Σουόνσι - Άρσεναλ 0-4

Gazzetta team
Σουόνσι - Άρσεναλ 0-4

bet365

Επιστροφή στις νίκες για την Άρσεναλ, που διέλυσε με 4-0 την Σουόνσι. Νίκες για Γουέστ Χαμ, Στόουκ, Χαλ και Μπέρνλι.

Η Άρσεναλ επέστρεψε στις νίκες και με επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος διέλυσε με 4-0 τη Σουόνσι, για να διατηρήσει την επαφή με την κορυφή. Ο Πολ Κλέμεντ έκατσε στον πάγκο των Κύκνων για πρώτη φορά στην Premier League και, παρότι, η εμφάνιση ήταν ελπιδοφόρα στο πρώτο μέρος, είδε ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, είχαν την πρώτη καλή στιγμή με το σουτ του Νότον και περιόρισαν την Άρσεναλ, που δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και να απειλήσει. Το ματς κυλούσε χωρίς φάσεις μέχρι το 37’, όταν από κοντά ο Ζιρού έκανε το 0-1. Οι Ουαλοί κατέρρευσαν στην επανάληψη και με δύο αυτογκόλ φρόντισαν να κάνουν εύκολη τη ζωή των κανονιέρηδων. Το πρώτο ήρθε στο 54’ με τον Κορκ να βάζει την κόντρα στο σουτ του Ιβόμπι και το δεύτερο στο 67’ με τον Νότον. Το 0-3 δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης, οι παίκτες του Βενγκέρ είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 73’ ο Σάντσες έκανε το τελικό 0-4 με ωραίο σουτ στην κίνηση.

Τριάρα και ανάσα για Γουέστ Χαμ!
Λονδρέζικο ντέρμπι; Μόνο στα χαρτιά... Η Γουέστ Χαμ με ένα εξαιρετικό β' μέρος, διέλυσε 3-0 την Κρίσταλ Πάλας και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ασχημο το κλίμα για τον Παγιέ, με τους οπαδούς να τα χώνουν στον Γάλλο με συνθήματα και να ζητούν την απομάκρυνσή του. Γκολάρα ο Κάρολ, ματσάρα ο Αντόνιο, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας με τρεις ασίστ σε ένα παιχνίδι. Την τελευταία φορά που είχε συμβεί ανάλογο γεγονός, ήταν το 2000 από τον Ντι Κάνιο! Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, πίεσαν, αλλά δεν ήταν εύστοχοι. Κάρολ και Λαντσίνι είχαν τις ευκαιρίες τους, όχι όμως και τον τρόπο να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος του α' μέρος, ο Τόμκινς έχασε απίθανη φάση για να ανοίξει το σκορ. Ωστόσο, στην επανάληψη, τα Σφυριά βρήκαν το δρόμο για το γκολ. Στο 67' ο Αντόνιο πέρασε και τον Χένεσι δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το έκανε ο Φεγκουλί που ακολούθησε. Στο 79' ο Κάρολ με απίθανο ψαλίδι πέτυχε το 2-0, ενώ στο 86' ο Λαντσίνι διαμόρφωσε το 3-0.

Ζωή με ανατροπή
Η Χαλ είναι ζωντανή! Στο πρώτο ματς του Μάρκο Σίλβα στον πάγκο στην Premier League έκανε την ανατροπή και επιβλήθηκε με 3-1 της Μπόρνμουθ για να μείνει ζωντανή στη μάχη της παραμονής. Το ματς ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 3’ ο Στάνισλας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 0-1. Η Μπόρνμουθ έχασε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες ευκαιρίες με τους Γουίλσιρ και Αφόμπε στη συνέχεια, όμως δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς και το πλήρωσε. Η ισοφάριση ήρθε στο 32’, όταν μετά από σέντρα του Ρόμπερτσον ο Ερνάντες έκανε το 1-1, με τους Ουρουγουανό να ολοκληρώνει την ανατροπή της Χαλ στην επανάληψη, κάνοντας το 2-1 στο 50’ με ωραία ατομική ενέργεια. Τα πάντα τελείωσαν στο 62’, όταν ο Μινγκς σκόραρε σε λάθος εστία σχεδόν έναν χρόνο μετά την πρώτη εμφάνιση στη βασική ενδεκάδα για το τελικό 3-1.

Ο παλιός είναι... αλλιώς!
Το Turf Moor δίνει... παραμονή! Η Μπέρνλι επικράτησε 1-0 της Σαουθάμπτον κι άφησε αρκετά πίσω της την επικίνδυνη ζώνη. Ηταν η τέταρτη διαδοχική νίκη εντός με τη βοήθεια του... παλιού, του Τζόι Μπάρτον (επέστρεψε έπειτα από 18 μήνες στην ομάδα). Οι Αγιοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν, αλλά σε δυο περιπτώσεις είδε τις προσπάθειές του να κόβονται στη γραμμή. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί κι έστειλαν απειλητικό μήνυμα με τον Ντεφούρ. Η απάντηση της Σαουθάμπτον ήταν άμεση, αλλά Λονγκ και Φαν Ντάικ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Ο Μπάρτον μπήκε στο 73ο λεπτό και πέντε λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το 1-0!

Με Αρναούτοβιτς η Στόουκ
Ο Αρναούτοβιτς έκανε όλη τη δουλειά και με δύο δικά του γκολ η Στόουκ επιβλήθηκε με 3-1 της Σάντερλαντ, την οποία άφησε στην προτελευταία θέση. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και πήραν το προβάδισμα στο 15’ με διπλή προσπάθεια του Αρναούτοβιτς, πριν ο Αυστριακός κάνει και το 0-2 στο 22’ έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τους Σακίρι και Κράουτς. Ένα λάθος του Μανόνε στο 33’ παραλίγο να τελειώσει τα πάντα, όμως στιγμές αργότερα το «μοιραίο» ήρθε για τις μαυρόγατες, με τον Κράουτς να κάνει το 0-3. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-3 με τον Ντεφό στο 40’.

Πολύτιμος βαθμός για Μπόρο
Η ατμόσφαιρα στο «Vicarage Road» ήταν πολύ βαριά. Μέσα στην βδομάδα πέθανε ο Γκρέιαμ Τέιλορ, ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της Γουότφορντ. Το ίδιο βαρύ ήταν και το ματς με την Μίντλεσμπρο, που έληξε χωρίς γκολ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο α' μέρος έγιναν μόλις τρία σουτ, το μικρότερο φετινό νούμερο στην Premier League. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Κλέβερλι, ακόμα δύο καλές ευκαιρίες, αλλά τελικά η Μπόρο άντεξε και πήρε τον πολύτιμο βαθμό, για να ανέβει στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα