το τέλος του αγώνα, ισοφαρίστηκε σε 1-1 από την Μπέρνλι. Υστερα από ένα ήσυχο πρώτο μέρος ο Χάντλστοουν στο 72' έκανε το 1-0 για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα με πέναλτι έπειτα από χέρι αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μάικλ Κιν μπόρεσε να κοντρολάρει και να εκτελέσει ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ασλεϊ Μπαρνς στις καθυστερήσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα