Τσέλσι - Χαλ 2-0

Gazzetta team
Τσέλσι - Χαλ 2-0

bet365

Λίγο πριν πάει στο Anfield για να παίξει με την Λίβερπουλ η Τσέλσι νίκησε 2-0 την Χαλ στο Stamford Bridge και άνοιξε στο +8 τη διαφορά από τη 2η θέση.

Η Τσέλσι, χωρίς να κάνει κάτι το εξαιρετικό, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της πολύ σοβαρής και οργανωμένης Χαλ και να ακολουθήσει την Αρσεναλ που ήταν η μοναδική από το top-6 που έκανε νίκη αυτή την αγωνιστική. Στο παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Μέισον, ύστερα από τη σύγκρουση με τον Κέιχιλ, ο Ντιέγο Κόστα επέστρεψε ύστερα από την ιστορία με τη μεταγραφή στην Κίνα και γίορτασε τις 100 συμμετοχές με το γκολ που οι Μπλε άνοιξαν το σκορ. Δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, που έχει πλέον 15 στα 16 τελευταία ματς και μπροστά τις πολύδύσκολη έξοδο στην έδρα της Λίβερπουλ από την οποία είναι στο +10.

Μόλις στο πρώτο λεπτό είχαμε το πρώτο καλό σουτ στο ματς από τον Ντιέγο Κόστα αλλά ο Ισπανός έστειλε την μπάλα μόλις έξω. Στο 9’ ο Χάντλστοουν απάντησε για την Χαλ και η Τσέλσι προσπάθησε να κρατήσει το ματς στο αντίπαλο μισό, όμως έβρισκε δύσκολα χώρους κόντρα σε μια καλά οργανωμένη ομάδα. Στο 12’ έγινε η φάση που προκάλεσε φόβο και νικητοποίηση των ιατρικών team και των δύο ομάδων.

Ο Κέιχιλ με τον Μέισον συγκρούστηκαν κεφάλι με κεφάλι σε διεκδίκηση στον αέρα και αν ο Αγγλος σέντερ μπακ της Τσέλσι σηκώθηκε αμέσως, ο άσος των Tigers έμεινε στο έδαφος για 9 λεπτά μέχρι να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες και να αποχωρήσει με φορείο. Στο 21’ ξεκίνησε ξανά το ματς και ο Μάρκο Σίλβα έβαλε στη θέση του πρώην άσου της Τότεναμ τον Μάιλερ. Στο 26’ ο Μαγκουάιρ απείλησε δύο φορές για τους φιλοξενούμενους και οι Μπλε σταδιακά γίνονταν το αφεντινό με υπομονετικό παιχνίδι και πολλές πάσες παρότι δεν υπήρχε χώρος ούτε για δείγμα.

Στο 30’ το σουτ του Μάρκος Αλόνσο κόντραρε και το έβγαλε στο παραθυράκι ο Γιακούποβιτς και στο 42’ ο Ντιέγο Κόστα έφυγε και σκόραρε με τον γκολ του όμως να ακυρώνεται πιθανότατα λανθασμένα, ως οφσάιντ. Στο 44’ η Χαλ απείλησε ξανά με τον Μαγκουάιρ, ο οποίος έκανε δυνατό σουτ που έβγαλε δύσκολα ο Κουρτουά και τελικά η Τσέλσι άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σε μία φάση στης οποίας το ξεκίνημα οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν φάουλ, ο Μόζες γύρισε από δεξιά και ο Ντιέγο μέσα από την περιοχή νίκησε τον Γιακούποβιτς με το γκολ που έχει μπει πιο αργά σε πρώτο μέρος την τελευταία 10ετία (51:35).

Στην επανάληψη, όπως ίσως θα περίμενε κανείς, ο Κόντε δεν ήθελε η ομάδα του να πείσει με την εμφάνισή της αλλά απλά να πάρει τους βαθμούς. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι στο 49’ ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στην καθαρή ανατροπή του Αμπελ Ερνάντες από τον Μάρκος Αλόνσο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ του Μάιλερ. Οι Μπλε δεν έδειχναν ιδιαίτερη διάθεση να πετύχουν δεύτερο και γκολ και αρκούνταν στο να περνάει χωρίς κίνδυνο η ώρα και δεν είχαν πρόβλημα να αφήσουν κατοχή στους Tigers.

Ο Γιακούποβιτς μπλόκαρε το σουτ του Κόστα στο 56’ και στο 66’ ο Κουρτουά απέκρουσε αυτό του Ντόσον ύστερα από φάση διαρκείας. Το επόμενο κομμάτι του παιχνιδιού δεν είχε φάσεις μέχρι που ήρθε το 81’ όταν ο Σεσκ Φάμπρεγας, που είχε περάσει αλλαγή, βρήκε με φάουλ τον Κέιχιλ που κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν το τελικό καθώς στο 84’ ο Γιακούποβιτς νίκησε στο τετ-α-τετ τον Ντιέγο Κόστα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα