Αρσεναλ - Χαλ 2-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Αρσεναλ - Χαλ 2-0

bet365

Με γκολ του Σάντσες με χέρι και πέναλτι, η Αρσεναλ νίκησε 2-0 την Χαλ στο Emirates, στο οποίο υπήρχαν κενά καθίσματα και έλλειψη ενθουσιασμού.

Υστερα από τις δύο διαδοχικές ήττες από Γουότφορντ και Τσέλσι η νίκη ήταν απόλυτη ανάγκη για την Αρσεναλ και η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ την πήρε κόντρα σε μία μεταμορφωμένη Χαλ, η οποία πάλεψε για τον βαθμό αλλά τελικά ολοκλήρωσε ένα δύσκολο πρόγραμμα με ήττα 2-0. Οι Gunners, το γήπεδο των οποίων είχε εμφανώς κενά καθίσματα, επέστρεψαν στις επιχτυχίες χάρη σε δύο ακόμα γκολ του Αλέξις Σάντσες -έφτασε τα 17 στην Premier Leauge- και με αγώνα περισσότερο έπιασαν την Τότεναμ στην 2η θέση και πέρασαν πάνω από την Μάντσεστερ Σίτι.

Το ματς είχε τρομερή ρυθμό από την αρχή και παρότι η Αρσεναλ έπαιξε πιο επιθετικά στο πρώτο κομμάτι, ήταν η Χαλ που θα μπορούσε να έχει ανοίξει δύο φορές το σκορ με τον Νιάς ο οποίος την πρώτη φορά δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα και στη συνέχεια είδε τον Τσεχ να αποκρούει την κεφαλιά του ύστερα από σέντρα από αριστερά. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη και στο 15’ μετά το ‘1-2’ του Μπεγιερίν με τον Τσάμπερλεϊν, ο Ισπανός μπακ τελείωσε βιαστικά τη φάση στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο επόμενο λεπτό, από θέση οφσάιντ, ο Αλέξις Σάντσες σούταρε μόνος άουτ με το αριστερό για να χάσει τον στόχο στο 25’ και ο Οζίλ σε πιο δύσκολη προσπάθεια. Το γκολ που ξεκλείδωσε την άμυνα της ομάδας του Μάρκο Σίλβα, ήρθε στο 34’ όταν μετά τον συνδυασμό των Οζιλ-Ιβόμπι από αριστερά, ο Γκιμπς έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Αλέξις με καρφί α λα… βόλεϊ χωρίς να το θέλει αλλά καθαρά με το χέρι νίκησε από κοντά τον Γιακούποβιτς για το 1-0 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Οπως και στο πρώτο 45λεπτο, έτσι και στο δεύτερο η Χαλ απείλησε πρώτη και στο 51’ ο Μάρκοβιτς έκανε εξαιρετική κούρσα από δεξιά και σέντρα αλλά ο Τσεχ απέκρουσε το σουτ του Νιάς μέσα από την περιοχή και στο 54’ ο Σέρβος εξτρέμ έφευγε μόνος του αλλά ο Γκιμπς τον ανέτρεψε και είδε κίτρινη κάρτα. Στο 60’ φάνηκε επιθετικά για πρώτη φορά η Αρσεναλ όταν το ωραίο τεχνικό σουτ του Ιβόμπι πέρασε έξω ενώ στο 63’ αυτό το Γουόλκοτ στην κόντρα ήταν αδύναμο.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η ομάδα του Σίλβα ρίσκαρε περισσότερο και βγήκε στην επίθεση για να πάρει τον βαθμό, όμως ο Μάρκοβιτς είχε κεφαλιά στα χέρια του Τσεχ (77’) και ο Νιάς κεφαλιά από κόρνερ, έξω (79’). Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιεστικοί στο φινάλε και στο 86’ από νέο κόρνερ θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει αν η κεφαλιά του αμαρκάριστου, Ντιομαντέ, ήταν καλύτερη αλλά τελικά δέχθηκαν και δεύτερο γκολ.

Στο 91’ ο Οζίλ έδωσε στον Αλέξις στην κόντρα, ο Χιλιανός ταλαιπώρησε τον Γιακούποβιτς, που είχε βγει, και έκανε τη σέντρα, ο Λούκας Πέρεθ την κεφαλιά και ο Κλούκας χέρι για να δει απευθείας κόκκινη και να παραχωρήσει πέναλτι με το οποίο Σάντσες διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα