Λίβερπουλ – Τσέλσι 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Λίβερπουλ – Τσέλσι 1-1

bet365

Οι Μπλε έχασαν πέναλτι, αλλά πήραν το 1-1 στο «Ανφιλντ» και ευνοημένοι από τα αποτελέσματα των αντιπάλων τους, στρογγυλοκάθονται στο +9 από τους διώκτες.

Μόνο η Τότεναμ την έχει νικήσει στα 17 τελευταία ματς πρωταθλήματος. Δεν το έκανε ούτε τώρα η Λίβερπουλ. Η Τσέλσι δεν σταματάει και περνώντας με 1-1 από το «Ανφιλντ», εξακολουθεί να επιδεικνύει το ποιος είναι το αφεντικό της φετινής Premier League. Θα μπορούσε να έχει νικήσει κιόλας, αλλά ο Μινιολέ έπιασε το πέναλτι του Ντιέγκο Κόστα. Ωστόσο, το θέμα είναι να δει κανείς το ευρύτερο κάδρο της αγωνιστικής, μιας και έτσι όπως εξελίχτηκε συνολικά, οι αντίπαλοι των Μπλε έχασαν βαθμούς και έτσι τους επιτρέπουν να αράζουν στο +9.

Το πρώτο μέρος δεν είχε έντονο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή (σ.σ.: άγγιξαν κάποια στιγμή το 70%) και οι Λονδρέζοι υπηρέτησαν το πλάνο της αναμονής. Φάσεις όμως δεν υπήρχαν εκτός του σουτ του Βαϊνάλντουμ (12') που έβγαλε ο Κουρτουά. Μέχρι το 24' η Τσέλσι δεν είχε πατήσει την αντίπαλη περιοχή. Ο Νταβίδ Λουίζ έστησε τη μπάλα για φάουλ και πριν προλάβει ο Μινιολέ να στήσει σωστά το τείχος του, πυροβόλησε με εκπληκτική εκτέλεση φαλτσαριστά στο δεξί δοκάρι και μέσα, γιορτάζοντας με τέλειο τρόπο την 100ή συμμετοχή του στην Premier.

Στο 49' ο Φιρμινο έκανε το χειρότερο πλασέ της καριέρας του. Σε τέλεια αντεπίθεση του στρώθηκε ιδανικά η μπάλα, εκείνος ήταν μόνος, αλλά την έστειλε στον Θεό. Δύο λεπτά αργότερα ο Μόουζες σούταρε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού και στο 57' ήρθε η ισοφάριση. Γύρισμα με κεφαλιά από τον Μίλνερ, η μπάλα στο κεφάλι του Αθπιλικουέτα και τελικά σε εκείνο του Βαϊνάλντουμ, που σκόραρε εξ επαφής. Εκεί η Λίβερπουλ έβγαλε γκάζι και φούρια, αλλά η άμυνα της Τσέλσι δεν πανικοβλήθηκε και απορρόφησε την ένταση.

Μάλιστα είχε την ευκαιρία να κάνει και το διπλό. Ο Ντιέγκο Κόστα ανατράπηκε(;) από τον Μάτιπ, μα ο Βέλγος πορτιέρο έπεσε σωστά δεξιά και απέκρουσε το πέναλτι. Στο φινάλε είχαν οι δύο ομάδες από μία κλασική, μα δεν τα κατάφεραν. Ο Πέδρο (90') με ωραίο μονοκόμματο έστειλε την μπάλα ξυστά από το αριστερό δοκάρι και στην αμέσως επόμενη στιγμή ο Φιρμίνο και πάλι δεν μπόρεσε με το κεφάλι από εξαιρετική θέση.

Το τελευταία σφύριγμα βρήκε την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να παίρνει μία ισοπαλία με άρωμα νίκης. Και αυτό επειδή νωρίτερα η Τότεναμ ήρθε ισόπαλη και η Αρσεναλ ηττήθηκε. Ολα τέλεια λοιπόν για τους Μπλε που έμειναν αήττητοι στο «Ανφιλντ» για 5η διαδοχική επίσκεψη, με την Λίβερπουλ να αναζητά τον καλό εαυτό της, έχοντας μόνο μία νίκη σε εννέα αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο 2017.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Μάτιπ, Λόβρεν, Κλάιν (75' Μανέ), Τσαν, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα (90' Οριζί), Κοουτίνιο, Φιρμίνο

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Νταβίδ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουζες, Αθπιλικουέτα, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Μάτιτς, Γουίλιαν (84' Φάμπρεγας), Αζάρ (71' Πέδρο), Ντιέγκο Κόστα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα