Μαν. Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 1-1

Gazzetta team
Μαν. Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 1-1

bet365

Aπολαυστική ματσάρα στο Ολντ Τράφορντ, αλλά χωρίς νικητή, αφού Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Φουλ στη... γκάφα ο Πογκμπά!

Η ντερμπάρα του Ολντ Τράφορντ δεν είχε νικητή, αλλά είχε θέαμα, πολλές χαμένες ευκαιρίες και γκάφες που θα συζητηθούν. Ο Πογκμπά... άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στη Λίβερπουλ, αλλά ο Ζλάταν με εξαιρετικό τέρμα έφερε το ματς στα ίσα. Συνεχίστηκε το τρελό ρεκόρ του Μίλνερ, αφού όσες φορές σκόραρε (46 φορές) η ομάδα του δεν έχασε. Αλλωστε, αυτή ήταν η πρώτη φορά από τη σεζόν 1987-88 που οι ομάδες είχαν ισοπαλίες στα δυο ραντεβού της σεζόν για την Premier League. Στο -7 από την κορυφή οι Κόκκινοι, στο -4 από την τετράδα η Μάντσεστερ.

Το ντέρμπι είχε δύναμη με το καλημέρα, όχι όμως και ρυθμό. Η Γιουνάιτεντ πίεζε ψηλά και στο 13' είχε την πρώτη καλή στιγμή της. Ο Μαρσιάλ έκανε τη σέντρα, αλλά ο Ζλάταν δεν τη βρήκε όπως ήθελε. Εξι λεπτά αργότερα ο Λόβρεν υπέπεσε σε ακόμα ένα λάθος, ο Ζλάταν πήρε την κόντρα από τον Μινιολέ, αλλά είδε τη μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και στο 21' έχασαν την ευκαιρία του αγώνα. Εξαιρετική μπαλιά του Μκιταριάν στον Πογκμπά, αλλά ο Γάλλος έκανε πολύ άσχημο πλασέ. Παίκτης ψυχολογίας ο Γάλλος και στο 27' το διαπίστωσαν ξανά οι φίλοι της Γιουνάιτεντ. Σέντρα από τα δεξιά και ο Πογκμπά έδιωξε τη μπάλα με το... χέρι! Ο Μίλνερ δέχθηκε το δώρο και από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-0. Ο Γάλλος ήταν... εκτός Ολντ Τράφορντ και τρία λεπτά αργότερα θα μπορούσε να είχε αποβληθεί, αφού έπιασε από τον λαιμό τον Χέντερσον και τον πέταξε στο έδαφος. Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να απαντήσει και στο 41' βρέθηκε φάτσα με το γκολ, αλλά... Ο Ερέρα έκανε εξαιρετική κάθετη, όμως ο Μκιταριάν έχασε το τετ α τετ.

Ο Μουρίνιο πέρασε τον Ρούνεϊ στο ματς (450 συμμετοχές στην Premier League), έκανε τη Γιουνάιτεντ ακόμα πιο επιθετική, αλλά ούτε στο 55' ήρθε το γκολ. Ο Μαρσιάλ εκλεψε, έσπασε στον Μκιταριάν, αυτός έκανε το γύρισμα, αλλά ο Γάλλος δεν μπόρεσε να σκοράρει!!! Η είσοδος του Κουτίνιο στο 61' λίγο έλειψε να φέρει και το τέρμα για τους Κόκκινους. Εντυπωσιακή πάσα στον Φιρμίνο, αλλά ο Ντε Χέα έκανε μεγάλη επέμβαση. Η Γιουνάιτεντ πίεζε τη Λίβερπουλ, η παρουσία του Μάτα έδωσε ώθηση και στο 84' ήρθε το γκολ! Σέντρα του Ρούνεϊ, κεφαλιά του Φελαϊνί στο δοκάρι, ο Βαλέντσια πήρε το ριμπάουντ, έκανε τη σέντρα και με απίθανο τρόπο ο Ζλάταν πέτυχε το 1-1. Ηταν το 14ο γκολ του Σουηδού στα 20 πρώτα παιχνίδια του στην PL, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ των Σίρερ, Αγουέρο. Οι Κόκκινοι πάντως φώναξαν για οφσάιντ, με τον βοηθό να είναι σε... τραγική θέση.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα