Άρσεναλ - Γουότφορντ 1-2

Gazzetta team
Άρσεναλ - Γουότφορντ 1-2

bet365

Ήττα-σοκ για την Άρσεναλ στο Λονδίνο από την Γουότφορντ (1-2), τη στιγμή που η Τότεναμ είχε κολλήσει στο 0-0 με την Σάντερλαντ. Χρυσές νίκες για Σουόνσι, Πάλας.

Η... κλασική Άρσεναλ έκανε την εμφάνισή της στο Λονδίνο, όπου ηττήθηκε με 2-1 από την Γουότφορντ και δεν εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών των υπόλοιπων της κορυφής. Οι κανονιέρηδες δεν μπόρεσαν ποτέ να συνέλθουν από το κάκιστο ξεκίνημα και παραμένουν στην τρίτη θέση.

Μόλις στο 10’ οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να προηγηθούν, όταν ο Καμπούλ έκανε το σουτ και αφού η μπάλα βρήκε στον Ράμσεϊ και κατέληξε στα δίχτυα του Τσεχ για το 0-1. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα μόλις 3’ αργότερα, όταν ο Ντίνι πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 0-2! Όλα τα είχε ο Βενγκέρ, ο τραυματισμός του Ράμσεϊ του έλειπε, με τον Ουαλό να βγαίνει από το ματς στο 20’.

Ο Αλσατός αποφάσισε να βάλει τον Γουόλκοτ στη θέση του Ζιρού με το ξεκίνημα της επανάληψης, προκειμένου η επίθεση της Άρσεναλ να γίνει πιο κινητική και οι κανονιέρηδες άρχισαν να πιέζουν. Στο 58’ τα κατάφεραν με τον Ιβόμπι να μειώνει σε 1-2 έπειτα από ωραία προσπάθεια του Σάντσες και την επιστροφή να δείχνει πιθανή. Τελικά, οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, όταν ο Πέρεθ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, όμως αυτή τη φορά το γκολ δεν ήρθε, με το 1-2 να παραμένει.

Η χειρότερη πρωταθλήτρια!
Πόσο πιο χαμηλά; Η Λέστερ υπέστη ακόμα μια ήττα στο πρωτάθλημα, τη 12η, αυτή τη φορά εκτός έδρας με 1-0 από τη Μπέρνλι! Ετσι, οι Αλεπούδες ισοφάρισαν το χειρότερο ρεκόρ πρωταθλήτριας, που είχε η Λίβερπουλ από τη σεζόν 1923-24! Ετσι, η Λέστερ μπήκε σε μπελάδες, αφού βρίσκεται μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι πέρασαν στη 9η θέση της βαθμολογίας! Η Μπέρνλι μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 27' είχε την πρώτη καλή φάση, αλλά το σουτ του Μπάρτον δε βρήκε στόχο. Ο ίδιος παίκτης είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στην επανάληψη, αλλά το σουτ κατέληξε άουτ. Η Μπέρνλι ήταν καλύτερη και στο 54' ο Γκρέι βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά ο Σμάιχελ κράτησε το μηδέν. Οι «clarets» πίεσαν, εκμεταλλεύθηκαν την αδυναμία των φιλοξενούμενων και στο 86' ο Βόουκς (η μπάλα βρήκε και στο χέρι του) διαμόρφωσε το 1-0.

Δύσκολη... ισοπαλία για Τότεναμ
Η Τότεναμ δεν κατάφερε να περάσει από το Stadium of Light καθώς η Σάντερλαντ πήρε το 0-0 και βρέθηκε εκτός της ζώνης του υποβιβασμού. Οι Spurs παρέμειναν 9 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο, Τσέλσι, χάνοντας την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά. Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος και είχε 73% κατοχή, όμως δεν μπόρεσε να φτιάξει πολλές φάσεις και η κεφαλιά του Βίκτορ Γουανιάμα από τη σέντρα του Σον ήταν η καλύτερη. Οι γηπεδούχοι από τυην άλλη απείλησαν ελάχιστα με τον Μπορίνι να σουτάρει στον Φορμ στη μόνη ξεκάθαρη καλή στιγμή.

Στο δρόμο της παραμονής η Σουόνσι!
Η αλλαγή προπονητή έφερε σημάδια ζωής στη Σουόνσι και ο Κλέμεντ φαίνεται πως ξέρει το μυστικό της επιτυχίας! Οι Ουαλοί επικράτησε 2-1 της Σαουθάμπτον εντός έδρας, πέτυχαν τη δεύτερη σερί νίκη και διατηρήθηκαν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι Αγιοι έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και ουσιαστικά αποχαιρέτησαν τις ελπίδες για Ευρώπη μέσα από το πρωτάθλημα. Η Σουόνσι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά Άλφι Μόοσον, ενώ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 57' οι Αγιοι έφεραν το ματς στα ίσα χάρη στο τέρμα του Λονγκ. Ο Λουτσιάνο Ναρσίνγκ έκανε ιδανικό ντεμπούτο, αφού από δική του ασίστ στο 70' ο Σίγκουρντσον διαμόρφωσε το 2-1!

Πρώτη νίκη με Αλαρνταϊς η Κρίσταλ Πάλας
Η Κρίσταλ Πάλας πήρε την πρώτη νίκη με τον Σαμ Αλαρνταϊς στον πάγκο καθώς επικράτησε 0-2 της Μπόρνμουθ με γκολ των Σκοτ Νταν και Κριστιάν Μπεντέκε στο Vitality Stadium. Υστερα από ένα πρώτο μέρος που έληξε χωρίς γκολ, ο Νταν σκόραρε έπειτα από προσπάθεια του Ντιλέινι και ο Μπεντέκε σημείωσε το δεύτερο προς το τέλος της αναμέτρησης μετά τη σέντρα του Τάουσεντ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα