Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ 1-0

Κώστας Ζάλιαρης
Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ 1-0

bet365

Με τρομερό γκολ του Ντιέγκο Κόστα στο 76ο λεπτό, η Τσέλσι έκαμψε την αντίσταση της Γουέστ Μπρομ με τεράστιο μόχθο στο «Στάμφορντ Μπριτζ», διατηρώντας το +3 στην κορυφή!

Ανησυχητική για το νικηφόρο σερί και τη διαφορά από την Άρσεναλ στην κορυφή, ήταν η εικόνα που διαμορφώθηκε στο παιχνίδι του «Στάμφορντ Μπριτζ» στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Με τη Γουέστ Μπρομ να έχει οχυρωθεί σωστά, οργανωμένα και να μην επιτρέπει την παραμικρή καλή στιγμή για τους «μπλε» μπροστά από τα καρέ του Φόστερ, οι «baggies» είχαν την καλύτερη στιγμή του πρώτου 45λέπτου με το διαγώνιο σουτ του Ροντόν στο 26'. Ο Αντόνιο Κόντε έβλεπε τους παίκτες του να θέλουν να τρέξουν και να μη μπορούν να βρουν χώρο για να το κάνουν και φυσικά, να μη βρίσκουν τρόπο να φτιάξουν καλές φάσεις για γκολ.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, καμία διαφορετική λύση από τους «μπλε» για να διασπάσουν την παράταξη της Γουέστ Μπρομ που... κρατούσε γερά και απαγόρευε ν' απειληθούν τα καρέ του Φόστερ. Με ποσοστά κατοχής μπάλας πάνω από 70% αλλά δίχως την παραμικρή ουσία σε αυτό το πράγμα, οι Λονδρέζοι κυκλοφορούσαν τη μπάλα αλλά αντιλαμβάνονταν πως κάτι... απροσδόκητο θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά και πως αν συνέχιζε έτσι το ματς, αυξάνονταν οι πιθανότητες κακού αποτελέσματος εντός έδρας. Κι εκεί που οι πιθανότητες μειώνονταν, μπήκε ο Φάμπρεγας, έκανε μια βαθιά μπαλιά που έμοιαζε χαμένη, αλλά ο Ντιέγκο Κόστα... σκύλιασε, νίκησε στη γραμμή του πλαγίου άουτ τον ΜακΌλεϊ, έφτασε στην περιοχή και «εκτέλεσε» με το αριστερό για το τελικό 1-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουσες (74' Φάμπρεγας), Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Πέδρο (63' Γουίλιαν), Ντιέγκο Κόστα, Αζάρ (79' Ιβάνοβιτς)

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Έβανς, Νιόμ, Φλέτσερ, Γιάκομπ, Μπραντ (84' Ρόμπσον Κανού), Μόρισον (78' Τσαντλί), Φίλιπς (78' ΜακΚλιν), Ροντόν

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα