Αρσεναλ - Μπέρνλι 2-1

Gazzetta team
Αρσεναλ - Μπέρνλι 2-1

bet365

Σε ένα ματς με τρελό φινάλε στο Emirates, η Αρσεναλ ισοφαρίστηκε με πέναλτι στο 93’ από την Μπέρνλι και νίκησε 2-1 με τον ίδιο τρόπο στο 98’ και πέρασε στη 2η θέση!

Με έναν απίθανο τρόπο η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, που αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις για διαμαρτυρία, εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες των Λίβερπουλ, Σίτι, Τότεναμ και παρότι ο Τσάκα αποβλήθηκε ξανά και έβαλε το προβάδισμα σε σοβαρό κίνδυνο, πέρασε κάτω μόνο από την Τσέλσι, από την οποία έχει παιχνίδι περισσότερο. Οι Gunners ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και πήραν τους πολύτιμους βαθμούς χάρη στην εκτέλεση πέναλτι του Αλέξις Σάντσες, που έφτασε τα 15 γκολ φέτος στην Premier League.

Στο 7’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Ζιρού να κάνει την κεφαλιά αλλά ο Γουόρντ μπλόκαρε την προσπάθειά του για να απαντήσει στο 13’ η Μπέρνλι όταν ο Λόουτον έκλεψε και έβγαλε την κόντρα στον Μπαρνς αλλά ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στον Τσεχ. Ο keeper των φιλοξενούμενων, Χίτον, έπιασε δουλειά στο 14’ με την απόκρουση στο curler του Οζίλ και ένα λεπτό μετά η Αρσεναλ είχε διπλή ευκαιρία με τους Ιβόμπι - Κοσιελνί. Στο 16’ χρειάστηκε να επέμβει ο Τσεχ για να σταματήσει τον Μπαρνς και στο επόμενο κομμάτι του αγώνα οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο, όχι όμως και τις φάσεις για να μπουν μπροστά στο σκορ. Λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος ο Αλέξις Σάντσες είχε ευκαιρία στο 42’ αλλά παρότι βρήκε χώρο έστειλε την μπάλα έξω.

Ζωντανά βγήκε στο δεύτερο μέρος η Αρσεναλ και στο 48’ ο Ράμσεϊ προσπάθησε να βάλει κι αυτός γκολ με scorpion-kick μετά την κεφαλιά-πάσα του Ζιρού αλλά η μπάλα πέρασε έξω και στο επόμενο λεπτό από το όριο της περιοχής ο Αλέξις έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο. Το πολυπόθητο τέρμα για την ομάδα του Βενγκέρ ήρθε στο 59’ όταν μετά το κόρνερ του Οζίλ ο Μουστάφι νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά στα πλαϊνά δίχτυα έκανε το 1-0. Στο 65’ ο Γκρανίτ Τσάκα είδε νέα κόκκινη κάρτα αφού πήγε με τα δύο πόδια στον Ντεφούρ, σε ένα σημείο που δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος και έβαλε την Αρσεναλ να παλεύει στο φινάλε. Παρότι πιέστηκαν στο τελευταίο 20λεπτο οι γηπεδούχοι δεν άφησαν την Μπέρνλι να κάνει κάτι περισσότερο από το φάουλ του Ντεφούρ στο 71’ το οποίο έβγαλε ο Τσεχ και στο 89’ το δυνατό αριστερό μέσα από την περιοχή του Κοκλέν απέκρουσε ο Χίτον.

Στις καθυστερήσεις όμως έγιναν… όλα. Ο Κοκλέν στο 93’ κλώτσησε μέσα στην περιοχή τον Μπαρνς και ο Αντρέ Γκρέι από τη βούλα νίκησε τον Τσεχ για το 1-1 με τον Αρσέν Βενγκέρ να γίνεται έξαλλος και να αποβάλλεται. Το φινάλε όμως ήταν καλό αν και άδικα για την Αρσεναλ. Μετά τη σέντρα του Αλέξις Σάντσες ο Κοσιελνί, που ήταν σε θέση οφσάιντ δέχθηκε κλωτσιά στο πρόσωπο από τον Μι και ο Χιλιανός ευστόχησε από τα 11 βήματα με εκτέλεση α λα Πανένκα γράφοντας το τελικό 2-1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα