Μαν. Γιουνάιτεντ - Μίντλεσμπρο 2-1

Gazzetta team
Μαν. Γιουνάιτεντ - Μίντλεσμπρο 2-1

bet365

Παραμονή πρωτοχρονιάς με σερί! Η Τσέλσι έκανε το 13 στα 13 (4-2 τη Στόουκ), η Γιουνάιτεντ το 5 στα 5 (2-1 τη Μίντλεσμπρο) και μπαίνουν με φόρα στο 2017! Επιτέλους νίκη για Λέστερ.

Αυτή τη φορά η Τσέλσι έπρεπε να ποντάρει στην επίθεσή της, καθώς η Στόουκ ισοφάρισε δύο φορές, όμως και σε αυτό το σενάριο οι παίκτες του Κόντε έδειξαν χαρακτήρα. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουίλιαν κατάφεραν επιβληθούν με 4-2 και να ισοφαρίσουν το ρεκόρ της Άρσεναλ με 13 σερί νίκες στην ίδια σεζόν στην Premier League!

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν καλά διαβασμένοι απέναντι στο 3-4-3 των μπλε και περιόρισαν τους κενούς χώρους. Οι φάσεις ήταν λίγες στο ξεκίνημα, με τον Γκραντ να κρατάει όρθια την Στόουκ, όμως το γκολ ήρθε πριν το ημίχρονο για τους Λονδρέζους. Ο Φάμπρεγας εκτέλεσε το κόρνερ στο 34’ και ο Κέιχιλ με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0! Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν στο 46’ ο Κράουτς έδωσε ασίστ με το κεφάλι στον Ίντι, ο οποίος με άψογο τελείωμα έκανε το 1-1!

Οι παίκτες του Κόντε βγήκαν αμέσως στην επίθεση και στο 57’ πήραν ξανά το προβάδισμα, όταν ο Αζάρ έστρωσε στον Γουίλιαν και εκείνος έκανε το 2-1. Ξανά, όμως, η Στόουκ βρήκε την απάντηση, με τον Κράουτς να βρίσκει δίχτυα στην Premier League μετά από μήνες και να κάνει το 2-2 με κεφαλιά στο 64’! Η χαρά των φιλοξενούμενων, όμως, κράτησε μόνο για κάποια δευτερόλεπτα, καθώς στο 65’ ο Γουίλιαν έκανε το 3-2 με υπέροχο τελείωμα. Αυτή τη φορά οι μπλε δεν είχαν καμία διάθεση να δουν την Στόουκ να μπαίνει ξανά στο ματς, είχαν τον έλεγχο μέχρι το τέλος και τελείωσαν τα πάντα στο 85’, όταν ο Ντιέγκο Κόστα με ατομική προσπάθεια έκανε το τελικό 4-2.

Γαλλική ανατροπή!
Σε ματς... θρίλερ η Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-1 της Μίντλεσμπρο και μπαίνει με άγριες διαθέσεις στο 2017! Για να φτάσει όμως στο πέμπτο διαδοχικό τρίποντο είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι, το διαιτητή να ακυρώνει πεντακάθαρο γκολ και να αρνείται πέναλτι στον Ράσφορντ! Η ομάδα του Μουρίνιο έφτασε στην 5η θέση την Τότεναμ, ενώ η Μπόρο έμεινε στην 16η θέση! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς κι έχασαν απίθανη ευκαιρία με τον Τραορέ. Η Γιουνάιτεντ απάντησε και στο 15' το απίθανο ψαλιδάκι του Πογκμπά βρήκε το δοκάρι. Η Μάντσεστερ είχε το πάνω χέρι, έδειξε πολύ καλά στοιχεία σε ακόμα ένα ματς, αλλά Βαλδές και ατυχία της στέρησαν το γκολ. Ο Πογκμπά, αλλά και ο Φελαϊνί σε δυο περιπτώσεις δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στα αποδυήρια πάντως θα μπορούσαν οι γηπεδούχοι να πάνε με γκολ, αλλά ο διαιτητής έκανε λάθος και ακύρωσε γκολ του Ζλάταν! Σοκ για τη Γιουνάιτεντ στην επανάληψη, αφού η Μπόρο στη δεύτερη επίσκεψή της στην εστία του Ντε Χέα πήρε το προβάδισμα με σκόρερ τον Λίντμπιτερ. Ο Μουρίνιο πέρασε στο ματς τον Ράσφορντ, η Γιουνάιτεντ πίεσε ασφυκτικά και τα έδωσε όλα για την ανατροπή. Ο Ράσφορντ, ζήτησε σωστά πέναλτι, αλλά δε δόθηκε ποτέ, ενώ λίγο αργότερα 85' ο Μαρσιάλ έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει. Ωστόσο, στο 85' πήρε εκδίκηση από τον Βαλδές και κατάφερε να ισοφαρίσει. Σε γαλλική υπόθεση εξελίχθηκε η ανατροπή, αφού δυο λεπτά αργότερα ο Πογκμπά διαμόρφωσε το 2-1!

Ανάσα για Λέστερ
Με νίκη έκλεισε το 2016 η Λέστερ, που κράτησε το μηδέν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρεις μήνες και επιβλήθηκε με 1-0 της Γουέστ Χαμ. Ο Μαχρέζ βρέθηκε και πάλι στην ενδεκάδα των γηπεδούχων, που μπήκαν δυνατά, με τον Σλιμανί να χάνει την πρώτη κλασική ευκαιρία και το δοκάρι να σώζει τα σφυριά. Σε φάση-καρμπόν, όμως, λίγο αργότερα ο Σλιμανί έκανε το 1-0 με κεφαλιά στο 20’! Οι παίκτες του Μπίλιτς ξύπνησαν στη συνέχεια, ανέβασαν στροφές, όμως ο Σμάιχελ είπε «όχι» στον Παγιέ σε δύο περιπτώσεις, με τον Αντόνιο να ισοφαρίζει τα δοκάρια. Το ματς ήταν ανοιχτό μέχρι το τέλος, όμως παρότι οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επιθετικοί, το 1-0 παρέμεινε.

Βυθίζεται η Σουόνσι
Πριν λίγες μέρες έμεινε χωρίς προπονητή και τώρα αποχαιρετά το 2016 με τον χειρότερο τρόπο. Η Σουόνσι είδε την Μπόρνμουθ να περνάει τρένο από την Ουαλία και με το 0-3 να την αφήνει στην ουρά της Premier League. Αφόμπε (25'), Φρέιζερ (45') και Κινγκ (88') έκαναν σμπαράλια τους γηπεδούχους, που μετρούν πέντε ήττες στις έξι πρόσφατες αγωνιστικές, με την Μπόρνμουθ του πολύ καλού Εντι Χάου να ανεβαίνει στην 10η θέση και στο +10 από την επικίνδυνη ζώνη.

Απίθανος Γκρέι, καταιγιστική η Μπέρνλι!
Την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν πραγματοποίησε η Μπέρνλι, διέσυρε 4-1 τη Σάντερλαντ με πρωταγωνιστή τον Γκρέι . Δεύτερη διαδοχική νίκη και βρέθηκε στην 11η θέση, με τις Μαυρόγατες να παραμένουν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Γκρέι πέτυχε δεύτερο σερί ματς γκολ, όταν στα προηγούμενα εννέα αγνοούσε τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας που σημείωσε χατ τρικ στην Premier League. Στο 31' ο Γκρέι άνοιξε το σκορ, ενώ 20 λεπτά αργότερα πέτυχε το 2-0. Γκρέι... on fire και στο 53' σημείωσε το 3-0. Με πέναλτι του Μπαρνς στο 67' η Μπέρνλι πέτυχε το 4-0, ενώ στο 71' ο Ντεφόε μείωσε σε 4-1.

Μεγάλη νίκη η Γουέστ Μπρομ!
Μεγάλο διπλό για τη Γουέστ Μπρομ, πέρασε από το «St Mary’s» επικρατώντας 2-1 της Σαουθάμπτον. Πρώτο γκολ με τη φανέλα των «baggies» ο Ρόμπσον-Κανού, αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος ο Φαν Ντάικ. Οι Αγιοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, πίεσαν, αλλά Μπουφάλ και Τάντιτς δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Τη λύση έδωσε ο Λονγκ στο 41' όταν με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Η αντίδραση της Γουέστ Μπρομ ήταν άμεση και ήρθε μόλις ένα λεπτό και 46'' αργότερα, με τον Φίλιπς να φτάνει στην ισοφάριση. Οι «baggies» χρειάστηκαν πέντε λεπτά στην επανάληψη, ώστε να φτάσουν και στην ανατροπή. Στο 50’ ο Ρόμπσον-Κανού άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της Γουέστ Μπρομ. Οι Αγιοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η ομάδα του Τόνι Πιούλις άντεξε την έντονη πίεση.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα