Τσέλσι – Μπόρνμουθ 3-0

Gazzetta team
Τσέλσι – Μπόρνμουθ 3-0

bet365

Η Μπόρνμουθ έγινε το 12ο διαδοχικό «θύμα» (3-0) των Μπλε, που απογειώθηκαν στο +9. «Ο Ζιρού έσωσε την Αρσεναλ στο φινάλε (1-0 την Γουέστ Μπρομ). Επιασε πεντάδα η Γιουνάιτεντ (3-1 την Σάντερλαντ).

Επειτα από κάθε αγωνιστική γίνεται η ίδια αναδρομή για την Τσέλσι. Το πώς ο Αντόνιο Κόντε γύρισε την άμυνα σε τρεις σέντερ μπακ και από εκείνη την ήττα τέλη Σεπτεμβρίου από την Αρσεναλ, δεν υποτάχθηκε ποτέ ξανά. Για την ακρίβεια δεν παραχώρησε ούτε βαθμό. Η Μπόρνμουθ δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο σε αυτόν τον τρελό καλπασμό των Μπλε. Την καθάρισαν εύκολα με 3-0 και απογειώθηκαν στο +9 από την 2η θέση. Η νίκη ήταν η 12η διαδοχική και έτσι ξεπέρασαν την δική τους κορυφαία επίδοση (από το 2009) και κυνηγούν τις 14 σερί επιτυχίες της Αρσεναλ για το απόλυτο ρεκόρ της Premier League.

Οι Λονδρέζοι αρχικά δυσκολεύτηκαν από τους Cherries, αλλά η λύση ήρθε με την γκολάρα του Πέδρο στο 25', όταν ο Ισπανός εξτρέμ έστειλε με υπέροχη λόμπα από το ημικύκλιο τη μπάλα στο δεξί παράθυρο. Ο Αζάρ ήταν μαγικός και πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς με ραμπόνα, αλλά εκτινάχτηκε και τον σταμάτησε ο Μπόρουτς (29'). Το κενό των κορυφαίων Καντέ, Ντιέγκο Κόστα δεν φάνηκε και ο Αζάρ καθάρισε (49') για το 2-0 με εύστοχο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, για να γίνει ο έκτος παίκτης της Τσέλσι που πιάνει τα 50 τέρματα στην Premier League (Λάμπαρντ, Ντρογκμπά, Χάσελμπαϊνκ, Τζόλα, Γκούντιονσεν).

Στις καθυστερήσεις η νίκη πήρε μεγαλύτερο εύρος, με τον Πέδρο να διασχίζει στην αντεπίθεση το μισό γήπεδο, να είναι τυχερός στο πλασέ του και να δίνει στην ομάδα του το εκπληκτικό νούμερο των 28 γκολ υπέρ και μόλις δύο κατά σε αυτές τις 12 νίκες με τις 10 μάλιστα να περιλαμβάνουν και το απαραβίαστο της εστίας του Κουρτουά.

Πεντάδα με Ζλάταν!
«Ισως κάποιοι να πίστευαν ότι κάποτε ήταν top-scorer αλλά όχι πια στα 35 του επειδή η Premier League δεν είναι σαν την Ligue1. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος για εκείνον, ο αριθμός των γκολ που έχει βάλει μπορεί να ανέβει περισσότερο» τόνισε ο Ζοσέ Μουρίνιο και λίγες ώρες αργότερα ο Σουηδός σταρ φρόντισε να τον επιβεβαιώσει. Γκολ, ασίστ από τον Ιμπρα και η Μάντσεστερ ήταν αφιλόξενη για τη Σάντερλαντ του Μόγιες επικρατώντας 3-1. Παράλληλα, ήταν το 41ο πρώτο του γκολ τον μήνα Δεκέμβρη από το 2004 όταν και βρέθηκε σε top πρωτάθλημα.

Η Boxing Day είναι... Γιουνάιτεντ, αφού έχει κερδίσει τα περισσότερα ματς (19) αυτή τη μέρα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα! Τέσσερα στα τέσσερα για την ομάδα του Special Οne που έπιασε στην 5η θέση την Τότεναμ (με ματς λιγότερο). Μάλιστα, για πρώτη φορά από το… 1951 η Σάντερλαντ υπέστη τρεις διαδοχικές ήττες για το πρωτάθλημα από τη Γιουνάιτεντ.

Η Γιουνάιτεντ είχε τον έλεγχο από την αρχή, όμως δεν έβρισκε χώρους για την αντίπαλη εστία. Αντίθετα, η Σάντερλαντ ήταν αυτή που έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους, όμως ο Ανιτσέμπε δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ντε Χέα. Στο 27' η Μάντσεστερ είχε την πρώτη μεγάλη φάση, αλλά το σουτ του Πογκμπά βρήκε το δοκάρι. Στο 39' ήρθε το γκολ, ο Ζλάταν μοίρασε στον Μπλιντ, ο οποίος με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-0. Στο 81' η Γιουνάιτεντ σφράγισε τη νίκη, ο Πογκμπά μοίρασε και ο Ιμπραΐμοβιτς εκτέλεσε! Στο 86ο λεπτό από πάσα του Σουηδού ο Μκιταριάν πέτυχε το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Μπορίνι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.


Λύτρωση με Ζιρού
Η Γουέστ Μπρομ έδειχνε έτοιμη να φύγει από το Λονδίνο με τον βαθμό, όμως λογάριαζε χωρίς τον Ολιβιέ Ζιρού, που σκόραρε στο 87’, για να δώσει την πολύτιμη νίκη στην Άρσεναλ. Οι κανονιέρηδες ήταν καλύτεροι στη μεαλύτερη διάρκεια, όμως έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Φόστερ, που έκανε τη μία απόκρουση μετά την άλλη. Στο πρώτο μέρος, πάντως, οι παίκτες του Βενγκέρ τα βρήκαν σκούρα και κατάφεραν να απειλήσουν σε ελάχιστες περιπτώσεις, με τον Σάντσες να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία.

Από την άλλη και οι φιλοξενούμενοι είχαν την στιγμή τους με τον Τσαντλί, όμως ο Τσεχ κράτησε το μηδέν. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα και έφτασαν μία ανάσα από το 1-0 στο 49’, μόνο και μόνο για να δει ο Σάντσες τον Φόστερ να κάνει εκπληκτική απόκρουση. Από το κόρνερ ο Χιλιανός προσπάθησε και πάλι, όμως είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, με τους κανονιέρηδες να συνεχίζουν να χάνουν ευκαιρίες και το 0-0 να παραμένει. Τελικά, στο 87’ η Άρσεναλ πήρε αυτό που άξιζε, όταν μετά από σέντρα του Οζίλ ο Ζιρού με κεφαλιά έκανε το τελικό 1-0.

Βυθίζεται η Λέστερ
Η χειρότερη πορεία πρωταθλήτριας της Premier League είναι αυτή που διαγράφει φέτος η Λέστερ. Οι Αλεπούδες γνώρισαν την εντός έδρας ήττα (0-2) από την Εβερτον και βρίσκονται μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Μιραλάς έκανε τη ζημιά στο 51', όταν μετά από γέμισμα του Ρόμπλες, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και έβαλε το τρίτο τέρμα του κόντρα στην Λέστερ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά ο Ρόμπλες σταμάτησε τους Αμαρτέι, Ουγιόα, Γκρέι και στις καθυστερήσεις ο Λουκάκου πυροβόλησε για 10η φορά φέτος και ανέβασε τα Ζαχαρωτά στην 7η θέση.

Τεσσάρα στην Ουαλία
Καταιγιστική στο «Liberty Stadium» η Γουέστ Χαμ, διέλυσε 4-1 τη Σουόνσι και με την τρίτη σερί νίκη της εκτοξεύθηκε στην 11η θέση! Οι Λονδρέζοι παίρνουν τα πάνω τους, δείχνουν ένα καλύτερο πρόσωπο κι αφήνουν πίσω τους τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι Ουαλοί έκαναν τρίτη σερί ήττα κι έμειναν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Οι Λονδρέζοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν και στο 13ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Άντι Κάρολ μοίρασε στον Αντρέ Αγιού κι εκείνος από κοντά πέτυχε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν σφραγίσει τη νίκη από το α' μέρος, αλλά ο Αντόνιο έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 50' ο Παγιέ έκανε την ασίστ και ο Ριντ πέτυχε το 2-0. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τα Σφυριά στο 78', με τον Αντόνιο να πετυχαίνει το 16ο του γκολ από την αρχή της περσινής σεζόν, πέντε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της ομάδας του. Ο Γιορέντε μείωσε σε 3-1 στο 89', αλλά ο Κάρολ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 4-1.

Στο τέλος η Μπέρνλι
Η Μπέρνλι συνεχίζει να ποντάρει στην έδρα της για βαθμούς και ποτέ δεν απογοητεύει μπροστά στο κοινό της. Οι Clarets επιβλήθηκαν με 1-0 της Μίντλεσμπρο χάρη στο γκολ του Γκρέι στο 80’ και την προσπέρασαν στη βαθμολογία. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους παίκτες του Ντάιτς για το μεγαλύτερο διάστημα και, μάλιστα, έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο ματς, όταν στο 12’ ο Στουάνι έστειλε την μπάλα άουτ. Το ματς ήταν κλειστό, οι φάσεις ελάχιστες, με τον Βαλδές να βγάζει το φάουλ του Μπόιντ και τα πάντα κρίθηκαν στο 80’. Βόουκς και Γκρέι συνδυάστηκαν, με τον τελευταίο να κάνει το 1-0 με το πρώτο γκολ του σε 10 ματς, δίνοντας τη μεγάλη νίκη στην Μπέρνλι.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα