Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Γιώργος Καραμάνος
Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

bet365

Οι Πολίτες πέρασαν με 0-2 από την Μπόρνμουθ και εκμεταλλευόμενοι τις γκέλες των Τσέλσι, Τότεναμ, πέρασαν 2οι και στο -8 να διεκδικούν ξανά την κορυφή.

Ηταν η ευκαιρία της, καθώς η Τότεναμ είχε ηττηθεί και η Τσέλσι ήρθε ισόπαλη. Η Σίτι λοιπόν που έπρεπε να νικήσει την Μπόρνμουθ, δεν δυσκολεύτηκε. Ηταν το απόλυτο αφεντικό στο «Vitality» και πέρασε από εκεί με το 0-2, έχοντας και δύο δοκάρια. Ετσι εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, πέρασε στην 2η θέση και από το -8 από την κορυφή, αναπτέρωσε τις όποιες ελπίδες της για τον τίτλο.

Το παιχνίδι αργούσε να βρει ρυθμό, αλλά ξαφνικά συνέβησαν όλα τα σπουδαία σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, με τους φιλοξενούμενους να δημιουργούν, ειδικά με τον Ζανέ από αριστερά και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να απαντήσουν στην κόντρα. Στο 27’ ο Στέρλινγκ σούταρε από κοντά, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τουρέ απείλησε με ωραίο φαλτσαριστό, ξυστά από το δεξί σίδερο.

Στην επόμενη στιγμή όμως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο Ζανέ έκανε την παράλληλη από αριστερά και από πόδι αμυντικού το τόπι στρώθηκε σε φάση πάρε βάλε για τον Στέρλινγκ, που δεν δυσκολεύτηκε στο πίσω δοκάρι. Στο 31’ ο Μπόρουτς έβαλε φρένο στη διάθεση σκοραρίσματος του Σίλβα και κάπου εκεί ηρέμησε κάπως το τέμπο.

Στην επανάληψη η Μπόρνμουθ μπήκε δυνατά, μα δεν αξιοποίησε το καλό σημείο της. Αντιθέτως, ήταν η Σίτι που σταδιακά επανέφερε την ισορροπία και που διπλασίασε το προβάδισμά της. Στο 69’ ο Στέρλινγκ μπήκε από αριστερά, άδειασε δύο αντιπάλους, έκανε την πάσα, ο Αγουέρο την προβολή, αλλά τελικά χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Μινγκς. Ακολούθησε το οριζόντιο δοκάρι του Ζανέ (84’) και η βολίδα του Κολάροφ (86’) που έβγαλε δύσκολα ο Μπόρουτς.

Η Μπόρνμουθ δεν είχε απαντήσεις και δικαίως ηττήθηκε, μένοντας χωρίς νίκη στο 2017, κάτι που είχε να της συμβεί για έξι ματς δηλαδή στο ξεκίνημα χρονιάς, από το 1960. Οι νικητές πάντως με την τέταρτη διαδοχική επιτυχία τους στο πρωτάθλημα, διεύρυναν το αήττητό τους με την Μπόρνμουθ σστα 10 παιχνίδια (οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες), ενώ σε επίπεδο Premier League τα μεταξύ τους είναι πλέον 4-0 (15-1).

Μπόρνμουθ (Εντι Χάου):
Μπόρουτς, Σμιθ, Ντάνιελς, Κουκ, Φράνσις (22’ Μινγκς), Αρτερ, Σέρμαν, Φρέιζερ (76' Ριντ), Γουίλσιρ (45’ Αφόμπε), Αϊμπ, Κινγκ

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Καμπαγιέρο, Φερναντίνιο, Στόουνς, Κολάροφ, Σανιά, Σανέ, Γιάγια Τουρέ (71' Οταμέντι), Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ (90' Νολίτο), Γκάμπριελ Ζέσους (13’ Αγουέρο).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα